Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.9tdi brd + fmic STAGE2 + Wykres

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przymierzam się do korekty programu w swoim AVF

Modyfikacje jakie dokonałem:

-FMIC

-BRD

-Brak Kata

-Brak EGR

-Filt Simota

-Dolot z kwasu

Korekta raczej w przyszłym tygodniu będzie.

Wykres wrzucę po korekcie.

Mam jedno pytanie tylko. Po zamontowaniu fmica dolotu i BRD silnik zaczął pracować głośniej że aż zaczęło to trochę przeszkadzać.

Czym to jest spowodowane myślałem nad paroma opcjami

- Za dużo powietrza otrzymuje silnik a za mało paliwa ze względu na nie wystrojone jeszcze auto. Czy po korekcie auto będzie pracować ciszej po dawki się wyrównają?

- Usunięty zbiornik/tłumik ciśnienia powietrza taki jak na zdjęciu. Czy ponowne zamontowanie w nowy dolot tego zbiornika wyciszy delikatnie silnik

ZBIORNIK AUDI A4 B6 1.9 TDI 130 KM 03R 8e0129955 (2467716326) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano

miałeś sprawne auto.. a teraz? .... było modzić? :decayed::polew:

Musisz wyzerowac program i wrócić do serii ;)

Opublikowano
  • Autor
miałeś sprawne auto.. a teraz? .... było modzić? :decayed::polew:

Musisz wyzerowac program i wrócić do serii ;)

Dalej mam sprawne tylko fajnie by było wiedzieć czym to jest spowodowane że silnik głośniej pracuje.

Opublikowano

moze byc to spowodowane wywaleniem kata .

Opublikowano
  • Autor

Kat już był dawno wywalony. Powodem było że mechanik zapomniał odmę do węża od turbo podłączyć:doh:

Opublikowano

ciekawe ile wyjdzie km ile wyszły cie te modyfikacje bo tez sie zastanwiam

Opublikowano
  • Autor

To się okaże w przyszłym czasie.:decayed:

Opublikowano

Powodem jest Fmic i usunięty filtr szmerow zdania , mi tez troche głośniej chodzi , ale nie mocno .

Opublikowano
  • Autor

Dlatego doszedłem do wniosku że bardziej cenię sobie ciszę niż te pare PS więc wrzucam seryjny dolot i zostaje tylko fmic.

Opublikowano
Dalej mam sprawne tylko fajnie by było wiedzieć czym to jest spowodowane że silnik głośniej pracuje.

Zapewne chodzi ci o obroty na biegu jałowym, a przyczyna jest brak EGR:)

Opublikowano
Dlatego doszedłem do wniosku że bardziej cenię sobie ciszę niż te pare PS więc wrzucam seryjny dolot i zostaje tylko fmic.

to trzeba było zostac przy serii... nawet zmiana koła na 225 o juz wieksze szumy:decayed:

Opublikowano
  • Autor

Powodem głośniejszej pracy silnika był nie podłączony wąż od odmy. Po podłączeniu węża jest o wiele ciszej.

Opublikowano
  • Autor

Cały czas ale i tak wracam do dolotu plastikowego ze względu na za dużą średnicę dolotu bo to aż 6cm. :kwasny:

Opublikowano
Cały czas ale i tak wracam do dolotu plastikowego ze względu na za dużą średnicę dolotu bo to aż 6cm. :kwasny:

60mm:) - albo lans i lag albo normalna praca:):)

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie. Jeszcze mi został taki problem ze powyżej 2000 obrótów mam pisk ale tylko przy obciążeniu na wolnych obrotach tego nie słychać. Pisk jak by ktoś z balona spuszczał powietrze przez cienką szpare:decayed:

Opublikowano

ja mam dolot z 50mm rury

Opublikowano
  • Autor

Ja się zamieniłem i na moje nie szczęście dopiero potem wyczytałem że ta średnica będzie za wielka.

---------- Post dopisany 11-07-2012 at 19:57 ---------- Poprzedni post napisany 10-07-2012 at 19:02 ----------

20120711362.jpg

Fmic ogarnięty. Auto chodzi jak seria co mi się podoba i dziwny pisk spowodowany nieszczelnością też zniknął wrzucając górny oryginalny dolot.