lukasz2223 Opublikowano 15 Maja 2008 Opublikowano 15 Maja 2008 Witam kolejny raz,i na poczatku zaznaczam,ze przeczytalem duzo,ale albo tajemniczo i zawile jest cos napisane(bynajmniej dla mnie) albo cos dchodzaca od tematu.Chodzi mi o zalozeniu Xenonow.Zaczne tak. powiedzmy ze musze kupic lampy z allegro np. no i teraz chcialbym zakupic dzielone,zeby nie ciac blotnika, i nie chcial bym przerabiac instalacji.wiec podobno sa takie Fk czy tam jakies inne,no i teraz sprawa xenonow,po tym co piszecie nie wiem na co juz patrzec,jak ogladam lampy dzielone to jest napisane ze h7 i ani slowa praktycznie o pozniejszym instalowaniu xenonow.i tu pytanie,czy kazde lampy angel eyes czy podobne nadaja sie pod xenon czy tez nie,najbardziej mi chodzi o dzielone,no i jak wyglada sprawa z podłaczeniem -mowie tutaj o tym czy trzeba ciac instalacje wtyczki czy tez nie,ogladalem te zestawi HID i ludzie w komentarzach zachwalaja je,zastanawiam sie taki zestaw pasuje do kazych lamp np pod h7 zarowke czy trzeba cos przerabiac. no i jak z tymi zarowkami jest ,tyle roznych oznaczen.coprawda jestem z wyksztalcenia elektromechanikiem ale z zawdoem skonczylem jakies 5 lat temu a wszystko leci szybko do przodu wiec wole podpytac,no i stronie bardzo od wszelkich przerobek. przy sprzedazy auta oglądający zwracaja na to duzą uwage od razu mysla ze cos przekombinowane jest.prose o jakas odpowiedz albo wyjasnienie lepsze,i bardziej na tmat .pozdrawiam kolegow
moskal Opublikowano 15 Maja 2008 Opublikowano 15 Maja 2008 1. jesli bedziesz kupował lampy to musisz wziąć pod uwage zeby soczewka była przystosowana pod D2S, w kazdej aukcji na allegro bedzie napisane czy jest przystosowana czy nie. 2. druga sprawa to taka ze jesli masz lampy seryjne na żarówki H7 to zestaw HID musisz kupic pod H7, tu chodzi o rodzaj mocowania żarówki w lampie i adekwatnie takie samo mocowanie musi miec zarnik w zestawie HID.
lukasz2223 Opublikowano 15 Maja 2008 Autor Opublikowano 15 Maja 2008 ok,zaraz bede przeglądal allegro ale z tego co pamietam to nie wszedzie jest napisane.a co z reszta podłaczenia?[br]Dopisany: 15 Maj 2008, 11:50 _________________________________________________przejrzalem 8 stron i ani slowa o ds2 czy czyms podobnym pada jedno haslo a mianowicie H7 i to wszystko,moze szukac gdzie indziej
poziek Opublikowano 15 Maja 2008 Opublikowano 15 Maja 2008 Musisz kupic zestaw HIDów czyli przetwornice i żarniki ksenonowe. Żarniki H7. Czyli w miejsce swojej zwykłej żarówki wkładasz żarnik ksenonowy, który mocuje się identycznie jak zwykłą żarówkę. Do tego w zestawie HIDów dostaniesz przetwornice z końcówkami (meskie lub damskie w zależności od zestawu) Najprawdopodobiej obedzie się bez żadnego cięcia przewodów. :th:
moskal Opublikowano 15 Maja 2008 Opublikowano 15 Maja 2008 Poziek jemu chodziło chyba o ciecie kabli podczas wymiany lamp , a bez tego sie raczej nie obedzie. FK maja prostokątne wtyczki na 8 pinów z czego 4 sa w tym wypadku potrzebne , reszta jest zbedna , a w lampach dzielonych boscha które lukasz ma zapewne zamontowane teraz na aucie sa wtyczki okrągłe. wiem bo sam to robiłem. lukasz bedziesz musiał kupic w aso wtyczki do lamp Valeo (to jest najprostsze wyjscie tylko bedzie cie kosztowało koło 100pln) i poprzekładac kable. http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t15032.0.html;highlight=agrowczasach w tym watku u góry masz schemat przełożenia kabli z wtyczki okrągłej na prostokątną nie ma z tym problemu. Od siebie moge ci tylko dodac tyle zebys zakładał zespolone , nie bój sie cięcia błotnika , to nic trudnego. naprwde. powodzenia
poziek Opublikowano 15 Maja 2008 Opublikowano 15 Maja 2008 A to ja się wypowiadałem na temat podłączenia w B6
lukasz2223 Opublikowano 15 Maja 2008 Autor Opublikowano 15 Maja 2008 No i wlasnie,tak myslałem,ze cos nowego wyjdzie,Pisałem juz wczesniej i pytalem o jakies lampy ladne soczewki na przod ktore pasuja bez zadnego ciecia blotnika,i pasuja pod oryginalne kostki,u mnie lampki w tej chwili to valeo zwykle lampy .ktos napisal juz nie pamietam,ze jakies chyba depo(dzielone pasuja bez obcinania blotnika i pod oryginalne wtyczki..czy to mozliwe? moze jakas przejsciowka do wtyczek czy do lamp ,zalezy mi na tym,zeby instalacja zostala fabryczna i zeby w kazdej chwili moglbym powricic do starych lamp.No ale piszcie co dalej mozna zrobic.i czy jak kupie te lampy np FK dzielone gdzie nie ma slowa na aukcji czy sa dostosowane pod jakies ds2 beda odpowiednie.pozdrawiam i czekam cierpliwie na odp
moskal Opublikowano 16 Maja 2008 Opublikowano 16 Maja 2008 A jakie sa wtyczki przy tych twoich lampach Valeo ??? podejrzewam ze jak okrągłe to nie obedzie sie bez robienia przejściówek na własną ręke, bo nie słyszałem zeby taka była i mozna ją było kupic. z tymi D2S to nie bierz do bani , jesli bedziesz kupował DEPO lub FK to nie bedziesz miał problemu z założeniem Hida. Co do wtyczek to jesli znajdziesz juz takie lampy jak ci sie podobaja to zadzwon do sprzedawcy i niech ci okresli jaka tam jst wtyczka , czzy okrągła czy prostokątna i wszystko.
Rekomendowane odpowiedzi