bigkaban Opublikowano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 U mnie po 5 minutach dzialania wsiadalo sie calkiem inaczej do auta Wysłane z sixeSa A ktos ma opis jak wrzucic solardach do a4 b8? Mam q5 z panorama- solar na allegro 200zl to bym sie pobawil i wtedy dziala bez zzerania aku [emoji6] Wysłane z sixeSa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mango155 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 (edytowane) Witam. Mam problem z zakodowaniem wentylacji auta. Mianowice podczas próby wejścia w kodowanie wyskakuje poniższy komunikat: Po potwierdzeniu niby wchodzi w okienko, jednak nie mam opisu do żadnych bitów. Niemniej jednak robię wszystko jak w opisie na pierwszej stronie czyli zaznaczam bit 3 i 4 w bajcie pierwszym, w adaptacji wcześniej też zmieniam jak w opisie, zatwierdzam, restart mmi i nic. Dodatkowo jeszcze wywala błędy w kanale 08 Klimy. Jakieś sugestie? Edytowane 23 Czerwca 2016 przez Mango155 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrclaguna Opublikowano 23 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 KLIMA 08 mie ma podpowiedzi....... nawet ORI VCDS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mango155 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Nie zmienia to jednak faktu, że po zaznaczeniu bitów 3 i 4 oraz zmian w adaptacji, nie pojawia się funkcja wentylacji na MMI i dodatkowo wywala błędy w 08 Klima Zone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@rcus Opublikowano 24 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 A MMI restartowałeś? Błędy wali, bo nie ma sterownika od webasto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mango155 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 MMI restartowalem. Wcześniej już byla kiedyś aktywowana opcja wentylacji auta i wszystko działało, błędów nie waliło. Później robiłem aktualizacje MMI I od tej pory nie potrafię tego zakodowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marglu8049 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Witam po ustawieniu wentylacji wyświetla się taki blad Jest możliwość żeby się nie wyświetlał nie mam webasta Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mango155 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Wyświetla się dokładnie ten sam błąd co u mnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marglu8049 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 (edytowane) WIZUALIZACJA STEROWNIKA 4 KANAŁOWEGO : LINK ---> https://www.youtube.com/watch?v=mm9a-1Tt0mA [ Można prosić o ponowną wstawkę drugiego zdjęcia? Ewentualnie napisanie który kanał i w jaki sposób powinien być adaptopwany? No i jak? Ktoś coś? Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Edytowane 24 Czerwca 2016 przez marglu8049 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skotmen Opublikowano 28 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 KODOWANIE WIZUALIZACJI STEROWNIKA 4 KANAŁOWEGO CONCERT/SYMPHONY MMI 2G ,3G HIGH , LOW: 10 PARK ASSIST ---> SECURITY ACCESS 16 ( 71679) CODING 07 ---> BYTE 0 BIT 4 zmiana z 0 na 1 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marglu8049 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Samo kodowanie nie wystarczy bo wywala błąd i pokazuje też przod Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skotmen Opublikowano 28 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Przód zawsze pokazuje choć się go nie ma tak ma być Błąd wywala a wpisałeś ten kod co jest podany Jest drugą opcja za słaby kabel masz. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marglu8049 Opublikowano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Właśnie nie zawsze. Zobacz filmik od WRC. Jest pokazane przy sterowniki 4bit tylko 2 zdjęcia brakuje bo tak jakby wygaslo Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrclaguna Opublikowano 29 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Witam po ustawieniu wentylacji wyświetla się taki bladDSC_0195.JPG Jest możliwość żeby się nie wyświetlał nie mam webasta Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Tak wyrzuca ten błąd poniewaz ta opcja jest przy webascie W niczym nie przeszkadza i nie ma zadnego ujemnego wpływu na prace sterownika Skonczy sie lato mozna wtedy sobie to wykodować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz5112 Opublikowano 3 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Witam wszystkich, posiadam samochód audi a5 bixenon nieskrętne, składam przód poliftowy z neonem i bixnenonem też nieskrętnym, ktoś podpowie jak zakodować te lampy VCDS? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komoornik Opublikowano 3 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 http://a4-klub.pl/index.php?/topic/299470-zmiana-przodu-na-poliftowy-2012-2015/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyznos321 Opublikowano 3 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Orientuje się może ktoś, czy da się wyłączyć rozpoznawanie mowy w a4 b8 z radiem concert? Przycisk od rozpoznawania służy u mnie obecnie do przełacznia pomiędzy gpsem, a ekranem radia i podczas przełączania włącza się rozpoznawanie mowy, które nie jest mi do niczego potrzebne :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komoornik Opublikowano 3 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Chyba kodowanie w samym radiu. Ja u siebie miałem nieaktywne i włączałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyznos321 Opublikowano 3 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Ok, udało się wyłączyć korzystając z tego poradnika: http://www.audiworld.com/forums/audi-a5-s5-rs5-coupe-cabrio-125/s5-vag-com-settings-voice-activated-telephone-remove-seatbelt-chime-2720221/#post23587701 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gibons Opublikowano 3 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Jak zakodowac ads w polifcie bez guzika bedzie dzialac ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi