Opublikowano 10 Kwietnia 201313 l Z tego co wiem modele od a6 w górę mają inne komputery pokładowe, systemy i kodowania...
Opublikowano 10 Kwietnia 201313 l Witam!Koledzy mam pytanko.Czy ten manual z kodowania można zastosować do A6 2009 MMI 3G.Nigdzie nie mogę znaleźć nic tak opisanego do A6. A co chesz zakodować ? Auto nalezy do kolegi.Dlatego powiedzialem mu ze podpytam na naszym forum.Kodowanie napewno: test zegarow, MMI odblokowanie menu zielone, stan akumulatora, opuszczanie lusterka, to na poczatek.Nie jestem pewny czy wogole pojdzie kodowanie moim kablem VagCanPro +K
Opublikowano 11 Kwietnia 201313 l Bogdan tak jak rozmawialiśmy, dopiero jak podłączysz wszystkie czujniki z przodu... Mieliście rację, dopiero jak podpiąłem wszystko to parktronic zaczął działać
Opublikowano 11 Kwietnia 201313 l Bogdan tak jak rozmawialiśmy, dopiero jak podłączysz wszystkie czujniki z przodu... Mieliście rację, dopiero jak podpiąłem wszystko to parktronic zaczął działać Czyli już masz wszystkie 8 na pokładzie super
Opublikowano 15 Kwietnia 201313 l Bogdan tak jak rozmawialiśmy, dopiero jak podłączysz wszystkie czujniki z przodu... Mieliście rację, dopiero jak podpiąłem wszystko to parktronic zaczął działać Czyli już masz wszystkie 8 na pokładzie super Dokładnie tak:wink:co prawda jeszcze wiązkę muszę schować w bagażniku (nie zdążyłem:decayed:)ale działa miodzio:kox: ---------- Post dopisany 15-04-2013 at 19:30 ---------- Poprzedni post napisany 12-04-2013 at 13:00 ---------- Wiązka już też upakowana:wink:
Opublikowano 16 Kwietnia 201313 l Panowie, jaki kabel kupić do kodowania do B8?? Jakie jest oznaczenie? Macie jakiś link do sklepu/aukcji allegro? Pozdro
Opublikowano 16 Kwietnia 201313 l Autor Panowie,jaki kabel kupić do kodowania do B8?? Jakie jest oznaczenie? Macie jakiś link do sklepu/aukcji allegro? Pozdro O kabel pytaj tu ===> http://a4-klub.pl/diagnostyka-vag-32/all-b7-interfejsy-diagnostyki-aut-szyna-can-np-audi-b7-b8-86717/
Opublikowano 23 Kwietnia 201313 l Witam, jest jakas procedura odpowietrzania ukladu po wymianie filtra paliwa??
Opublikowano 23 Kwietnia 201313 l Witam, jest jakas procedura odpowietrzania ukladu po wymianie filtra paliwa?? Jak ja wymieniałem to nie odpowietrzałem, pompka paliwa powinna sobie sama z tym poradzić.
Opublikowano 23 Kwietnia 201313 l Hejka, jesli mam podwietlenie nog led oraz podwietlenie drzwi od dołu itp, ---> zrobiłem odblokowanie regulacji z poziomu 2g i pokazała mi sie ta opcja ale sie nie podwietla (jest szary napis- nie czerwony) coś mogłem zle zrobić?
Opublikowano 24 Kwietnia 201313 l Autor Hejka, jesli mam podwietlenie nog led oraz podwietlenie drzwi od dołu itp, ---> zrobiłem odblokowanie regulacji z poziomu 2g i pokazała mi sie ta opcja ale sie nie podwietla (jest szary napis- nie czerwony) coś mogłem zle zrobić? Jeszcze zrób to Oświetlenie w przestrzeni nóg (regulacja) 09-Centr.Elektr.--->Coding07---> Long Coding Helper---> BYTE 16 Bit 6 zmiana z 0 na 1
Opublikowano 24 Kwietnia 201313 l Wkrótce czeka mnie wymiana klocków hamulcowych i tarcz w Audi A4 B8 (2009) i prosiłbym o instrukcję w jaki sposób za pomocą VCDS cofnąć tłoczki w celu ich wymiany ? Może warto ją dodać do pierwszego postu ?
Opublikowano 25 Kwietnia 201313 l Hejka, jesli mam podwietlenie nog led oraz podwietlenie drzwi od dołu itp, ---> zrobiłem odblokowanie regulacji z poziomu 2g i pokazała mi sie ta opcja ale sie nie podwietla (jest szary napis- nie czerwony) coś mogłem zle zrobić? Jeszcze zrób to Oświetlenie w przestrzeni nóg (regulacja) 09-Centr.Elektr.--->Coding07---> Long Coding Helper---> BYTE 16 Bit 6 zmiana z 0 na 1 Robiłem i nic ;(
Opublikowano 26 Kwietnia 201313 l Autor Hejka, jesli mam podwietlenie nog led oraz podwietlenie drzwi od dołu itp, ---> zrobiłem odblokowanie regulacji z poziomu 2g i pokazała mi sie ta opcja ale sie nie podwietla (jest szary napis- nie czerwony) coś mogłem zle zrobić? Jeszcze zrób to Oświetlenie w przestrzeni nóg (regulacja) 09-Centr.Elektr.--->Coding07---> Long Coding Helper---> BYTE 16 Bit 6 zmiana z 0 na 1 Robiłem i nic ;( A robiłeś RESTART MMI ? wklej tu jeszcze kodowanie z MCE 09 BYTE 16 Wkrótce czeka mnie wymiana klocków hamulcowych i tarcz w Audi A4 B8 (2009) i prosiłbym o instrukcję w jaki sposób za pomocą VCDS cofnąć tłoczki w celu ich wymiany ? Może warto ją dodać do pierwszego postu ? Nie wiem czy o przód czył pytasz Do tyłu masz tutaj ===> http://a4-klub.pl/audi-a4-b8-133/all-b8-swap-tylnych-zacisk-ze-standartowych-s4-b8-wentylowane-330-mm-211786/
Opublikowano 26 Kwietnia 201313 l Grzesiu, a zapodasz kodowania dla uruchomienia pamięci foteli po dołożeniu przycisków pamięci? I sterowania pamięcią?
Opublikowano 26 Kwietnia 201313 l Autor Grzesiu, a zapodasz kodowania dla uruchomienia pamięci foteli po dołożeniu przycisków pamięci? I sterowania pamięcią? Wg mnie nic nie trzeba kodować , przycisk jedynie daje sygnał do sterownika pamieci foteli . Jesli juz to kodujemy sterowniki w drzwiach 42 , 52
Opublikowano 26 Kwietnia 201313 l Hejka, jesli mam podwietlenie nog led oraz podwietlenie drzwi od dołu itp, ---> zrobiłem odblokowanie regulacji z poziomu 2g i pokazała mi sie ta opcja ale sie nie podwietla (jest szary napis- nie czerwony) coś mogłem zle zrobić? Jeszcze zrób to Oświetlenie w przestrzeni nóg (regulacja) 09-Centr.Elektr.--->Coding07---> Long Coding Helper---> BYTE 16 Bit 6 zmiana z 0 na 1 Robiłem i nic ;( Wszystko hula, aż nogi grzeje:) nie wiem co brałem ale czytałem bity od lewej Jestem mile zaskoczony ze po całym zabiegu podswietlenie nog działa w czasie jazdy (srodek nabiera wartosci) wielkie dzieki!!!