Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 APS] Seiko - Silver & Black :P

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Predzej w fwd niz w quatero.

A tak wogole to twoje auto po fejsbuku jezdzi, cos mi sie wydaje ze Kowi je pozyczyl :grin::grin:

Opublikowano (edytowane)

Zawsze uważałem, że czarne felgi do srebrnego auta słabo pasują.

A u Ciebie to połączenie wyszło całkiem nieźle. Zwłaszcza z tym polerowanym rantem i czarnymi lampami.

Dzieki :thumbup1:. Tez mialem obawy czy wizualnie nie beda wygladac jak 16-stki :eusathink: , ale finalnie jestem zadowolony z efektu :jerk:.

chwilowo padlinka trochę poobijana ale działamy w tym temacie :decayed: akcja spawanie front zdesia już rozpoczęta, szukam tylnego S4 albo pospawam ORI :eusathink:co by było lepsze?

Dokładke spawasz w całość?

W kwestii dokładki - tak spawam w całość, pamiętam ze trzeba wzmocnić miejsce łączenia bo może popękać :decayed: dodatkowo chce zaspawać te wloty w hokeju żeby została tylko ta linia z halo.

Edytowane przez Seikokilla
Opublikowano

Andrju - to nie przejdzie, kiedyś nad tym myślałem ale wydech na 2 strony bym musiał rezać a w FWD to nie takie hop siup :kwasny:

:eusathink:na tym nowym forum nie mogę nic zacytować, dziwne :eusathink:

klikasz "cytuj" i ci sie do schowka kopiuje masz go w prawym dolnym rogu ekranu ;)

W kwestii dokładki - tak spawam w całość, pamiętam ze trzeba wzmocnić miejsce łączenia bo może popękać :decayed: dodatkowo chce zaspawać te wloty w hokeju żeby została tylko ta linia z halo.

i wywal oslone silnika... bo bedziesz drugi raz spawal ;)

Opublikowano (edytowane)

Andrju - nic o tym nie wiem , nie używam fejsa :decayed:

Andrju - to nie przejdzie, kiedyś nad tym myślałem ale wydech na 2 strony bym musiał rezać a w FWD to nie takie hop siup :kwasny:

:eusathink:na tym nowym forum nie mogę nic zacytować, dziwne :eusathink:

klikasz "cytuj" i ci sie do schowka kopiuje masz go w prawym dolnym rogu ekranu ;)

i wywal oslone silnika... bo bedziesz drugi raz spawal ;)

trochę to głupie ale znalazłem :wink: .... czemu wywalić osłonę? co ona biedna , będzie przeszkadzać?

jakbyś chciał rezać u siebie 2 stronny wydech to mam cos takiego http://www.kerscher-tuning.de/styling/detail.php?id=361&bild_id=408

tyle ze odpuściłem temat. teraz myślę co z tyłem zrobić? eSowych zdesi cos nie ma ostatnio. Jeden kupilem w lipcu ale kolo mnie oszukal, jeb... olx.pl

Opublikowano

Bedzie ci ciagnac za hokeja i nadkola. Jak to sie wypracuje to wkoncu popeka.

Wiem, dlatego Cie informuje :decayed:

Opublikowano

Bedzie ci ciagnac za hokeja i nadkola. Jak to sie wypracuje to wkoncu popeka.

Wiem, dlatego Cie informuje :decayed:

hmmm zobaczę jak będę montować jak się ma sytuacja, ale dzięki za podpowiedz. na razie jeżdżę z poobijanym błotnikiem i zdesiem bo chce robić tył z przodem razem.

Udało mi się strzelić parę fotek wreszcie. Jutro wrócę na chawirke to wrzuce w końcu coś z pleneru, mało ale jest :)

Wysłane z mojego MK16i za pomocą Tapatalk 2

---------- Post dopisany 27-07-2014 at 22:14 ---------- Poprzedni post napisany 26-07-2014 at 22:14 ----------

No dobra to wreszcie parę nowych fotek z pleneru, szkoda ze ze mnie slaby fotograf :kwasny:

Podoba mi sie konkrett :banan:

Dziekofffa

:hi:

Opublikowano

Ładna gablotka :)

Opublikowano

Co do osłony to jest tak że jak zapodasz ciezką osłone aluminiową to opiera sie na przyspawanej dokałdce, po 2-3 tyg masz po bokach pękniecia - nieuniknione. Z plastikową osłoną raczej tego nie będzie.

Musiałbyś wyczarowac jakieś stalowe mocowanie tej osłony połaczone z pasem wzmocieniowym, tak by osłony nie kłaść na dokładke jak to fabryka wymyśliła :wink:

Opublikowano (edytowane)

to jakaś paranoja, jak chciałem przedni zdeś eSowy to nic ciekawego nie było. Teraz zabrałem się za robienie spawanego poliftowego to nagle wysypało eSowe? o co kaman? :facepalm: poliftowy hokej cieżej dostać niż zderzak RS-owy :kwasny:

dziś wpadła siateczka do bagażnika, mały gadżet ale wreszcie graty mi nie latają po bagaju :D

DSC_0113.jpg

Opublikowano

Ile dałeś i gdzie kupiłeś?

Opublikowano (edytowane)

w "Stonce" są :decayed: złapałem ostatni jak byłem na zakupach hihi nie pamiętam ile ale wiem ze szybko znikają wiec ciśnij do Stony jak ci potrzebna siateczka :dance2:

No dziś dotarł poliftowy hokej :D jutro porobimy wzmocnienie i do spawania :whistling:

Zrobiłem dziś przymiarkę hokeja i tak trochę słabo z punktami do wzmocnienia, słaby dostęp. Generalnie mało miejsca bo wszystko blisko i zaokrąglone DSC_0126.jpg Może ktoś ma pomysł/jakieś własne doświadczenia jak by można dodatkowo to wzmocnić ? :eusathink: A może te 6 punktów styknie ? ( zdjęcie trochę słabo wyszło)

Opublikowano

To Twój czy drugi masz? Chcesz go skręcić czy potem jeszcze spawac będziesz? Wkrety krótkie małe i ile sie da

Opublikowano (edytowane)

Drugi, drugi :D czekał na jesienne dłubanie wiec nadszedł na niego czas. Własnie tam cholera ciasnawo z tymi wkrętami , a radzono mi żeby wzmocnić bo możne pękać po spawaniu. Jutro się po gimnastykuje ile się da z wkrętami a w Piątek jadę do spawacza to może on będzie miał tez jakiś pomysł na to. No trochę chce zdeś przemodzić oprócz tego spawania hokeja :decayed: Dojdzie takie o coś DSC_0131.jpg

Opublikowano

A rejke tez zaspawujesz?

Opublikowano

Co robisz ze starym zderzakiem?

:naughty:

Opublikowano

A rejke tez zaspawujesz?

Myślałem nad tym bo świetnie to wygląda ale z rejka zbastuje chyba. Za to chciałbym zaspawać tez te dolne otworki, zobaczę co mi plastikman powie i dolna kratkę przerobić na plaster miodu żeby grało mi z grillem.

Co robisz ze starym zderzakiem?

:naughty:

Jeszcze nie wiem, Tomek się na niego czaił :eusathink: ale po lekkim strzale w błotnik nie wiem jak tam belka od wewnątrz bo jeszcze nie rozbierałem. Jak nowy zrobię dopiero tamten zdejmę, w każdym razie będzie golas bo spryski będą przezbrojone do nowego.

Opublikowano

A halo tez bedziesz przekladal ze starego?

Opublikowano

hmm sam nie wiem :eusathink: dolne dziury zaspawane

DSC09977a_zps36a61c6d.jpg

Opublikowano

Robi robote jak dla mnie :jerk:

Opublikowano

:thumbup1: :thumbup1:

hmm sam nie wiem :eusathink: dolne dziury zaspawane

DSC09977a_zps36a61c6d.jpg

:jerk: hehe no właśnie o takie mi cos chodzi , teraz mogę sobie zobaczyć jak to się prezenci. Jak dla mnie klasa, no i bez rejki :thumbup1: Psiarnia nie czepia się o brak rej.? Ja jednak rej. zostawię bo czasem zdarza mi się latać do DE a na autostradzie już mnie 2 razy zatrzymywali na standardowe facecheck :whistling:

A halo tez bedziesz przekladal ze starego?

Tak :P