Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kodowania w Audi A4 B8 za pomocą VCDS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy mam pytanko, kupilem auto u sąsiada z zachodu, auto ma rok czasu i teraz będę jechał robić pierwszy przegląd przy 30000km w aso wiec mam pytanie czy jeśli robiłem kodowania, uruchomiłem coming leaving home założyłem czujnik rozpoznawania światła itp. a jak pojadę do audi to mi przywrócą wszystko do stanu z fabryki czy kodowań nikt nie będzie ruszał. Dziękuje i pozdrawiam

jesli bede robili Ci diagnostyke online to najpierw kodowanie zostanie ustawione na takie jakie jest zapisane na serwerze Audi - takie info ja dostalem gdy robilem pierwszy serwis swojego samochodu a samemu sobie zakodowalem pare rzeczy

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 1,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam

Mam problem z odblokowaniem zielonego menu w mmi 2g high.

Próbowałem zrobić zgodnie z instrukcją:

[07 - Head Control]

[Adaptacja - 10] -> Channel 8 -> Zmiana 0 na 1

ale nie wpuszcza mnie w kanał 8. Komunikat jak poniżej na foto:

CAM03881.jpg

Co może być przyczyną?

Czy jest potrzebny dostęp upoważniony? Jak tak to znacie kod?

Kolego u mnie tez nieraz chce uprawnienia wiec zawsze uruchamiam VCDS jako administrator i kod wpisuje 20103. Nie jestem pewny ale zawsze można spróbować bo może coś pomogłem .

Samych kodowań nie ruszają, ale mogą nadpisywac sterowniki i przy okazji tego przywrócą się oryginalne kodowania, ale nie spodziewałbym sie tego.

dzięki kolego :)

Piotrek a gdzie zmienia się w VCDS przy uruchamianiu że jako administrator uruchamiam?

Opublikowano

Witam koledzy mam pytanko, kupilem auto u sąsiada z zachodu, auto ma rok czasu i teraz będę jechał robić pierwszy przegląd przy 30000km w aso wiec mam pytanie czy jeśli robiłem kodowania, uruchomiłem coming leaving home założyłem czujnik rozpoznawania światła itp. a jak pojadę do audi to mi przywrócą wszystko do stanu z fabryki czy kodowań nikt nie będzie ruszał. Dziękuje i pozdrawiam

U mnie na przeglądzie robili akcję serwisową związaną z normą emisji spalin (wgrywają wtedy m.in. nowe oprogramowanie do sterownika silnika) i po tym zabiegu wszystkie zakodowane wcześniej rzeczy stały się historią, więc jeśli Cię obejmuje to miej to też na uwadze.

Opublikowano

U mnie na przeglądzie robili akcję serwisową związaną z normą emisji spalin (wgrywają wtedy m.in. nowe oprogramowanie do sterownika silnika) i po tym zabiegu wszystkie zakodowane wcześniej rzeczy stały się historią, więc jeśli Cię obejmuje to miej to też na uwadze.

dokladnie tak jak pisalem - jak Cie podepna online - to wszystko leci fpiz*oo i ustawiane jest tak jak na serwerze zapisano dla danego vin'u

Opublikowano
  • Autor

Jesli diagnoscie powiesz aby nic nie zmienial w kodowaniach to ci nic nie zmieni :hi: a tak to puszcza wszystko jednym kliknieciem

Opublikowano

Założyłem temat w dziale oświetlenie ale może tutaj więcej osób zagląda i ktoś mi pomoże.

1.Pierwsza sprawa chciał bym uruchomić światła do jazdy dziennej tak żeby nie gasły podczas włączenie świateł mijania , chodzi mi o to żeby palił mi się cały pasek na dole w lampie halogenowej a nie tylko jedna żarówka.

2. Czy dało by radę żeby w momencie gdy działa coming/leaving home zapalały się również światła do jazdy dziennej z halogenami a nie jak teraz pozycje + halogeny ?

Opublikowano

Witam czy da się wyłączyć w vcds diagnozę żarówek dokładnie chodzi mi o wsteczne ponieważ zmieniłem na led ale wywala błąd

Opublikowano

Witam. Chodzi mi o doświetlenie zakrętów i robię tak jak opisane jest w 1 poscie 09-Cent.Elekt. ---> Coding-07 Long Coding Helper BYTE 4 Bit 0 zmiana z 0 na 1. Niestety u mnie nie ma 4 Bit :(http://www.fotosik.pl/zdjecie/183a61d003b2311b

Opublikowano

to kodujesz to w Binary :hi:

Mogę prosić jaśniej? Mam wpisać coś w rubryce binary? Sorka, ale vcds nie jest moją mocną stroną :facepalm:

Opublikowano

Jak sobie poklikasz ten Bit 5 to zobaczysz so się zmieniea powyżej w Binary.

Na tej podstawie dojdziesz jak zmienić "ręcznie" Bit 0.

Opublikowano

Jak sobie poklikasz ten Bit 5 to zobaczysz so się zmieniea powyżej w Binary.

Na tej podstawie dojdziesz jak zmienić "ręcznie" Bit 0.

Nie za bardzo wiem o co chodzi :( Nie chcę czegoś poprzestawiać. Trudno, może ktoś mi wytłumaczy bardziej łopatologicznie

Opublikowano

kolego ale przecież na tym screenie co wrzuciłeś to nie jesteś na BYTE 4 tylko na BYTE 0 , tak więc ciśniesz TABem aż dojdziesz do BYTE 4 to tam gdzie masz to 4C i dopiero tam masz BIT 0 i zmieniasz z 0 na 1

Edytowane przez Skruszo

Opublikowano

kolego ale przecież na tym screenie co wrzuciłeś to nie jesteś na BYTE 4 tylko na BYTE 0 , tak więc ciśniesz TABem aż dojdziesz do BYTE 4 to tam gdzie masz to 4C i dopiero tam masz BIT 0 i zmieniasz z 0 na 1

Dzięki. Czyli klikam tam gdzie zaznaczyłem żółtą czy niebieską kreską do uzyskania BYTE 4? i tam dalej postępuje zgodnie z instrukcją? http://www.fotosik.pl/zdjecie/d6784b3e11fce0b9

Edytowane przez resiak82

Opublikowano

Tak dokladnie :)

Byte 4 Bit 0

Opublikowano

Tak dokladnie :)Byte 4 Bit 0

Czyli klikam tam gdzie niebieska czy żółta strzałka na foto?

Opublikowano

Hehe Grzesiu jak zawsze niezawodny no juz teraz powinienes sobie poradzic :)

Opublikowano

Założyłem temat w dziale oświetlenie ale może tutaj więcej osób zagląda i ktoś mi pomoże.

1.Pierwsza sprawa chciał bym uruchomić światła do jazdy dziennej tak żeby nie gasły podczas włączenie świateł mijania , chodzi mi o to żeby palił mi się cały pasek na dole w lampie halogenowej a nie tylko jedna żarówka.

2. Czy dało by radę żeby w momencie gdy działa coming/leaving home zapalały się również światła do jazdy dziennej z halogenami a nie jak teraz pozycje + halogeny ?

Nikt nic nie wie na ten temat jak to zrobić?

Wysłane z mojego D6633 przy użyciu Tapatalka