Skocz do zawartości
IGNOROWANY

LCD w lusterku wstecznym - wiocha?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałem zamontować czujniki cofania ale po zbyt wielu negatywnych opiniach jakie słyszałem stwierdziłem że może wyrezam sobie kamerkę :decayed: O ile nie brakuje mi pomysłu na wkomponowanie takowej na tylnej klapie tak aby była niewidoczna, o tyle największym dylematem okazał się sam LCD... :facepalm: Gdzież to ustrojstwo zamontować w środku tak aby na desce nie było dokręconej jakiejś odstającej telewizorni :doh:

Ostatnio skłaniam się nieco w stronę zamontowania takiego wbudowanego w lusterko wsteczne, dodatkowym atutem byłaby możliwość obejżenia czegoś czasem np. wieczorem przy piwku z kumplem co zdarza mi się praktykować :decayed:

Co o tym sądzicie? :decayed: Nie będzie za dużej wiochy? :kox:

Ten dokładnie model by mnie interesował --> Viaken.pl: Viaken - elektronika dla motoryzacji

7_Car_rearview_mirror_with_touch_button_TFT_LCD_monitor.jpg

The-mirror-that-transforms-into-a-screen.jpg

Opublikowano

To akurat kiepsko wygląda. Ale widziałem kiedyś lusterko z wbudowanym ekranem.. Oczywiście był mniejszy bo chyba 3,2" ale nie było widać ze coś jest w lusterku.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opublikowano

jak dla mnie fajne ustrojstwo:)

Opublikowano

Na początku brałem pod uwagę właśnie takie mniejsze ale pomyślałem że 7 cali, USB, SD i 2 wyjścia AV to już można by się tym pobawić i rzucić okiem przy piwku albo pasażerom w trasie coś puścić :kox: ale czy ten rozmiar to już nie przesada?

A może ktoś ma takie tylko boi się przyznać? :naughty:

Opublikowano

Ten troszke kiepsko wyglada, ale widzialem w b7 kiedys takie lusterko gdzie byl podlaczany obraz z kamery cofania :)

Opublikowano

Hmm, a gdyby wyrezać w ori lusterku taki ekranik (może 3,5 cala by wlazło) i zrobić to po bluetooth do kamerki żeby nie było kabla, pozostaje kwestia zasilania :eusathink:

Coś jak to:

2411667570

lusterko.jpg

Z tym że na tym już nic nie pooglądamy...

Opublikowano

O takie coś mi chodziło. Tylko ja widziałem z ekranem z boku.

Opublikowano

Moze ktos jeszcze sie wypowie? :decayed: ktos mial / ma / widzial ? :decayed:

Opublikowano

Pomysł fajny, i jak by Ci sie udalo zrobic taki myk to mysle ze efekt bylby niezly

Opublikowano

Ciężko będzie z takim rezaniem, żeby to jako tako wyglądało. A ten LCD z pierwszego posta, to jakiś taki kobylasty.

W B6 problemu nie ma, bo obraz z kamerki na RNS-ie można wyświetlić;]

Opublikowano

Przy odrobinie chęci szło by zrobić hybrydę lusterka fabrycznego z tym mniejszym lusterkiem i dosyć by to wyglądało. Tylko lepszy był by model z ekranem przesuniętym na bok.