Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zamiast ON, olej jadalny - na stacji.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chcę się podzielić wiadomością co zatankowałem na Lotosie w Legnicy przy obwodnicy autostrada - Lubin. Tankowałem ON czyli rope, a dostałem olej rzepakowy z lkką domieszką ropy albo wcale, gdyż miałem jeszcze ok 15 litrów w baku. Akurat wymieniam filtr paliwa a u mnie z pół litra wahy jest którą tzreba wylać. I oto oczom ukazał się piękny żółciutki napój, w miare gęsty, pachnący olejem spożywczym.

prawieropaox0.th.jpg

Opublikowano

Będziesz miał do frytek :wink4:

Opublikowano

Jesli to jest z pierwszego tłoczenia to nie masz sie czym przejmować :polew:

A tak na powaznie to co sie na naszych stacjach dzieje to porazka :wallbash:

I to niezaleznie od tego czy stacja firmowa czy nie - aż sie chce płakać nad jakościa paliwa :angry:

Opublikowano

Dlatego trzeba tankowac na porzadnych stacjach...

I najlepiej zdegustowac przed zalaniem :kox::polew:

Opublikowano

Dlatego trzeba tankowac na porzadnych stacjach...

I najlepiej zdegustowac przed zalaniem :kox::polew:

1587840879_37b78618e2.jpg?v=0

CHEERS!

:polew: :polew:

Opublikowano

Witam, chcę się podzielić wiadomością co zatankowałem na Lotosie w Legnicy przy obwodnicy autostrada - Lubin. Tankowałem ON czyli rope, a dostałem olej rzepakowy z lkką domieszką ropy albo wcale, gdyż miałem jeszcze ok 15 litrów w baku. Akurat wymieniam filtr paliwa a u mnie z pół litra wahy jest którą tzreba wylać. I oto oczom ukazał się piękny żółciutki napój, w miare gęsty, pachnący olejem spożywczym.

prawieropaox0.th.jpg

:shocked:

jak furmanka przyjela te szczochy .... ?

Opublikowano

ja tankuje na PKS mam sprawdzone już kilka lat i nigdy problemów

Opublikowano

heh Lotos :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Auto żyje i ma się dobrze i pewnie nigdy nic by mu nie było. Tylko chodzi o fakt że płaciłem za ON a nie za Bioester czy sam rzepakowy.

Opublikowano

Takich to tylko za j@j@ i do góry nogami na gałęzi :wallbash: No normalnie porażka :confused4: Wiem że ludzie świadomie to leją do swoich klekotów, bo nie raz jechałem za takim i czułem jakby przede mną frytownica jechała :decayed: Ale żeby na stacji benzynowej :wallbash: :bicz3: Złożyłeś jakąś skargę? Do gazety to podaj, właściciel dostanie po tyłku solidnie :evil: Należy mu się :evil:

Opublikowano
  • Autor

Zgłosiłem oficjalnie(telefonicznie) do inspekcji handlowej w Legnicy. Otrzymałem na maila potwierdzenie z numerem sprawy idt o takiej treści:

Wojewódzki Inspektorat Inspekcji Handlowej we Wrocławiu, Delegatura w Legnicy informuje, iż o zgłoszonej przez Pana informacji z dnia 16.05.2008r., dotyczącej niewłaściwej jakości oleju napędowego, zakupionego na stacji paliw „Lotos” w Legnicy, przy ul. Nowodworskiej – został powiadomiony Główny Inspektor Inspekcji Handlowej w Warszawie.

Akcja kontroli jakości paliw organizowana jest centralnie, o miejscu i terminie kontroli decyduje Ośrodek Koordynacyjny w Warszawie. Zespół kontrolny tutejszej Inspekcji Handlowej otrzymuje od Dyspozytora Głównego Inspektoratu Inspekcji Handlowej w Warszawie telefoniczną informację o miejscu przeprowadzenia kontroli, po opuszczeniu siedziby Inspektoratu.

Jednocześnie informujemy, iż w przypadku zakupu paliwa złej jakości, zgodnie z art. 8 ust. 1 ustawy z dnia 27.07.2002 r. o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu cywilnego (Dz. U. Nr 141, poz. 1176 z późn. zm.) może Pan złożyć reklamację u sprzedawcy, w ww. stacji, na niezgodność towaru z umową.

Natomiast jeżeli paliwo zostało zakupione przez przedsiębiorcę - reklamacja ta może być zgłoszona na podstawie art.556 i nast. Kodeksu cywilnego.

Opublikowano

Zgłaszaj, powiedz żę do frytek używasz kujawskiego :>

Opublikowano

jestem ciekaw jak się sprawa potoczy i kto będzie szybszy - kontrolerzy czy cysterna z normalnym ON...

Opublikowano

Iż jestem z Legnicy przepraszam za tą stacje, ale lepiej było zapłacić więcej i zatankować obok na Orlenie. Ja zawsze tankuje na Shell'u. Tak samo nie polecam tankować na stacji Auchan i Carrfour (wciągnęlo mi kiedyś kartę i na obsługę czekałem ponad półtorej godziny, a stacja od sklepu znajduje się jakiś 1 km), a poza tym na tych stacjach paliwo jest beznadziejne.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

to jest ON z 5% dodatkiem oleju rzepakowego a nie olej jadalny :wallbash: