Opublikowano 3 Września 20169 l Panowie w moim b8 z 2008 roku mam składane i podgrzewane lusterka, po zdjęciu szkła okazało się że mam wtyczkę do lampki w blendzie oraz do fotochromu. Jak zmienię wkłady na fotochrom to czy muszę coś kodować, a jak tak to gdzie? Edytowane 3 Września 20169 l przez Kodzak33
Opublikowano 3 Września 20169 l Fotochromu się nie koduje, ale kabel masz pociągnięty pewnie tylko do sterownika drzwi albo co najwyżej do wtyczki drzwi. Edytowane 3 Września 20169 l przez komoornik
Opublikowano 5 Września 20169 l kabel masz pociagniety od lusterek do wtyczki sterownika drzwi. bedzie Ci brakowalo kabla od lewego slupka A do sterownika drzwi na obie strony (lewa i prawa). oczywiscie pod warunkiem ze masz wsteczne lusterko z fotochromem
Opublikowano 5 Września 20169 l Ja miałem ori wiązkę między sterownikiem drzwi a słupkiem, a nie miałem dalej między słupkiem a lusterkiem wewnętrznym.
Opublikowano 5 Września 20169 l Wewnętrzne lusterko mam z fotochromem oraz czujnikiem deszczu, światła i wilgotności.
Opublikowano 5 Września 20169 l Autor Wewnętrzne lusterko mam z fotochromem oraz czujnikiem deszczu, światła i wilgotności. cały temat masz tu : http://a4-klub.pl/index.php?/topic/193629-montaz-i-dzialanie-wewnetrznego-lusterka-fotochrom-2008-2012/?p=2674025#entry2674025 Schemat podłączenia zewnętrznych lusterek FOTOCHROM : Wtyka 27 pin drzwi : SPIS POSZCZEGÓLNYCH CZĘŚCI : - 000 979 034 E Piny do wtyki T27 - 4 sztuki ( 1 kabelek 2 PINY) - 000 979 035 E Piny do wtyki T27 - 4 sztuki ( 1 kabelek 2 PINY) - 000 979 009 E Piny do wtyki T20 - 4 sztuki ( 1 kabelek 2 PINY)
Opublikowano 6 Września 20169 l Autor Grzegorz rozumiem że to na obie strony te kabelki co podałeś? Tak oczywiscie .
Opublikowano 8 Września 20169 l może z pamięcią to dział jak powinno Sprawdź z ciekawości Tak wlasnie jest. Funkcja obnizania sie lusterka po wlaczeniu wstecznego dziala prawidlowo tylko w polaczeniu z opcja pamieci foteli i lusterek ,bez tego nie wraca na swoje pierwotne polozenie. Nie mam foteli z pamięcią, a lusterko wraca na swoją początkową pozycję po przekroczeniu 15km/h lub po zgaszeniu auta. Czasami tylko podniesie się za wysoko i muszę wyregulować je troszkę na dół. Ale ogólnie po wbiciu biegu wstecznego i wykonaniu manewru wraca na swoją pozycję samoczynnie.
Opublikowano 8 Września 20169 l Panowie a czy idzie aktywować ukryte zielone menu przy mmi 3g basic????jakby coś poproszę info na pw
Opublikowano 8 Września 20169 l może z pamięcią to dział jak powinno Sprawdź z ciekawości Tak wlasnie jest. Funkcja obnizania sie lusterka po wlaczeniu wstecznego dziala prawidlowo tylko w polaczeniu z opcja pamieci foteli i lusterek ,bez tego nie wraca na swoje pierwotne polozenie. Nie mam foteli z pamięcią, a lusterko wraca na swoją początkową pozycję po przekroczeniu 15km/h lub po zgaszeniu auta. Czasami tylko podniesie się za wysoko i muszę wyregulować je troszkę na dół. Ale ogólnie po wbiciu biegu wstecznego i wykonaniu manewru wraca na swoją pozycję samoczynnie. Właśnie o to się rozchodzi. Bez pamięci działa, ale nie w pełni dobrze.
Opublikowano 10 Września 20169 l Trzeba zmienić kodowanie. Też tak miałem, lusterko nie powracało całkowicie do pozycji wyjściowej. Też nie mam foteli z pamięcią. Musisz w sterowniki 52 zmienić kodowanie. 52-> Byte 4-> zaznaczyć Bit1 tak zeby w okienku na górze zmieniło sie kodowanie z 5C na 5E
Opublikowano 10 Września 20169 l Nie ale jest to Bit 1.Pierwszy od góry.Jest ich 6 w Byte 4. Edytowane 10 Września 20169 l przez Muskel1
Opublikowano 12 Września 20169 l Trzeba zmienić kodowanie. Też tak miałem, lusterko nie powracało całkowicie do pozycji wyjściowej. Też nie mam foteli z pamięcią. Musisz w sterowniki 52 zmienić kodowanie. 52-> Byte 4-> zaznaczyć Bit1 tak zeby w okienku na górze zmieniło sie kodowanie z 5C na 5E Działa dobrze (nawet bez pamięci), ale wyskakuję błąd.
Opublikowano 12 Września 20169 l Trzeba zmienić kodowanie. Też tak miałem, lusterko nie powracało całkowicie do pozycji wyjściowej. Też nie mam foteli z pamięcią. Musisz w sterowniki 52 zmienić kodowanie. 52-> Byte 4-> zaznaczyć Bit1 tak zeby w okienku na górze zmieniło sie kodowanie z 5C na 5E Działa dobrze (nawet bez pamięci), ale wyskakuję błąd.pamiętasz co pisze?posted from my mobile
Opublikowano 14 Września 20169 l Wrzuciłem do auta sterownik mc9- końcówka DH. No i niestety nie mogę skopiować starego kodowania z poprzedniego sterownika wywala mi błąd error 31 request out of range.
Opublikowano 15 Września 20169 l Wrzuciłem do auta sterownik mc9- końcówka DH. No i niestety nie mogę skopiować starego kodowania z poprzedniego sterownika wywala mi błąd error 31 request out of range. Jaki numer warsztatu jest wpisany?