ems Opublikowano 1 Lipca 2012 Opublikowano 1 Lipca 2012 Orientujecie się, w którym miejscu szukać oznaczenia? i jakie ono powinno być? Naprawa ma być na oryginalnych częściach ponieważ takie były zamontowane w aucie. Zakład błotnik ściągał chyba z Auto-Elements - hurtowe ceny na czci oryginalne seat - citroen - fiat - skoda - vw - volkswagen - audi - opel - ford - renault - peugeot - toyota - nissan - honda - czci do napraw powypadkowych - oryginalne i zamiennikowe czesci karoserii home ale nie widzę na nim nigdzie wybitego numeru audi ... Znalazłem tylko jakies cyferki 24 czy 42 ?
Giede Opublikowano 3 Stycznia 2013 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Podbijam temat. Czy można w jakiś sposób sprawdzić czy elementy nadwozia są oryginalne, a może zamienniki. Kupiłem błotnik i maskę w kolorze, a teraz się zastanawiam czy ktoś nie kupuje zamienników, lakieruje i sprzedaje jako oryginały zdjęte z auta. Swoją drogą to by był niezły biznes i oszustwo... To jak koledzy, jest na to jakiś patent
Lukasz_mk2 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Opublikowano 4 Stycznia 2013 przy kupnie używanych elementów można sprawdzić grubość powłoki lakieru - żaden lakiernik nie położy tak równio powłoki na całej powierzchni jak fabryka
Giede Opublikowano 7 Stycznia 2013 Opublikowano 7 Stycznia 2013 czyli rozumiem, że to jedyny sposób - miernik w dłoń i jechane...
Pikuś Opublikowano 7 Stycznia 2013 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Może być nalepka na wewnętrznej stronie błotnika. Wytłoczony numer na wysokośći mocowania zderzaka (wewnątrz lub zewnątrz) lub na wewnętrzym rancie mocowania tujak maske otworzymy.
Giede Opublikowano 7 Stycznia 2013 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Wrócę do chaty to oblukam, chociaż błotnik oglądałem i żadnych oznaczeń tam nie widziałem
Rekomendowane odpowiedzi