miszcz_kierownicy Opublikowano 8 Czerwca 2012 Opublikowano 8 Czerwca 2012 Witam wszystkich Jakoś nie chwialiłem się wcześniej swoim dobytkiem....ale już chyba nadszedł czas.... Trochę historii : Poprzednim moim autkiem było również A4 ze sławnym silnikiem AFB 2,5Tdi rok '98 . Przez rok użytkowania całkiem dobrze się spisywało. Generalnie oprócz magla, pompy wspomagania i dmuchawki nic się nie psuło Generalnie autko było "dobrze" wyposażone w np.: - kubły - kiera S4 Zatem tak źle nie było. Po nagłym przypływie gotówki w 2010r. stwierdziłem, że warto by było zmienić na coś nowszego... i machina ruszyła... Zadzwoniłem do kumpla co sprowadza auta żeby mi czegoś szukał. Kryteria miałem trochę wygórowane: - w miarę przystępny oryginalny przebieg, - bezwypadek, - xenony, - nawi, - kolor czarny - cena do 30 000zł. Po 2 tygodniach poszukiwań dzwoni do mnie kumpel że ma coś dla mnie, i nawet już mi przywiózł w ciemno bo wiedział że wezmę na pewno. Troszkę się zmartwiłem bo auto faktycznie przywiózł mi w ciemno, bez pokazywania nawet zdjęć I faktycznie...wziąłem Z kryteriów w sumie nic się nie pokryło oprócz bezwypadkowości i oryginalnego przebiegu I tak przyjechało do mnie dolphin grey metalic A4 avant (2003r.), czarny nie jest ale też jest za***iście Przez ponad rok użytkowania nie miałem ŻADNEJ awarii. Rocznie robie max 10 000 - 12 000km. Parametry autka: - prod. o4.2oo3r., - 1,9 TDI AWX - 5 gang, FWD - 1oo% bezwpadek (żaden element nie był powtórnie malowany bądź wymieniany), - zawiecha 1BE, - 6 x jaśków, - pakiet oświetlenie (kratki, podłokietnik), - pakiet chrome - przebieg ok 19o oookm, (teraz już troszkę więcej) - webasto ori, - decory piano black, - 15' ori felgi (zostawiam sobie na zimowe), letnie Dunlopy 195/65 są na sprzedaż - 2x el szyby, pakiet Corbowy z tyłu - el lusterka, - nagłośnienie Audi Concert Generalnie fajerwerków nie ma, ale liczy się stan techniczny auta, które jest całkowicie bez zarzutu. Auto posiada oryginalną książkę serwisowa (wydrukowałem historię z serwisu, który potwierdził wiarygodność książki) Wszystkie szyby oryginalne oprócz czołowej (wymieniona w serwisie, potwierdzone wpisem w książce). Auto miało jednego właściciela w Dojczlandii, który jeździł do serwisu nawet wymieniać wycieraczki W ostatnim roku wymieniłem: -hamulce przód/tył wraz z płynem hamulcowym, - czujnik temp z termostatem (oczywiście ori) oraz płynem chłodniczym, - olej z filtrem Knechta, - i ogólnie wszystkie filtry jakie autko ma na stanie - też Knechta Plany po sprowadzeniu: (zrealizowane) - kiera multifunkcyjna, nowo obszyta kiera, - tempomat, - pełen FIS, - gałka zmiany biegów sline, - ściema tylnych szyb, - fele 18' od RS'a 6 + Pirelli P zero rosso 225/45/ZR18 91Y - czujniki parkowania tył Przy montażu multi, tempo i fisa bardzo mi pomógł Tomek (znany w świadku przestępczym jako: DEVASTATION:decayed:) ,któremu należą się wielkie Poniżej kilka fotek z zewnątrz... zaraz po sprowadzeniu i stan obecny... środek wrzucę później Poprzednią B5 z sentymentu też wrzucę B5 (2009r.): B6 (2010r.) po sprowadzeniu: sutów nie urywa .... i wreszcie stan na 06.2012r. Dziękuję za uwagę...
spin444 Opublikowano 9 Czerwca 2012 Opublikowano 9 Czerwca 2012 dodaj fotki z środka dokładki w kolorek i będzie spoko
miszcz_kierownicy Opublikowano 9 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2012 Właśnie z tymi dokładkami w kolorze to nie wiem... u mnie się teraz to prawie zlewa i nie wiem czy jest sens płacić 600-700zł i to malować Wnętrze bajerami nie powala:decayed:....ale zdjęcia wrzucę później:wink:
Magicbattle Opublikowano 9 Czerwca 2012 Opublikowano 9 Czerwca 2012 nagry przyplyw gotowki. wygrales w totka? spoko furacz tez czegos takiego szukam tyle ze sedan/limuzine ;p
dziadek Opublikowano 9 Czerwca 2012 Opublikowano 9 Czerwca 2012 Przy montażu multi, tempo i fisa bardzo mi pomógł Tomek (znany w świadku przestępczym jako: DEVASTATION:decayed:) ,któremu należą się wielkie i nie namówił cię na zmianę hamulców na większe ? ładna
miszcz_kierownicy Opublikowano 9 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2012 nagry przyplyw gotowki. wygrales w totka? spoko furacz tez czegos takiego szukam tyle ze sedan/limuzine ;p W totka nie gram , nie wierzę w takie gierki. Nikt za darmo kasy nie daje Przy montażu multi, tempo i fisa bardzo mi pomógł Tomek (znany w świadku przestępczym jako: DEVASTATION:decayed:) ,któremu należą się wielkie i nie namówił cię na zmianę hamulców na większe ? ładna Pierwsze co to namawiał na większe .... ale mam zimówki 15' a w nich większe hamulce nie wejdą
Dev Opublikowano 9 Czerwca 2012 Opublikowano 9 Czerwca 2012 jaaaaaaaaa pierttttooooooole aleeeeeeee fajna brykaaaaaaaaa !!!!!! odjechana no nieeeeeeeeeeeeeeee ??????????
miszcz_kierownicy Opublikowano 9 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2012 jaaaaaaaaa pierttttooooooole aleeeeeeee fajna brykaaaaaaaaa !!!!!!odjechana no nieeeeeeeeeeeeeeee ?????????? nie taka fajna jak Twoja
dziadek Opublikowano 9 Czerwca 2012 Opublikowano 9 Czerwca 2012 furka fajna ale Panowie takie wazelinairstwo to na PW bo zgorszycie co poniektórych
wrclaguna Opublikowano 9 Czerwca 2012 Opublikowano 9 Czerwca 2012 Sprawdz moze webasto masz o czym świadczy ten przycisk .
miszcz_kierownicy Opublikowano 9 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2012 Sprawdzałem.... i mam .... z tym że przed zimą muszę świece wymienić
Dev Opublikowano 9 Czerwca 2012 Opublikowano 9 Czerwca 2012 jaaaaaaaaa pierttttooooooole aleeeeeeee fajna brykaaaaaaaaa !!!!!!odjechana no nieeeeeeeeeeeeeeee ?????????? nie taka fajna jak Twoja chyba na głowe upadłeś, co chwile sie coś w niej pier....doli wczoraj zdechł mechanizm od wycieraczek, jechałem z Ustki do Słupska nagle je..bnął ostry deszcz i du...pa, musiałem sie zatrzymac bo nic nie widziałem :wallbash:
julo23 Opublikowano 9 Czerwca 2012 Opublikowano 9 Czerwca 2012 Podstawa do modów jest Ja bym widział RNS-E i pakiet zew. S-line. Felga jedyna słuszna To są dekodery black piano ?
Dev Opublikowano 9 Czerwca 2012 Opublikowano 9 Czerwca 2012 ale bryka na prawde w zaje...bistym stanie dawno nie widziałem tak utrzymanego auta aaaa i zmien te zimówki na coś wiekszego....
julo23 Opublikowano 9 Czerwca 2012 Opublikowano 9 Czerwca 2012 Pasowałoby dać dystanse jakieś... Też jestem na tym etapie po kupnie tych felg Szkoda że ma naleśniki w środku i nie ma grzania stołków ale i tak ładna
miszcz_kierownicy Opublikowano 9 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2012 Podstawa do modów jest Ja bym widział RNS-E i pakiet zew. S-line. Felga jedyna słuszna To są dekodery black piano ? Jakie oznaczenie w kodach wyposażenia mają decory piano black? a jakie ciemno szare? jaaaaaaaaa pierttttooooooole aleeeeeeee fajna brykaaaaaaaaa !!!!!!odjechana no nieeeeeeeeeeeeeeee ?????????? nie taka fajna jak Twoja chyba na głowe upadłeś, co chwile sie coś w niej pier....doli wczoraj zdechł mechanizm od wycieraczek, jechałem z Ustki do Słupska nagle je..bnął ostry deszcz i du...pa, musiałem sie zatrzymac bo nic nie widziałem :wallbash: Zachciało Ci się w ustce $ wydawać to masz
miszcz_kierownicy Opublikowano 9 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2012 Pasowałoby dać dystanse jakieś...Też jestem na tym etapie po kupnie tych felg Szkoda że ma naleśniki w środku i nie ma grzania stołków ale i tak ładna Pytałem w "Felgach i oponach" jakie dystanse kupić to mi nikt nic nie poradził Ja się na tym nie znam qrcze i nie wiem jakie kupić ale bryka na prawde w zaje...bistym stanie dawno nie widziałem tak utrzymanego auta aaaa i zmien te zimówki na coś wiekszego.... Dzięki, dzięki... nie mogę się zdecydować na żadne zimowe 16' , mam komplet fele i laczki continentala to mi szkoda trochę. Chyba że się ktoś chce wymienić z jakaś mało dopłatą
julo23 Opublikowano 9 Czerwca 2012 Opublikowano 9 Czerwca 2012 Ponoć trzeba dać na tył ok. 12mm. Jeszcze popytam bo wcześniej już wiedziałem i miałem zakładać ale to przy innych felgach, 17'' z innym ET. Dobrze że nie kupiłem bo za tą kase co bym stracił na dystanse to oddałem koła, podpłaciłem i mam 18'' Kolego wątpie żeby to było black piano bo to chyba było w którejś ze sportowych wersji A4 ale mogę sie mylić bo już nie pamiętam, a ty masz delikatnie mówiąc podstawę, żeby nie powiedzieć golasa.
miszcz_kierownicy Opublikowano 9 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2012 No to jak masz kogo kolego to podpytaj Też się zastanawiałem nad 17' , ale jak gdzieś widziałem 18 od RS'a to jakoś mi się słabo robiło Pięknie one wyglądają na aucie 7,5J/18H2 ET54 <-- to moje RS'y A co do dekorów może i masz rację... nie będę się sprzeczał, chociaż wyglądają wg mnie na te które wpisałem w opisie
Rekomendowane odpowiedzi