Cristoforo Opublikowano 17 Czerwca 2012 Opublikowano 17 Czerwca 2012 Witam, Mam fabrycznie zamontowane radio concert II ale zmieniam na 2din Concert III w serii mam wzmacniacz i głośnik basowy na tylnej półce w sedanie i chcę zamontować coś lepszego pod ten fabryczny zestaw czyli Concert III ze wzmacniaczem co polecacie? bez żadnych większych przeróbek czyli przód 16 na tył (nie wiem jaki rozmiar mają tylne głośniki) i na tylną półkę większy głośnik z bassem ( nie wiem jaki jest rozmiar tego głośnika) zależy mi w miarę na czystym dźwięku i lekkim bassem... lub inne Wasze wskazówki Proszę o radę
przemek4net Opublikowano 17 Czerwca 2012 Opublikowano 17 Czerwca 2012 concert 3 ma wyjscie "linowe" oraz sygnal rem sterujacy "zalaczaniem" wzmacniacza... oznacza to, ze mozesz podlaczyc bez zadnego problemu 99% wzmacniaczy dostepnych na rynku.
Cristoforo Opublikowano 17 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2012 wzmacniacz na chwilę obecną zostawię ale jakie głośniki proponujecie ? zwłaszcza mnie interesuje na tylną półkę do sedana bo mam zdemontowaną
jarek_ns Opublikowano 17 Czerwca 2012 Opublikowano 17 Czerwca 2012 Pod seryjny wzmacniacz nic nie zmieniaj bo koszty bedą nie adekwatne do zysku Sent from my iPhone using Tapatalk
Cristoforo Opublikowano 17 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2012 to chociaż na tylną półkę mi podpowiedzcie bo drugi raz tego cholerstwa demontować nie będę a później z czasem się pomyśli o innym wzmacniaczu...
przemek4net Opublikowano 19 Czerwca 2012 Opublikowano 19 Czerwca 2012 do podlaczenia wzmacniacza potrznujesz sygnalu rem, plusa z aku, masy np z karoski, sygnalu liniowego (sam zadecyduj czy na 2 czy 4 glosniki) - concert nie ma wyjscia sterowania osobno samym subem wiec to zbedne ale jakbys chcial montowac kiedys inne radio to nawet takie z beidronki to maja (czytaj: przyszlosciowo mozna polozyc 4 "sygnalowych"... sygnalowych nie pleciesz razem z plusem od aku!!!!. Do przednich glosnikow potrzebujesz kabli wiec takie tez pociagnij - tak wyglada przygotowana instajacja pod wzmacniacz. Seryjny wzmacniacz to nie wzmacniacz w sensie "taki z przetwornica" ale w zasadzie wyciagniety wzmacniacz na tylne glosniki gdyz takiego w radiu ori nie ma (radio z biedronki juz to ma). Wzmacniacz seryjny zasilany jest chyba z radia nawet - wiec pamietaj ze ta instalacja jest do przerobienia jakbys montowal prawdziwy wzmacniacz z przetwornica (byc potrzebowal "plusa" z aku ciagnietego pozdrawiam, Przemek
Cristoforo Opublikowano 25 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2012 dobra nie zakładając nowego tematu mam fabrycznie concert II i działa po zapłonie , wsadziłem concert III za pomocą przejściówki iso na iso 2 i adapter anteny diwersity i nic nie działa..radio się nie załącza i nie wiem o co kaman a miało być P&P
Rekomendowane odpowiedzi