Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4/B5 1,9 TDI AFN Nie chce odpalić

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Nawet się nie zdążyłem przywitać ale to później. Teraz chodzi o to, że moja audi nie chcę odpalić. A mianowicie zaczęło to się tak. Wracałem wczoraj do domu i podczas redukcji biegu (z 5 na 3) auto zgasło i już nie chciało odpalić. Dzisiaj podłączyłem VAG'a lecz nie wyskoczył żaden błąd, paliwo w baku jest, do wtrysków podaje, pasek rozrządu nie pękł, świece grzeją, kontrolka od świec prawidłowo się zapala i gaśnie, przekaźnik od świec działa i silnik na pewno się nie zatarł. Sprawdziłem wszystkie możliwe usterki jakie mi przychodzą do głowy. Może ktoś z was będzie wiedział co dolega mojej niuni.

Opublikowano

Jakby immo padło to by błąd sie zapisał..

Moje zdanie, jak to było przy redukcji, i nagle to przeskoczył rozdząd i rozjechał się kąt wtrysku na pompie i nie odpala.. A wystarczy ze jeden ząb przeskoczy i juz moze nie zapalać.

Ogarnij rozrząd czy nie przeskoczył ;)

Opublikowano

Tak jak kolega pisze prawdopodobnie przeskoczył pasek rozrzadu, jak chcesz zapalic auto to nie wyskakuje Ci po pewnym czasie abs i czerwony wykrzyknik na liczniku?

Opublikowano

Jak wyglądała ta redukcja biegu, gwałtownie? Na wysokich obrotach?

Opublikowano

Auto pewnie tyle co kupione jak walisz posta a nawet sie nie witasz he he ale rozumiemy troska o nabytek. Sprawdz ustawienie paska rozrzadu. Moze ktos spartolil robote na szybko i przeskoczyl.

Opublikowano

a ja daje 99% ze zatarl sie tloczek w pompie wtryskowej.Latwo sprawdzic odkrec dekielek pompy wtryskowej i rusz ,,jezyczkiem'' jak sie nie ruszy to bingo

Opublikowano

redukcja z 5 na 3 to ile ty jechałeś na tym 5 biegu 50km??? Rozrząd pewnie przeskoczył o co najmniej 2 zęby na 99%

Opublikowano

jeszcze sprawdz czy masz palifo w filtrze za czym rozbierzesz pół auta to że na wtryskach leje to nie znaczy że masz w filtrze ja się tak dałem nabrać na wtryskach lało delikatnie a filt był pusty sprawdziłem rozrząd błedów na vagu nie było po prostu się zapowietrzył

Opublikowano
jeszcze sprawdz czy masz palifo w filtrze za czym rozbierzesz pół auta to że na wtryskach leje to nie znaczy że masz w filtrze ja się tak dałem nabrać na wtryskach lało delikatnie a filt był pusty sprawdziłem rozrząd błedów na vagu nie było po prostu się zapowietrzył

kolega napisał ze paliwo jest,to miales jakies dziwne zjawisko jak paliwo było na wtryskach a w filtrze nie było

jak zredukowałes z 5 na 3 mocno szarpneło autem ? tak jak kolega napisał wyzej rozrzad do sprawdzenia

Opublikowano

rozrząd na pewno trzeba sprawdzić, bo mógł pasek przeskoczyć, zależny jak stary? nawet bez obrotow i obciążenia.

ale jak czytam te herezje ze redukcja z 5 na 3 taka straszna, a pomyślał który, ze nie musiał być na obrotach?