adam603 Opublikowano 23 Czerwca 2012 Opublikowano 23 Czerwca 2012 Witam w jaki sposób albo czym mogę wyciągnąć pompowtryski bo musze dać je do sprawdzenia odkręciłem mocowania ale nie mam pomysłu jak je wyciągnąć 1
dragon44 Opublikowano 24 Czerwca 2012 Opublikowano 24 Czerwca 2012 Ja brałem 2 dość długie drewienka w kształcie klina, końce wkładałem w sprężyne pompki i kantowałem o brzeg głowicy, wychodzą, ale trzeba użyć dość sporo siły. Można też śrubokrętem, ale trzeba uważać, żeby nie pokaleczyć głowicy
adam603 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2012 a istnieje jakieś narzędzie specjalne bo nie chce uszkodzic głowicy bo jest delikatna
storm37 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Opublikowano 26 Czerwca 2012 a istnieje jakieś narzędzie specjalne bo nie chce uszkodzic głowicy bo jest delikatna Istnieje MARK-MOTO - Adapter do wyciągania pompowtryskiwaczy Volkswagen TDI PD
adam603 Opublikowano 28 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2012 a korekcje PD-ków sprawdzałes ? a mógłbyś troszkę jaśniej co i jak bo za bardzo się też nie znam??
pinder_m Opublikowano 28 Czerwca 2012 Opublikowano 28 Czerwca 2012 Moja propozycja to w serwisie youtube.com poszukaj filmiku "TDI PD". Szkoda tylko, że filmik jest w języku węgierskim.
danu44 Opublikowano 28 Czerwca 2012 Opublikowano 28 Czerwca 2012 a korekcje PD-ków sprawdzałes ? a mógłbyś troszkę jaśniej co i jak bo za bardzo się też nie znam?? Jesli sie na tym nie znasz, to proponuje nie bierz sie sam za to. Wpisz w google wymiana pompowtryskiwaczy, a dowiesz sie wszystkiego. PS. Cyt. " Ustawienie z lekka kijowe z powodu braku podejścia do obrotu wałem, ale drugi samochód linka holownicza i wrzucona 5 dają radę " Kolego devastation... co Ty na to...?
Dev Opublikowano 28 Czerwca 2012 Opublikowano 28 Czerwca 2012 Danu co to za cytat ? nie bardzo qumam ?
danu44 Opublikowano 29 Czerwca 2012 Opublikowano 29 Czerwca 2012 Danu co to za cytat ? nie bardzo qumam ? Czesc Tomku... Cytat jest z jednego forum VW. Jak jeden facet nie znala sie na ustawieniu czegos tam, po wymianie tych pompek. To zamiast obracac silnikiem poprzez cos tam (to juz Ty bedziesz wiedzial najlepiej) zapiał linke do drugiego auta. Wlaczyl 5 bieg... i tak sie ciagali, a on ustawial te pompki. Chyba teraz juz wiesz o co chodzi. Lepiej nie potrafie Ci tego wytlumaczyc... Pozdrawiam Dana
lukaszlsw Opublikowano 29 Czerwca 2012 Opublikowano 29 Czerwca 2012 ja wyciągałem dwoma dużymi śrubokrętami podważając z obu boków, wyskakiwały. Raz złapałem takim małym kluczem zaciskowym od góry przesz szmatę i powolnymi ruchami prawo lewo ciągnąłem w górę, sekunda i wyskakiwały. Da się to zrobić bez tego klucza.
danu44 Opublikowano 29 Czerwca 2012 Opublikowano 29 Czerwca 2012 ja wyciągałem dwoma dużymi śrubokrętami podważając z obu boków, wyskakiwały. Raz złapałem takim małym kluczem zaciskowym od góry przesz szmatę i powolnymi ruchami prawo lewo ciągnąłem w górę, sekunda i wyskakiwały. Da się to zrobić bez tego klucza. A powiedz mi prosze jak potem ustawiales te pompowtryskiwacze...?
marewel Opublikowano 29 Czerwca 2012 Opublikowano 29 Czerwca 2012 Do wyciągania ja mam spec ściągacz.
danu44 Opublikowano 29 Czerwca 2012 Opublikowano 29 Czerwca 2012 Do wyciągania ja mam spec ściągacz. Rozumiem, ale czy wymieniales juz pompowtryskiwacze...?
marewel Opublikowano 29 Czerwca 2012 Opublikowano 29 Czerwca 2012 Wymieniałem wyciągałem już tego sporo bez spec narzędzi radze nie podchodzić. 1
danu44 Opublikowano 29 Czerwca 2012 Opublikowano 29 Czerwca 2012 Wymieniałem wyciągałem już tego sporo bez spec narzędzi radze nie podchodzić. Dziekuje Marcin za odpowiedz. Powiedz jeszcze prosze. Jak to jest z ustawieniami po wymianie takiej pompki. Czy mozna to wyjac i wlozyc bezkolizyjnie. Czy nalezy zrobic jakies ustawienia? I gdybys mogl napisac w skrocie jakie to sa ustawienia. Napewno kolegow chcacych wymienic pompowtryskiwacz to zainteresuje. Pozdrawiam
marewel Opublikowano 29 Czerwca 2012 Opublikowano 29 Czerwca 2012 Musisz dołożyć nowe uszczelki mam po 35zl szt Później kupić w ASO nowy typ śrub regulacyjnych(jeżeli to ajm czy atj to maja stary typ) późnej ustawienie suwmiarką lub na oko. Następnie znaleźć punk maksymalnego wciśnięcia tłoczka pompowtryskiwacza dokręcić do oporu i odkręcić o 180st. Jak wyregulować pompo wtryski silnika BKC w Skodzie Octavia? - Poradnik Techniczny
Dev Opublikowano 29 Czerwca 2012 Opublikowano 29 Czerwca 2012 tam pisza 180 stopni ja odkrecam na 210
Lulek Opublikowano 29 Czerwca 2012 Opublikowano 29 Czerwca 2012 w boschu(ESI-Tronic) pisze na 180 stopni
Dev Opublikowano 29 Czerwca 2012 Opublikowano 29 Czerwca 2012 na 180 jest ciasno lepiej zapodac na 210
Rekomendowane odpowiedzi