Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kodowania w Audi A4 B8 za pomocą VCDS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A jest jakieś kodowanie do concerta zeby na ekranie wyswietlala temperatura na zewnątrz

A na FIS nie wystarczy ? :wink:

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 1,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

W sumie wystarczy ale widzialem u nie ktorych na ekranie mmi

Opublikowano
A jest jakieś kodowanie do concerta zeby na ekranie wyswietlala temperatura na zewnątrz

Witam, uruchomiłem nowy wątek "VCDS v.12.12 adaptacje i kodowanie"

ale kolega Gibons napisał mi: "Wszystko jest opisane w dziale warsztat w kodowaniach. Tam znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania"

Niestety nie mogę zlokalizować instrukcji kodowania z tej wersji VCDS

jak wyłączyć dodatkowy ruch wycieraczki (ostatni) przy użyciu spryskiwaczy?

jak wyłączyć lub ograniczyć spryskiwania reflektorów?

proszę o opis w sposób jak dla laika krok po kroku, dopiero uczę się obsługi VAGA.

To możne jakaś podpowiedź gdzie szukać? Please :decayed:

A w czym Ci przeszkadza że później jeszcze raz sie wycieraczki załączą ? :decayed:

A kolega melon, chciałby na swoje pytania dostawać takie odpowiedzi jakich sam udziela?

Opublikowano

Witam, uruchomiłem nowy wątek "VCDS v.12.12 adaptacje i kodowanie"

ale kolega Gibons napisał mi: "Wszystko jest opisane w dziale warsztat w kodowaniach. Tam znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania"

Niestety nie mogę zlokalizować instrukcji kodowania z tej wersji VCDS

jak wyłączyć dodatkowy ruch wycieraczki (ostatni) przy użyciu spryskiwaczy?

proszę o opis w sposób jak dla laika krok po kroku, dopiero uczę się obsługi VAGA.

To możne jakaś podpowiedź gdzie szukać? Please :decayed:

A w czym Ci przeszkadza że później jeszcze raz sie wycieraczki załączą ? :decayed:

A kolega melon, chciałby na swoje pytania dostawać takie odpowiedzi jakich sam udziela?

Myślałem , że tylko na FISIE pokazuje temp st. C . wcale nikogo nie chciałem obrazić jeśli ktoś się uraził i sorry :facepalm:

Opublikowano

Temperatura wyświetlana na ekranie MMI jest w przypadku klimy jednostrefowej i jest to temp klimy, a nie na zewnątrz ;)

Opublikowano

dzieki za wyjaśnienie a jest jakieś kodowanie na auto hold żeby po zapięciu pasów sam się włączał

Opublikowano
dzieki za wyjaśnienie a jest jakieś kodowanie na auto hold żeby po zapięciu pasów sam się włączał

Nie ma. Tylko klawisz.

Opublikowano

A szkoda

Opublikowano

Ja wyłączyłem pompę spryskiwaczy

vcds 11.30 a jest to bodajże w centralnym module elektryki 09 potem , long coding, potem poszukaj konkretnego bajta gdzie jest opis z headlight washer pump i go odznacz.

Piszę z pamięci , jesli chcesz dokładniej to daj znać w niedzielę bo jestem na wyjeździe i nie mam notatek.

Opublikowano

Ja wyłączyłem pompę spryskiwaczy

vcds 11.30 a jest to bodajże w centralnym module elektryki 09 potem , long coding, potem poszukaj konkretnego bajta gdzie jest opis z headlight washer pump i go odznacz.

Piszę z pamięci , jesli chcesz dokładniej to daj znać w niedzielę bo jestem na wyjeździe i nie mam notatek.

Dziękuje.

Spróbuję wg Twoich wskazówek, ale jakbyś mógł opisać to później dokładniej będę wdzięczny.

Opublikowano

Wybierz 09 Cent Elect, a potem 07 Coding a następnie zgodnie z rysunkiem w bajcie 18 odptaszkuj bit 0 Headlight Washer Pump.

kodowanie_spryskiwaczy.jpg

Opublikowano
Wybierz 09 Cent Elect, a potem 07 Coding a następnie zgodnie z rysunkiem w bajcie 18 odptaszkuj bit 0 Headlight Washer Pump.

http://s13.postimg.org/u7rlosds3/kodowanie_spryskiwaczy.jpg

mam problem z odznaczeniem bitu 0. po zatwierdzeniu i ponownym wejściu w bajt 18 mam ponownie zaznaczony bit 0. :kwasny:

Opublikowano

http://s13.postimg.org/u7rlosds3/kodowanie_spryskiwaczy.jpg

mam problem z odznaczeniem bitu 0. po zatwierdzeniu i ponownym wejściu w bajt 18 mam ponownie zaznaczony bit 0. :kwasny:

Odznaczasz, exit (nie krzyżyk) i do it? Tak robisz?

Opublikowano
  • Autor

Dla tych ktorzy dopiero zaczynaja prace z VCDS warto poczytać chociazby Instrukcje Obslugi

Na pewno wiele rzeczy mozna sie nauczyć :wink:

Strona firmy ADAKO - oprogramowanie diagnostyczne VCDS?

Opublikowano
Dla tych ktorzy dopiero zaczynaja prace z VCDS warto poczytać chociazby Instrukcje Obslugi

Na pewno wiele rzeczy mozna sie nauczyć :wink:

Strona firmy ADAKO - oprogramowanie diagnostyczne VCDS?

może nie przeczytałem całej instrukcji, ale staram się zrozumieć ją w zakresie który mnie interesuje, niestety w temacie j.w. robiłem"exit" i "do i" bez powodzenia.

:kwasny:

Opublikowano

spróbuj jeszcze inaczej wejdź w bajt 18 zaznacz bit 0 a potem znowu kliknij okienko bajt 18 i dopiero exit i "do it"

Ja kodowałem kiedyś ambient i też mi nie chciało wskoczyć, jak zrobiłem jak wyżej to wtedy mi wskoczyło:decayed:

Opublikowano

Może być tak że VCDS nie obsługuje tego kodowania. Ja na przykład za Chiny ludowe nie mogę swoim VCDSem zakodować regulacji podświetlenia pakietu QQ1 mimo że auto wyjechalo z nim z fabryki. Nie idzie i koniec.

Opublikowano
  • Autor
Może być tak że VCDS nie obsługuje tego kodowania. Ja na przykład za Chiny ludowe nie mogę swoim VCDSem zakodować regulacji podświetlenia pakietu QQ1 mimo że auto wyjechalo z nim z fabryki. Nie idzie i koniec.

Dasz rade tylko napisz w czym kłopot ?

Opublikowano

Dasz rade tylko napisz w czym kłopot ?

Może zielonego menu nie przestawił chłopak:wink:

Opublikowano

Mam denerwujący problem w moim B8. Mianowicie przy odpalony silniki bądź włączonym zapłonie po otwarciu drzwi kierowcy wyświetla się komunikat "Po wyjściu z samochodu wyłączyć zapłon. Akumulator może się rozładować." i do tego odzywa się wkurzające pikanie. I tu moje pytanie czy można jakoś to pikanie wyłączyć VAGiem?