pawelwor Opublikowano 6 Lipca 2012 Opublikowano 6 Lipca 2012 Ostatnimi czasy strasznie drażniło mnie metaliczne walenie po jeździe na nierównej nawierzchni, obstawiałem, że coś się odkręciło w układzie wydechowym, ale nic nie znalazłem, jednak uwagę moją przykuły tylne jarzma. Rozumiem, że to nienormalne, że te metalowe kołki z gumką sterczące z jarzm, do których przykręca się zaciski mają luzy na boki przez co cały zacisk lata na boki prawdopodobnie powodując hałas na nierównościach? Czy w związku z tym, muszę wymieniać jarzma, czy tylko te kołki?
Dev Opublikowano 7 Lipca 2012 Opublikowano 7 Lipca 2012 tylne trzpienie mają luz, bo musza miec wyciągnij je dokłądnie oczysc, przesmaruj i poskłądaj
pawelwor Opublikowano 7 Lipca 2012 Autor Opublikowano 7 Lipca 2012 Ale to aż taki luz, że mogę ręką przesuwać zaciski góra-dół, lewo-prawo?
Dev Opublikowano 7 Lipca 2012 Opublikowano 7 Lipca 2012 w takim przypadku musisz wymienic jarzma a nie trzpienie
pawelwor Opublikowano 7 Lipca 2012 Autor Opublikowano 7 Lipca 2012 Masz na zbyciu na tył do quattro bez takich luzów?
Rekomendowane odpowiedzi