prezesik18 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Cze, byłem ostatnio kilka dni w Berlinie. Auto stało przy drodze prawidłowo zaparkowane tak jak inne auta, później zobaczyłem ze mam karteczkę pod wycieraczką. Kolor zielony, treść identyczne jak z tej strony nachdruckvorschlaglochkarte (Motorblog ) Dziwi mnie to że nie ma żadnego kwadraciku zaznaczonego przy tych pozycjach z wykroczeniami, dane dot. daty, godziny, miejsca i nr rej są napisane, a wykroczenie nie jest zaznaczone Czy ta karteczka to takie ostrzeżenie przed popełnianiem wykroczeń?
prezesik18 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2012 Nie miałem. Czy ta plakietka dotyczy wjazdu do samego centrum?
sysek27 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Opublikowano 11 Czerwca 2012 To jest tylko pierwsze upomnienie za popełnione wykroczenie jeśli drugi raz zrobisz to samo to dostaniesz mandat tylko dziwne, że nie zaznaczyli za co to podejrzewam, że chodzi o tą umwelt plakietkę skoro jej nie miałeś.
prezesik18 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2012 Auto stało na waldsassener(czy jakoś tak) strabe 24-42. Tym bardziej że jak wjeżdżałem do miasta od strony szczecina, to jechałem cały czas przez miasto (na ring nie wjeżdżałem), a potem gdzieś tam na mieście byłem i nie zwróciłem uwagi czy mijałem znaki mówiące o tej strefie ekologicznej Sprawdziłem na necie i ta ulica przy której zaparkowałem nie należy do strefy ekologicznej i plakieta nie jest wymagana. Czyli to miało być ostrzeżenie No chyba że mnie gdzieś na mieście na kamerach wyczaili...
mosqitt Opublikowano 11 Czerwca 2012 Opublikowano 11 Czerwca 2012 A mi się wydaje że Waldsassener Straße chyba się łapie w strefę.
prezesik18 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2012 Stadtplan Berlin, hausnummerngenau und interaktiv - mit Umkreissuche Według tej strony nie należy do tej strefy.
mojeA4 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Przed wjazdem do miasta zwykle już są znaki, pierwsze słyszę, żeby wyłączali poszczególne ulice, bo logicznie jak masz się dostać na tą ulice bez plakietki skoro musisz przejechać kilka wcześniejszych ulic z wymaganą plakietką. A swoją drogą gdybyś się wybierał jeszcze raz to wejdź na stronę Nalepka ekologiczna - kup w DEKRA Polska "od ręki"! i załatw sobie lepiej; wysyłasz im ksero dowodu i wpłacasz bodajże koło 60 zł masz benzynę, więc dostajesz zieloną bez problemu a no i policja niemiecka jest jeszcze bardziej jebn..niż polska
mosqitt Opublikowano 11 Czerwca 2012 Opublikowano 11 Czerwca 2012 hmm, może i masz rację, w takim razie trochę mnie babeczki w hotelu wprowadziły w błąd, ale nie martw się z domu siłą Cię nie wyciągną z powodu tej kartki
prezesik18 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2012 To był jeden jedyny wyjazd Częściej się zdarza jeździć na tegel lub schonefeld Zresztą zobacz na jakim "zadupku" leży ta ulica
Auudii Opublikowano 11 Czerwca 2012 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Witam możesz kupić w DEKRA Niemcy i kosztuje 5 Euro bez plakietki radze nie jezdzic
adadur Opublikowano 18 Czerwca 2012 Opublikowano 18 Czerwca 2012 Ulica jest zdecydowanie poza "zielona strefą" co można sprawdzić tutaj Umweltzone Berlin a co do kupna - najlepiej zaopatrzyć się w nią na miejscu
Rekomendowane odpowiedzi