Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Zardzewiale tylne tarcze od wewnetrznej strony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Auto jak z temacie 2001r. W listopadzie 2010r byly robione kompletne hamulce przod i tył łącznie z malowaniem zacisków (zaciski rozebrane, pomalowane i złożone na nowych gumkach). Od jakiegoś czasu zauważyłem, że hamulce słabną i jak ostatnio podniosłem auto okazało się ze tarcze tylne od wew. strony są KOMPLETNIE zardzewiałe. Tak jakby wogole klocek ich nie dotykał. Od zewnątrz tarcze wyglądają normalnie, klocek pracuje.

Ma ktoś pomysł czemu może się tak dziać ? Szukam wyjaśnienia zanim pojadę do mechanika który robił mi remont hamulców.

Opublikowano

Może być tak że klocek odsunął się od tarczy i tak został. Dobrze przy tego typu pracach jest po pierwsze nasmarować prowadnice a dwa posmarować miejsce osadzenia klocków

Opublikowano

odpowietrzyl hamulce prawidlowo. zle ulozony klocek?? albo tloczek sie nie wygreca. ale to by wogole nie hamowalo. jedz do mechaniora

Opublikowano

Ok tak zrobię

Opublikowano

zapieczone trzpienie w jarzmach

Opublikowano
zapieczone trzpienie w jarzmach

Da sie to odratowac ? w sensie czy trzeba zdejmowac tarcze i toczyc czy wystarczy te trzpienie w jarzmach przesmarowac ?

Opublikowano

zdejmij zacisk i wyciągnij trzpienie

sprawdz w jakim sa stanie

Opublikowano

w srode padło pojedzie do tego co remontował hamulce to mu powiem co i jak, dzieki za odpowiedz