sokal Opublikowano 19 Czerwca 2012 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Chciałem zamontować czujniki cofania ale po zbyt wielu negatywnych opiniach jakie słyszałem stwierdziłem że może wyrezam sobie kamerkę O ile nie brakuje mi pomysłu na wkomponowanie takowej na tylnej klapie tak aby była niewidoczna, o tyle największym dylematem okazał się sam LCD... Gdzież to ustrojstwo zamontować w środku tak aby na desce nie było dokręconej jakiejś odstającej telewizorni Ostatnio skłaniam się nieco w stronę zamontowania takiego wbudowanego w lusterko wsteczne, dodatkowym atutem byłaby możliwość obejżenia czegoś czasem np. wieczorem przy piwku z kumplem co zdarza mi się praktykować Co o tym sądzicie? Nie będzie za dużej wiochy? Ten dokładnie model by mnie interesował --> Viaken.pl: Viaken - elektronika dla motoryzacji
jarek_ns Opublikowano 19 Czerwca 2012 Opublikowano 19 Czerwca 2012 To akurat kiepsko wygląda. Ale widziałem kiedyś lusterko z wbudowanym ekranem.. Oczywiście był mniejszy bo chyba 3,2" ale nie było widać ze coś jest w lusterku. Sent from my iPhone using Tapatalk
sokal Opublikowano 19 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2012 Na początku brałem pod uwagę właśnie takie mniejsze ale pomyślałem że 7 cali, USB, SD i 2 wyjścia AV to już można by się tym pobawić i rzucić okiem przy piwku albo pasażerom w trasie coś puścić ale czy ten rozmiar to już nie przesada? A może ktoś ma takie tylko boi się przyznać?
RalphA4 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Ten troszke kiepsko wyglada, ale widzialem w b7 kiedys takie lusterko gdzie byl podlaczany obraz z kamery cofania
sokal Opublikowano 20 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2012 Hmm, a gdyby wyrezać w ori lusterku taki ekranik (może 3,5 cala by wlazło) i zrobić to po bluetooth do kamerki żeby nie było kabla, pozostaje kwestia zasilania Coś jak to: Z tym że na tym już nic nie pooglądamy...
jarek_ns Opublikowano 20 Czerwca 2012 Opublikowano 20 Czerwca 2012 O takie coś mi chodziło. Tylko ja widziałem z ekranem z boku.
sokal Opublikowano 20 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2012 Moze ktos jeszcze sie wypowie? ktos mial / ma / widzial ?
RalphA4 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Pomysł fajny, i jak by Ci sie udalo zrobic taki myk to mysle ze efekt bylby niezly
woszu Opublikowano 21 Czerwca 2012 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Ciężko będzie z takim rezaniem, żeby to jako tako wyglądało. A ten LCD z pierwszego posta, to jakiś taki kobylasty. W B6 problemu nie ma, bo obraz z kamerki na RNS-ie można wyświetlić;]
jarek_ns Opublikowano 21 Czerwca 2012 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Przy odrobinie chęci szło by zrobić hybrydę lusterka fabrycznego z tym mniejszym lusterkiem i dosyć by to wyglądało. Tylko lepszy był by model z ekranem przesuniętym na bok.
Rekomendowane odpowiedzi