zaba84 Opublikowano 10 Czerwca 2012 Opublikowano 10 Czerwca 2012 Siemka, chciałem okleić sobie dekory oraz panel w tunelu srodkowym folia 3M ala carbon ale mam takie pyt. Robił to już ktoś kiedyś jak tak to jaki efekt. Słyszałem że ona jest termokurczliwa wiec podobno mozna ladnie ja opalarka dopasowac ale jak to zrobic najpierw okleic a potem zmarszczki zagiecia potraktowac opalarka czy jak ?
tomaszstn Opublikowano 10 Czerwca 2012 Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zagadaj do kolegi A4_Tomek, on robił dekorki i powiem że ładnie wygląda
jarek_ns Opublikowano 12 Czerwca 2012 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Kolego spokojnie sam sobie poradzisz. Ja nakładałem od jednej strony do drugiej wyciskając pęcherzyki powietrza deseczką obitą filcem. Podgrzewałem dopiero w miejscach wyprofilowanych żeby dopasować folię. Nie naciągaj mocno folii bo potem może się odklejać. I pamiętaj o dokładnym oczyszczeniu powierzchni przed oklejeniem.
zaba84 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2012 Ale jak to robiles s tym podgrzewaniem... podgrzewałeś podczas przyklejania czy dopiero po naklejeniu w zagietych miejscach podgrzewales tam gdzie sie porobily zmarszczki i zagiecia ?
Reggi Opublikowano 13 Czerwca 2012 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Chyba nie ma nic prostszego. Ja zawsze naklejam po całości elementu..brzegi zostawiam po czym podgrzewam opalarką i naciągam z umiarem Uważać trzeba na rogach żeby folii nie przedziurawić.
jarek_ns Opublikowano 13 Czerwca 2012 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Dokładnie najlepsze całość i potem modelujesz. Na zagieciach. Sent from my iPhone using Tapatalk
wookash Opublikowano 13 Czerwca 2012 Opublikowano 13 Czerwca 2012 potwierdzam trzeba naciągac z umiarem bo jak sie za mocno naciągnie to albo sie przedziurawi. Jak jest zbyt mocno naciągnięta folia to podczas upałów może sie pofałdować.
Rekomendowane odpowiedzi