Blystek Opublikowano 18 Maja 2008 Opublikowano 18 Maja 2008 Witajcie drodzy forumowicze! Od jakiegos czasu w mojej A4 zaczely migac razem wszystkie pozycje skrzyni PRNDS na wyswietlaczu. Zauwazylem rowniez gdy to sie dzieje nie wlacza mi sie rowniez swiatlo cofania oraz "ta"kontrolka od wcisnietego hamulca noznego(przy skrzyni). Co moze byc tego przyczyna i czy moze wiecie jak rozwiazac owy blad?? Bardzo dziękuje za praktyczne podpowiedzi. * stosuj prosze wlasciwy prefix zgodnie z regulaminem forum [Musashi]
Flyer Opublikowano 19 Maja 2008 Opublikowano 19 Maja 2008 Twojej skrzyni cos dolega... to jest jej sygnal dla Ciebie.
Blystek Opublikowano 19 Maja 2008 Autor Opublikowano 19 Maja 2008 Tylko pytanie co? Mechanik twierdzi ze wymiana komputera. Nie bardzo chce mi sie w to wierzyc.
Oskaro Opublikowano 19 Maja 2008 Opublikowano 19 Maja 2008 Mechanik od czego ? - podjedź do jakiegoś porządnego i sprawdzonego specjalisty od ASB lub do ASO. Skrzynia to na tylko droga sprawa że warto mieć pewność co jej dolega. Radze nie jeździć samochodem (ewent. do Serwisu) gdyż możesz spowodować większe problemy. Niestety Multitronic jest dużo mniej wytrzymały niż Tiptronic .
Blystek Opublikowano 20 Maja 2008 Autor Opublikowano 20 Maja 2008 Mechanicy z TeoMotors(Ponoc najlepsi w skrzyniach tego typu na zachodzie polski). Ale chcial bym sie upewnic jeszcze gdzies czy faktycznie ten komputer jest do wymiany czy raczej jakas inna pier**la.
Flyer Opublikowano 21 Maja 2008 Opublikowano 21 Maja 2008 Jesli okaze sie, ze sterownik skrzyni bedzie do wymiany, a jednoczsnie bedziesz mial troche wolnej gotowki, to pomysl nad przerobieniem skrzyni na wersje z 2004 - po modyfikacjach. Te z '04 przy odpowiedniej eksploatacji smigaja podobno bezproblemowo.
Rekomendowane odpowiedzi