Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z DPF w Audi A4 B7 1.9TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich dzisiaj miałem przygodę a mianowicie podczas jazdy w mieście zapaliła mi się kontrolka od filtra cząsteczek stałych przegoniłem trochę autko i zgasła a teraz pytanie? Czy mam się spodziewać najgorszego- wymiany czy usunięcia czy te komunikaty będą się pojawiały częściej.Dziwne bo średnio użytkuje auta po mieście dwa tygodnie temu przejechałem trasę (Polska Holandia) nie powinien się zregenerować?.Co o tym sądzicie?

Opublikowano

Trzeba podpiąc kompa i sprawdzić ile jest popiołu w DPFie .

Temat masz na FORUM wystarczy poszuakć :wink:

Opublikowano

Czasem tak bywa ,że nie wypali się samoczynnie i trzeba manualnie, sprawdz zapełnienie ,jeśli będzie się to zbyt często powtarzać wytnij go i już:kox:

Opublikowano

czemu najgorszego ? 1000zl i wycinasz i po problemie :) sa gorsze rzeczy

Opublikowano
czemu najgorszego ? 1000zl i wycinasz i po problemie :) sa gorsze rzeczy

A gdzie tak tanio robia ? jakis namiar , - we Wroclawiu za ta przyjemnosc trzeba zaplacic 1600 zl.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie też dziś zapaliła się pierwszy raz kontrolka DPF-a w mieście(w końcu ją ujrzałem), też przegoniłem auto po autostradzie i po 20 km. zgasła,a dwa tygodnie temu zrobiłem do Niemiec trasę 860km :shock3:.Auto ma przejechane 193 tyś km. Po powrocie do kraju trzeba będzie go gdzieś usunąć....

Przy jakim przebiegu u ciebie Damian866 się zapaliła?

Opublikowano

Od razu kastrować nie trzeba...pojezdzisz,zobaczysz..

Opublikowano

Za 1000zl mogę Ci usunąć DPF-a:)

Opublikowano

Mi się zapaliła dwa razy kontrolka w przeciągu roku za każdym razem w górach za czyste powietrze silnik dostał <hahaha> w mieście więcej chemii jest i lepsze spalanie ;) po wypaleniu problem nie powrócił przez rok i nie powróci profilaktycznie go wywaliłem choć nie musiałem.

Opublikowano

Wrzuć piątkę, 130km/h i 25min na autostradzie powinno przepalić, jeśli nie najlepsze wycięcie dpfa plus program, by wszystko grało, program najlepiej żeby był indywidualny pod Twój samochód. Przerabiałem, wyciełem i mam spokój, co najlepsze przeszedł ostatnio badania techniczne z fifkiem w wydechach, więc jest ok. Jeśli chcesz więcej info pisz na pw:wink:

Opublikowano
  • Autor
U mnie też dziś zapaliła się pierwszy raz kontrolka DPF-a w mieście(w końcu ją ujrzałem), też przegoniłem auto po autostradzie i po 20 km. zgasła,a dwa tygodnie temu zrobiłem do Niemiec trasę 860km :shock3:.Auto ma przejechane 193 tyś km. Po powrocie do kraju trzeba będzie go gdzieś usunąć....

Przy jakim przebiegu u ciebie Damian866 się zapaliła?

Niby aktualnie mam 173 tyś

---------- Post dopisany at 20:15 ---------- Poprzedni post napisany at 20:00 ----------

Wrzuć piątkę, 130km/h i 25min na autostradzie powinno przepalić, jeśli nie najlepsze wycięcie dpfa plus program, by wszystko grało, program najlepiej żeby był indywidualny pod Twój samochód. Przerabiałem, wyciełem i mam spokój, co najlepsze przeszedł ostatnio badania techniczne z fifkiem w wydechach, więc jest ok. Jeśli chcesz więcej info pisz na pw:wink:

Jutro wybieram się na urlop do Polski mam przed sobą ponad 1000 km raczej filter powinien się przepalić.Gdy zapaliła mi się kontrolka przegoniłem troszeczkę i zgasła na chwile obecną wszystko ok.Nie wiem czy u wszystkich posiadaczy dpf ale u mnie przed zapaleniem kontrolki około 2 tygodni miałem dziwne zachowanie silnika na każdym biegu w trakcie jazdy bez dodania gazu występowały szarpania silnikiem.Gdy zgasła kontrolka wszystko wróciło do normy.Pozdro

---------- Post dopisany at 20:16 ---------- Poprzedni post napisany at 20:15 ----------

Za 1000zl mogę Ci usunąć DPF-a:)

Witam

Za tysiaka wycięcie + program i wszystko hula

Opublikowano

daj mu troche po gazie na autostradzie to sie wypali jazda tylko miasto zapycha go i po sprawie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tym że sie zapaliła bym sie nie martwił. Najwidoczniej proces wypalania nie dobiegł do końca, Proces powtórzysz i wszystko wróci do normy. Też miałem taki przypadek i czarne mysli, wpadłem na trase podpiołem kompa i wszystko pięknie spadło prawie do zera. Zasada jest jedna, aby rozpoczety proces zawsze doprowadzić do końca bo inaczej po jakimś czasie mozemy spodziewać sie kontrolki.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

jedna ważna rzecz, jak sobie usuniesz DPF to wyjeździe na zachód możesz zapomnieć. policjanty tylko czekają na takie przeróbki. laweta i niemały mandat na 100%. auto czyści DPF w stały ustalony harmonogram ( co jakiś czas lub ilość przejechanych km.) polecam środki do mycia DPF. operacja nie zbyt skomplikowana nie licząc wyjęcia DPF. ew. można dolać do paliwa dodatek.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, mam pytanie, czy autko Ci teraz dymi? Ja jak wycialem juz jakies 2000 km temu, i dalej mi puscza dymki przy redukcji albo zapalaniu ,

Czasami jak zapalm to nawet jest wiekszy obloczek, czy u Ciebie tez ise tak dzisje ?

Pozdrawiam

Opublikowano

no to jest normalne po wycince. dpf ma właśnie powodować że dyma nie puszcza