Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czas na amortyzatory...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :hi:

W tej chwili mam obniżoną :audi: - springi H&R -35mm na seryjnych amortyzatorach 1BA. Nadszedł czas na wymianę amrtyzatorów. I teraz pytanie: na jakie amortyzatory zmienić?

Proszę o sugestie/propozycje.

Pozdrawiam

Opublikowano

Akurat ostatnio przeglądałem i może Koni STR.T ???

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem co wrzucić i szukam czegoś co będzie odpowiednie do krótszych sprężyn, które są od kilku miesięcy na autku. :mysli: To o czym mówisz to co to?

Opublikowano

Tutaj trochę specjalistycznego opisu: BBP - Generalny dystrybutor amortyzatorw KONI na Polsk

Podobno jest to odpowiednik amortyzatorów Koni Sport, tylko bez regulacji i ustawiony na "najsłabszy"

W tym sklepie można ceny sobie sprawdzić:

3Rajder - sklep dla zawodowców i amatorów prawdziwej jazdy

W golfie 4 z tyłu sprawdzają się super, ale wiadomo co auto to inne zachowanie. W peugeocie miałem kiedyś Koni Sport, rewelacyjne ale i dość sztywne, osobiście teraz chylę się ku pomarańczowym STR.T (street) :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Jakieś doświadczenia z tymi amorkami w A4 AVANT? Ma ktoś jeszcze jakieś propozycje?

Opublikowano

WItam. pytanko mam do was panowie tylni amor mi się już wylał i czas na wymianę... dużo czytałem na forum i zdania sa podzielone co do kayaby i sachsa ! i nie wiem ktore wybrac mam z tych dwóch? czy miedzy tymi dwoma firmami jest jakas roznica w twardosci amora chodzi mi o zawias 1ba ? prosze o jakies opinie na ten temat bo nie chce kupic kaszany ! dzieki

Opublikowano

założyłem kiedyś SACHS do Golfa II (mam go bo jest niezawodny i trzymam go pod kołderką), miały być najlepsze. Ale niestety już po pół roku spokojnej jazdy miałem spadek sprawności o kilka dobrych procent. Więc do astry założyłem KAYABA nie wiem po co przepłacać, skoro na naszych drogach nic długo nie pochodzi. Kayaba tez już długo śmigają i nic się nie dzieje

Opublikowano

podobno pod eibacha najlepiej brać Bilsteiny, a pod H&R - koni... zresztą coś w tym jest - jak popatrzysz na kompletne kity eibacha lub H&R to rzeczywiście oparte są tylko na bilsteinach lub koni... pod obniżenie polecają model bilstein B8 (nie wiem jak w H&R), ale nie jest to najtańsze rozwiązanie...Bart-s pod s-line polecał monroe reflex więc może i to jest jakieś rozwiązanie pod -35mm...? popytaj Bart-sa o te monroe, bo wydaje mnie się, że będzie to najlepszy stosunek ceny do jakości...:)

Opublikowano

Siemian też na monroe reflex śmiga i jest zadowolony

Ile wytrzymały Ci zwykłe amory przy niższym zawieszeniu?

Ja na Twoim miejscu wybrałbym zwykłe monroe ze względu na cenę są ok 80zł tańsze od monroe reflex

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Akjam kupiłeś już jakieś amorki ?

Opublikowano
  • Autor

KYB - Kayaba :wink4:

Opublikowano

Zwykłe czy może Ultra SR ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Obecnie konfiguracja Eibach -30 mm; przód Bilstein (po 115 tyś.sprawność oryginałów na poziomie 65-70 proc.) więc wymienione, tył seria (sprawność oryginałów na poziomie 82-87 proc.). Inne auto: wygląd i jazda - polecam. Pozdro.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Odświeżę temat:

Panowie w tej chwili mam 1BV i chcę zmienić na coś zdecydowanie bardziej komfortowego i tu pytanie do was co polecacie?

myślałem o kitach/systemach różnych firm o zmianie samych amorków itp. jednak wybór jest dość trudny. Chciałem dodać tylko, że zawias ma zostać -20 albo -30 i sensowny komfort.

najpierw myślałem by założyć eibacha pro system podobno komfort w miarę i -30 ale słyszałem opinię że przy tipie przód mocno siada

rozważałem też pozostawienie sprężyn i założenie koni fsd - z tym, że strasznie drogie i podobno nie warte ceny

może jakiś dedykowany zestaw KW albo H&R ?

albo zostawić sprężyny i po taniości iść w amorki TA albo monroe?

wszelka opinia o tych i innych zestawach mile widziana.

Opublikowano

TA to dla mnie jakieś chiny, monroe montowałem do swojego 1be quattro i bardzo sobie chwalę.

Opublikowano
TA to dla mnie jakieś chiny, monroe montowałem do swojego 1be quattro i bardzo sobie chwalę.

Marcin a jak ma się komfort monroe do amorów 1be? masz może monroe reflex w ofercie?

Opublikowano

ja właśnie śmigam na H&R i monroe reflex o skróconym skoku i jest super w porównaniu do poprzedniego zestawu ori 1BE.:decayed:

Opublikowano

dzięki za odpowiedź. monroe reflexy zakupione narazie na ori springach sprawdzę.