Diego Opublikowano 27 Czerwca 2012 Opublikowano 27 Czerwca 2012 Znalazłem w swoim a4 wolne wtyczki pod fotelami , po jednej na stronę. Są 2 pinowe i można podłączyć do nich lampki z drzwi - pasują idealnie. Niestety nie ma w nich napięcia. Auto nie miało fabrycznie nic z pakietu światło poza ledami w podsufitce, światłami do lusterek w osłonach i ledów w nawiewach. Jakiś czas temu wyrezałem światła w drzwiach i klamki wewnętrzne. Sterownik drzwi bez problemu steruje tymi światłami. Za radą Barta sprawdziłem moduł komfortu czy przyjmie kodowanie na ch62 -- działa, Czy jest szansa, że mam instalację fabrycznie przygotowaną do p. światło? Fotele mam sportowe, z elektryką lędźwi, wszystkie wtyczki jakie powinny być są i siedzą mocno w gniazdach Tylko te dwie sztuki...
fahur Opublikowano 27 Czerwca 2012 Opublikowano 27 Czerwca 2012 Szansa jest zawsze Odkręć fotel i zobacz, czy masz wpiętą kostkę 16-pinową czarną w moduł komfortu oraz czy masz włożony i sprawny bezpiecznik S2. Któregoś z tych elementów będzie brakować. Oczywiście jest jeszcze kwestia lampek i powinno hulać. Czy w nogach kierowcy/pasażera świecą Ci się lampki?
michier Opublikowano 27 Czerwca 2012 Opublikowano 27 Czerwca 2012 na mój gust masz instalke pod pakiecik oświetlenia
bobikos Opublikowano 27 Czerwca 2012 Opublikowano 27 Czerwca 2012 jakiego koloru są kable we wtyczce?
Diego Opublikowano 28 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2012 Bezpiecznika nie było, uzupełniłem brak. Napięcia dalej nie ma. Pod nogami kierowcy i pasażera nie było lampek i prawdopodobnie nie ma instalacji. Kolory kabli we wtyczce: czerwony oraz czerwono-brązowy. Dzięki za pomoc.
fahur Opublikowano 28 Czerwca 2012 Opublikowano 28 Czerwca 2012 Bezpiecznika nie było, uzupełniłem brak. Napięcia dalej nie ma. Pod nogami kierowcy i pasażera nie było lampek i prawdopodobnie nie ma instalacji. To sprawdź jeszcze, czy ten bezpiecznik ma co zwierać, bo być może nie masz nawet tam pinów.
Diego Opublikowano 28 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2012 Bingo, Fahur, brakuje jednego pinu. <br /><br /> <br /><br />
fahur Opublikowano 28 Czerwca 2012 Opublikowano 28 Czerwca 2012 Bingo, Fahur, brakuje jednego pinu. No to muszę Cię zmartwić - nie posiadasz instalacji pod oświetlenie przestrzeni nóg. Najdroższy element już masz - moduł komfortu, który Ci to obsłuży. Od niego kładziesz po jednym przewodzie do każdej z lampek i od tego bezpiecznika też po jednym (lampki są sterowane masą z modułu komfortu) - będzie hulać Do tego wszystkiego porzebujesz oczywiście kompletu lampek. Z drugiej strony, ciekawe, co to są za kable, które wystają Ci z podłogi - pozostaje zajrzeć pod wykłądzinę - być może ktoś już coś kiedyś próbował rezać
bobikos Opublikowano 30 Czerwca 2012 Opublikowano 30 Czerwca 2012 być może fotel był zmieniony i posiada instalację do oświetlenia nóg. Sprawdź czerowną kostkę na połączeniu fotela z podłogą, w kostce od strony fotela pewnie będzie o dwa piny więcej. Musisz położyć całą instalację jeśli chcesz żeby to działało. ---------- Post dopisany 30-06-2012 at 10:35 ---------- Poprzedni post napisany 29-06-2012 at 09:21 ---------- Masz elektryczne siedzenia? Do jakiej kostki z drugiej strony idą te przewody? Ten drugi przewód to czerwono-brązowy czy brązowo-czerwony?
Rekomendowane odpowiedzi