Opublikowano 19 Stycznia 201511 l Co do kluczyka to sprawdziłbym przede wszystkim baterię. Jak dawno wymieniałeś? Jeśli chodzi o kodowanie kluczyków, to tylko ASO, ale nie sądzę, żeby była opcja samoistnego "rozkodowania"... Jeśli chodzi o sterowniki drzwi, to możesz śmiało skopiować kodowanie lewego sterownika do prawego (+ odznaczyć zamontowany przycisk ryglowania drzwi) i powinno działać. Na przyszłość zawsze zapisuj stare kodowanie. Bateria wymieniona bez rezultatu
Opublikowano 19 Stycznia 201511 l Widocznie coś padło w elektronice. Jakby kluczyk "się rozkodował", to nie odpaliłbyś nim auta. Tak jak pisałem - jak kupisz inny kluczyk, to kodowanie tylko w ASO. Zmieniają kodowanie we wszystkich kluczykach i komputerze w aucie, bo starego nie da się skopiować. Koszt do 200 zł.
Opublikowano 19 Stycznia 201511 l Witam Ostatnio robiłem kodowanie czujnika deszczu i światła i coś się rozjechało miałem na Fis-ie asystenta zmiany biegów i jeszcze jak miałem zaciągnięty ręczny to po wrzuceniu biegu i ruszaniu hamulec ręczny automatycznie się zwalniał teraz tego nie ma a nic nie zmieniałem tylko kodowanie czujnika i restart MMI gdzie szukać tego kodowania ? Kodowanie miałem takie jak na screenie: Znalazłem coś takiego w Instrumwnts -> Shift Suggestion Economy nie wiem jakim cudem było odznaczone ??? nic w tym module nie grzebałem. Dziwne jest też to że mam nieaktywna opcję Washer Fluid Warnig nieaktywna skoro jeszcze do niedawna miałem powiadomienie o wodzie w zbiorniku spryskiwaczy :-) coś nie tak z tym VCDS ? Po zakodowaniu muszę coś restartować ? bo na Fis-e w dalszym ciągu mam pomiar temp na środku a wydaje mi się ze powinien być bliżej prawej strony ? Mógłby ktoś dać znać w którym miejscu powinna byc temp przy uaktywnionym asystencie zmiany biegów ? Dzisiaj sprawdzałem mam zakodowane "Shift Suggestion" jednak na Fis-e nic mi sie nie pokazuje gdzie szukać przyczyny ? !!!!! Sprawa rozwiązana okazało się że przy zakładaniu czujnika deszczu przy grzebaniu w bezpiecznikach do gniazda "kupplungssensor" (czujnik sprzęgła) w ST2 wsadziłem nie do końca sprawny bezpiecznik :-) dzisiaj już wszystko wróciło do normy jest "Shift Suggestion" i zwalnianie hamulca przy ruszaniu :-) !!!! Edytowane 21 Stycznia 201511 l przez nethome1
Opublikowano 19 Stycznia 201511 l Temperatura ma być z prawej, na środku jest na postoju, chyba razem z ręcznym. Jak ruszysz biegi powinny się pokazać po lewej stronie, a temp wówczas wędruje w prawo. No i po każdym kodowaniu restart MMI. Edytowane 19 Stycznia 201511 l przez wit007
Opublikowano 19 Stycznia 201511 l Temperatura ma być z prawej, na środku jest na postoju, chyba razem z ręcznym. Jak ruszysz biegi powinny się pokazać po lewej stronie, a temp wówczas wędruje w prawo. No i po każdym kodowaniu restart MMI. No sprawdzałem na ile mogłem przed chwila i przy wrzuconej 1 i lekko ruszyłem do przodu temperatura stoi na środku u mnie ręczny to lampka na prawym zegarze w 2013 pewnie jest już zmiana :-) Edytowane 19 Stycznia 201511 l przez nethome1
Opublikowano 20 Stycznia 201511 l Witam! Czy wiesz może jak wyłączyć irytujacy dźwięk podczas otwierania drzwi kierowcy przy włączonym zapłonie?
Opublikowano 20 Stycznia 201511 l Autor Witam! Czy wiesz może jak wyłączyć irytujacy dźwięk podczas otwierania drzwi kierowcy przy włączonym zapłonie? Niestety nie
Opublikowano 20 Stycznia 201511 l Temperatura ma być z prawej, na środku jest na postoju, chyba razem z ręcznym. Jak ruszysz biegi powinny się pokazać po lewej stronie, a temp wówczas wędruje w prawo. No i po każdym kodowaniu restart MMI. No sprawdzałem na ile mogłem przed chwila i przy wrzuconej 1 i lekko ruszyłem do przodu temperatura stoi na środku u mnie ręczny to lampka na prawym zegarze w 2013 pewnie jest już zmiana :-) U mnie też - pisałem w sensie, że ręczny ma być zaciągnięty Witam! Czy wiesz może jak wyłączyć irytujacy dźwięk podczas otwierania drzwi kierowcy przy włączonym zapłonie? Niestety nie Można przyciskiem komputera jednorazowo to wyciszyć - dwa razy w dół. Ale zamknięcie i otwarcie drzwi znów to cholerstwo włączy
Opublikowano 20 Stycznia 201511 l Temperatura ma być z prawej, na środku jest na postoju, chyba razem z ręcznym. Jak ruszysz biegi powinny się pokazać po lewej stronie, a temp wówczas wędruje w prawo. No i po każdym kodowaniu restart MMI. No sprawdzałem na ile mogłem przed chwila i przy wrzuconej 1 i lekko ruszyłem do przodu temperatura stoi na środku u mnie ręczny to lampka na prawym zegarze w 2013 pewnie jest już zmiana :-) U mnie też - pisałem w sensie, że ręczny ma być zaciągnięty Witam! Czy wiesz może jak wyłączyć irytujacy dźwięk podczas otwierania drzwi kierowcy przy włączonym zapłonie? Niestety nie Można przyciskiem komputera jednorazowo to wyciszyć - dwa razy w dół. Ale zamknięcie i otwarcie drzwi znów to cholerstwo włączy zawsze to coś. ..
Opublikowano 20 Stycznia 201511 l Szanowni Koledzy maja jakiś pomysł dlaczego mimo zakodowania "Shift Suggestion" nie pokazuje zmiany biegów na Fisie było i znikło a nic nie kombinowałem w tym module ?? Tutaj post z problemem
Opublikowano 20 Stycznia 201511 l Szanowni Koledzy maja jakiś pomysł dlaczego mimo zakodowania "Shift Suggestion" nie pokazuje zmiany biegów na Fisie było i znikło a nic nie kombinowałem w tym module ?? Tutaj post z problemem W MMI masz to wlaczone ?
Opublikowano 20 Stycznia 201511 l Szanowni Koledzy maja jakiś pomysł dlaczego mimo zakodowania "Shift Suggestion" nie pokazuje zmiany biegów na Fisie było i znikło a nic nie kombinowałem w tym module ?? Tutaj post z problemem W MMI masz to wlaczone ? szczerze mówiąc nie widziałem tego w MMI ( mam po angielsku) a musi tam być ?
Opublikowano 20 Stycznia 201511 l Szanowni Koledzy maja jakiś pomysł dlaczego mimo zakodowania "Shift Suggestion" nie pokazuje zmiany biegów na Fisie było i znikło a nic nie kombinowałem w tym module ?? Tutaj post z problemem W MMI masz to wlaczone ? szczerze mówiąc nie widziałem tego w MMI ( mam po angielsku) a musi tam być ? No musi Szukaj w opcjach menu CAR
Opublikowano 20 Stycznia 201511 l Szanowni Koledzy maja jakiś pomysł dlaczego mimo zakodowania "Shift Suggestion" nie pokazuje zmiany biegów na Fisie było i znikło a nic nie kombinowałem w tym module ?? Tutaj post z problemem W MMI masz to wlaczone ? szczerze mówiąc nie widziałem tego w MMI ( mam po angielsku) a musi tam być ? No musi Szukaj w opcjach menu CAR przeglądałem je kilka razy i nic tam nie znalazłem co by wskazywało na ustawienia Shift Suggestion :-) w Instruments Cluster mam tylko ustawienia wyświetlania na Fis-ie spalania, średnia prędkość, itd Coś tak podejrzewam ze jak zrobiłem restart MMI po kodowaniu czujnika deszczu to uleciało to z ustawień pytanie właśnie gdzie :-) Znalazłem jeszcze coś takiego tylko to A6 Dear goshjup On my A6 C6 MY2010, I managed to enable the "gear recommendation" in the MMI menu by applying those parameters : ..... MMI hidden menu (SETUP+CAR) ......... car > cardevicelist .............. Bord computer .................. Enable it (default setting = disabled) .................. NB : Corresponds to module #5F byte 7 bit 5 ......... car > carmenuoperation .............. instrument cluster .................. Set to 5 (default setting = 0) ......... NB : car > carprotocolswitch > Bord computer must be disabled (corresponds to module #5F byte 13 bit 2) otherwise Bord computer appears in MMI but in grey I hope it is equivalent in your A4 B8, then I hope it will help. Best regards. !! Sprawa rozwiązana opis Tutaj na końcu :-) !! Dziękuję wszystkim za pomoc :-) Teraz walczę w innym problemem w klimie Tutaj Edytowane 21 Stycznia 201511 l przez nethome1
Opublikowano 22 Stycznia 201511 l Jest opcja zaprogramowania grzanych foteli że włączy się automatycznie po zapaleniu auta jak się pojawi śnieżynka lub rządana temperatura ?
Opublikowano 24 Stycznia 201511 l Witam! Czy wiesz może jak wyłączyć irytujacy dźwięk podczas otwierania drzwi kierowcy przy włączonym zapłonie? Niestety nie To może wiesz który kabelek odciąć...
Opublikowano 24 Stycznia 201511 l Witajcie, Ktoś wie jak zakodować aby tylne lampy świeciły z przednimi dziennymi ?
Opublikowano 24 Stycznia 201511 l Autor Witajcie, Ktoś wie jak zakodować aby tylne lampy świeciły z przednimi dziennymi ? A patrzyłes cos w MCE 09 ? wszystko masz w podpowiedziach