aleksbend Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 ja mam zrobione folia do szyb, złośliwi mówili że nie wytrzyma nawet mycia na myjce a tu proszę ponad rok trzyma http://mlodyfot.webd.pl/icon/IMG_5214.jpg Fota by Mlody_Drog Iconoslave jaki procent przyciemnienia miałeś tej folii? Wysyłane z mojego HUAWEI U8815 za pomocą Tapatalk 2
iconslave Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 ja mam zrobione folia do szyb, złośliwi mówili że nie wytrzyma nawet mycia na myjce a tu proszę ponad rok trzyma http://mlodyfot.webd.pl/icon/IMG_5214.jpg Fota by Mlody_Drog Iconoslave jaki procent przyciemnienia miałeś tej folii? Wysyłane z mojego HUAWEI U8815 za pomocą Tapatalk 2 30% przepuszczalności światła:hi:
aleksbend Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Ja przyciemniłem folią tylko światło cofania i wygląda za***iście:) Folia trzyma się bdb,przetrwała zimę i nie wygląda na to aby miała odejść gulo10 pokaż jak to się prezentuje
A4_Dominik_WAW Opublikowano 11 Września 2012 Opublikowano 11 Września 2012 Zastanawiam się nad przyciemnieniem lamp z tyłu. Nie wiem jaką metodę wybrać, polecacie folię ale ja mam jakieś złe wspomnienia z foliami. Jednak co pomalowane to pomalowane. Zastanawiam się nad lakierem w sprayu nie wiem czy 150 ml wystarczy ?
pablo15005 Opublikowano 11 Września 2012 Opublikowano 11 Września 2012 Zastanawiam się nad przyciemnieniem lamp z tyłu. Nie wiem jaką metodę wybrać, polecacie folię ale ja mam jakieś złe wspomnienia z foliami. Jednak co pomalowane to pomalowane. Zastanawiam się nad lakierem w sprayu nie wiem czy 150 ml wystarczy ? Ja wybrałbym opcję z folią, spray jakoś mi się nie widzi do takiego przyciemniania...Jak się znudzi czarna lampa zrywasz i masz ori a ze spraya nie powrócisz już.
iconslave Opublikowano 11 Września 2012 Opublikowano 11 Września 2012 Zastanawiam się nad przyciemnieniem lamp z tyłu. Nie wiem jaką metodę wybrać, polecacie folię ale ja mam jakieś złe wspomnienia z foliami. Jednak co pomalowane to pomalowane. Zastanawiam się nad lakierem w sprayu nie wiem czy 150 ml wystarczy ? Ja wybrałbym opcję z folią, spray jakoś mi się nie widzi do takiego przyciemniania...Jak się znudzi czarna lampa zrywasz i masz ori a ze spraya nie powrócisz już. powroci tylko trzeba papierem sciernym i potem polerka
..::KoNik::.. Opublikowano 12 Września 2012 Opublikowano 12 Września 2012 Folia przyciemni równomiernie... natomiast sprayem nie za bardzo, zwłaszcza ciemnym...
raffael Opublikowano 16 Września 2012 Opublikowano 16 Września 2012 Spróbuj lakierem w sprayu , zawsze możesz zmyć.
Remik-A4 Opublikowano 19 Maja 2013 Opublikowano 19 Maja 2013 Jak lakier to E-Tech jak folia to Lamin-x
Dawid-Kna Opublikowano 20 Maja 2013 Opublikowano 20 Maja 2013 podacie link gdzie zakupić folie z 30% przepuszczalnością ?
Adrian-A4 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 ja mam zrobione folia do szyb, złośliwi mówili że nie wytrzyma nawet mycia na myjce a tu proszę ponad rok trzyma Fota by Mlody_Drog fajnie to wygląda
asmaxx Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Raz już napisałem koment, ale coś nie tak z forum i go nie ma. Przyciemnienie/przydymienie super. Myślę nad takim efektem u siebie. Pytałem się w firmie ile za kpl tył to zaśpiewali 150zł. Na pytanie jak z homologacją odp : Nie wymagana jest homologacja na taką usługę". Kolesiowi chodziło pewnie,że nie ma po tym homo:) I dlatego jeszcze temat wisi. Bo niby 30% jest to delikatny zabieg, lecz w przypadku kolizji może się to obrócić przeciwko nam. Macie jakiś złoty środek na pogodzenie przyciemnienia i braku kłopotów podczas kolizji, oprócz oczywiście lamp z homologacją. Dzięki
Adrian-A4 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Raz już napisałem koment, ale coś nie tak z forum i go nie ma. Przyciemnienie/przydymienie super. Myślę nad takim efektem u siebie. Pytałem się w firmie ile za kpl tył to zaśpiewali 150zł. Na pytanie jak z homologacją odp : Nie wymagana jest homologacja na taką usługę". Kolesiowi chodziło pewnie,że nie ma po tym homo:) I dlatego jeszcze temat wisi. Bo niby 30% jest to delikatny zabieg, lecz w przypadku kolizji może się to obrócić przeciwko nam. Macie jakiś złoty środek na pogodzenie przyciemnienia i braku kłopotów podczas kolizji, oprócz oczywiście lamp z homologacją. Dzięki też jestem ciekaw jak to jest
rolon Opublikowano 17 Listopada 2016 Opublikowano 17 Listopada 2016 Nie chciałem zakładać nowego tematu ale czy ktoś może widział na forum albo gdzies po za forum takie lampy tylne dymione jak z tego linku: https://www.google.pl/search?q=dymione+lampy+a4+b6&biw=360&bih=559&prmd=ivsn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj_poGsp6_QAhXD3SwKHRdUCYUQ_AUIBygB&dpr=2#imgrc=2RqpBYdtGDXuRM%3A Muszę wymienić swoje bo parują strasznie i zatrzaski są wyłamane i pomyślałem że takie sobie zamówię, tylko jestem ciekaw opinii ludzi którzy już takie lampy posiadają.
dm88 Opublikowano 8 Września 2018 Opublikowano 8 Września 2018 Panowie przyciemniał ktoś z Was lampy tylne folią? Chcę swoje lekko przydymić jasną czarną folią (sedan). Kupiłem folię Avisa (jedna z droższych na allegro). Lampy oddałem fachowcom od przyciemniania szyb. Niestety folia nie chce ułożyć się do środkowej poziomej krawędzi lampy. Z droższych folii jest firma Oracal niby niemiecka. Ma ktoś doświadczenie żeby coś doradzić?
3r4 Opublikowano 9 Września 2018 Opublikowano 9 Września 2018 (edytowane) to co to za fachowcy? ja brałem folię prosto z chin i nie było problemów (jedyny problem to to, że robiłem to pierwszy raz w życiu i brakowało jednej ręki do trzymania opalarki, żeby sobie na spokojnie pracować) Edytowane 9 Września 2018 przez 3r4
Snake2906PL Opublikowano 11 Lutego 2019 Opublikowano 11 Lutego 2019 Pozwólcie że odświeże trochę temat oklejal ktoś może lampy przednie, widzę że na allegro są takie folie do przyciemniania przednich lamp bez utraty jakości światła?? Czy to raczej jakiś bulls.it!
dekiel 13 Opublikowano 11 Lutego 2019 Opublikowano 11 Lutego 2019 1 godzinę temu, Snake2906PL napisał: Pozwólcie że odświeże trochę temat oklejal ktoś może lampy przednie, widzę że na allegro są takie folie do przyciemniania przednich lamp bez utraty jakości światła?? Czy to raczej jakiś bulls.it! Przy zenonach być może nie ma to większego znaczenia bo natężenie światła jest kilkukrotnie większe, Delikatnie można i wpływu nie powinno być . Zmienisz wygląd bedzie być może lepiej wyglądać ale czepialskie kulsony też się mogą zainteresować. ?
Maciejppl Opublikowano 15 Lutego 2019 Opublikowano 15 Lutego 2019 W dniu 11.02.2019 o 20:39, Snake2906PL napisał: Pozwólcie że odświeże trochę temat oklejal ktoś może lampy przednie, widzę że na allegro są takie folie do przyciemniania przednich lamp bez utraty jakości światła?? Czy to raczej jakiś bulls.it! Ja miałem przyciemnione. Efekt fajnie się prezentuje, w nocy ciężko się jeździło. Policja mi się nigdy nie doczepiła o to
Rekomendowane odpowiedzi