Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Instalacja fabrycznego modułu Bluetooth w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

u mnie okazało się że BT jednak jest :D poprzedni właściciel twierdził że nie ma, więc jeździł przez 4 lata w niewiedzy :D parę stówek w kieszeni, na inne mody, hehe

No, AndyN podobnie. Ale on dodatkowo zaczal montowac drugi interface i sie dziwil ze mu sie 'gryza' :) Do czasu az mu zasugerowalem ze moze w aucie juz ma interface BT i stad problemy. Zreszta wpis na czerwono na poczatku tego poradnika to wlasnie po jego 'casusie' :polew:

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Wyświetleń 424,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Koledzy a jakie bedzie kodowanie dla concert II 56 radio dla bt?

Wogóle mam problem połaczyc sie z BT kanał 77 wyskakuje "to many comunications errors to continue" Dodam ze sam bt działa, tzn tel go wykrywa tylko nie moge sie z nim połaczyc za pomocą vaga. Używam vaga 3.11 i niebieskiego taniego kabla moze potrzeba nowszego/leszego do B6?

Opublikowano

STG 56 (Radio-/Navigationssystem) auswählen

STG Codierung -> Funktion 07

0?xxx: Radiokonfiguration 4

0 - A8/A2

1 - A4 (B6)

2 - A6

3 - A4 (B6) Cabrio

4 - TT

5 - A3

0x?xx: Radiokonfiguration 3

+1 - Fader aus

+2 - Bose-Anzeige ein

+4 - Aktivverstärker abschalten bei Telefonanruf

0xx?x: Radiokonfiguration 2

+1 - Navigation

+2 - Telefon

+4 - SBS (Sprachbedienung)

0xxx?: Radiokonfiguration 1

+1 - Diversitybox

+2 - CD-Wechsler

+4 - Multifunktionslenkrad

..przedostatni bit kodowania zwiększasz o 2 jeśli dołożyłeś BT

co do vaga 311 to raczej nie dasz rady sie połączyć z BT :confused4:

Opublikowano

Czy to 100% pewne ze nie dam rady z 3,11?

Opublikowano

tak 100% mam jeszcze ten sam problem do rozwiązania

Opublikowano

Tez wyskakuje ci "to many comunications errors to continue"?

Opublikowano

...ściągnij z neta 409 tym już pójdzie jeśli będzie w pełnej wersji :naughty:

Opublikowano

A u mnie już siedzi blutek :cool1:

I dzięki komu - oczywiście - domin79 - i nie trzeba było długo mnie namawiać na zrobienie bajeru.

Jeszcze raz wielkie dzięki dla Dominika za poświęcony czas i nakład pracy :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy:

:hi:

Opublikowano

Czy to 100% pewne ze nie dam rady z 3,11?

Ja jak zmieniałem język z niemieckiego na angielskiw module z literką Q, używałem takiego :gwizdanie:

okno_Vag_com.jpg

Opublikowano

To mam coś zwalone bo jak odłącze moduł to poprostu nie ma odpowiedzi a jak podłącze to wyskakuje "to many comunications errors to continue" ;(

Opublikowano

To mam coś zwalone bo jak odłącze moduł to poprostu nie ma odpowiedzi a jak podłącze to wyskakuje "to many comunications errors to continue" ;(

Albo kabelek słabej jakości :mysli:.

tzn tel go wykrywa tylko nie moge sie z nim połaczyc za pomocą vaga. Używam vaga 3.11 i niebieskiego taniego kabla moze potrzeba nowszego/leszego do B6?

Opublikowano

Witam,

Panowie stoję przed wyborem nowego telefonu i mam pytanie, czy ktoś juz sparował Blackberry z BT w A4 B6/B7? Najlepiej jakby to było BB 9780 BOLD, bo się na taki ustawiam. Chodzi o czytanie książki telefonicznej telefonu do RNS-E. Bo jak nie śmiga, to będę musiał wziąć coś innego.

Opublikowano

ja w weekend bede montował w miejscu fabrycznym moduł bluetooth... dam znaka jak poszlo :)

Opublikowano

Witam

Przejrzałem kilkanaście stron tego wątku, ale nie znalazłem odpowiedzi dostałem moduł bez literek z a4 wyjęty, czy będzie na nim podstawowa funkcjonalność działać (Mam androida)

U siebie mam concerta 2, i instalacje pod nokie 6230/6230i, nie mam multifunckji ale rozważam czy nie dorezać, tylko standardowej z b6 (przyciski w poduszce), średnio zależy mi na książce w fisie, czy i jak to będzie działać??

pozdrawiam

Opublikowano

Witam

Przejrzałem kilkanaście stron tego wątku, ale nie znalazłem odpowiedzi dostałem moduł bez literek z a4 wyjęty, czy będzie na nim podstawowa funkcjonalność działać (Mam androida)

U siebie mam concerta 2, i instalacje pod nokie 6230/6230i, nie mam multifunckji ale rozważam czy nie dorezać, tylko standardowej z b6 (przyciski w poduszce), średnio zależy mi na książce w fisie, czy i jak to będzie działać??

pozdrawiam

z tego co sie orientuje to bedziesz mogl tylko odbierac i konczyc rozmowe ale nawet nie bedzie ci pisac kto dzowni czyli srednio ciekawa opcja... :thumbdown:

Opublikowano

Ja już jestem po zabiegu tzn. mam moduł "d" I KIEROWNICE mf Z b6, I TAK POLECENIA GŁOSOWE, KSIĄŻKA NA FISIE WSZYSTKO PIĘKNIE CHODZI. pOLECAM KTO NIE MA A KORZYSTA Z TELEFONU = JAKOŚ PIERWSZA KLASA.

pODZIĘKOWANIA ZA POMOC DLA "domin79" I czaki22.

Opublikowano

Ja już jestem po zabiegu tzn. mam moduł "d" I KIEROWNICE mf Z b6, I TAK POLECENIA GŁOSOWE, KSIĄŻKA NA FISIE WSZYSTKO PIĘKNIE CHODZI. pOLECAM KTO NIE MA A KORZYSTA Z TELEFONU = JAKOŚ PIERWSZA KLASA.

pODZIĘKOWANIA ZA POMOC DLA "domin79" I czaki22.

a jakie masz radyjko w autku??

btw ja zakupilem jednak modul "N" :przebiegly:

Opublikowano

Witam (...)

z tego co sie orientuje to bedziesz mogl tylko odbierac i konczyc rozmowe ale nawet nie bedzie ci pisac kto dzowni czyli srednio ciekawa opcja... :thumbdown:

Dzieki no zawsze to jakaś opcja, To jeszcze bym zapytał, lemak pisze ze założył 'D' i kontakty na FIS'ie, a w zwijaku pierwszego postu stoi:

8P0 862 335 D MY 2005 A4 >8E-5-533 000 - Btylko podstawowa funkcjonalność

Druga sprawa, czy książka na FIS'ie tyczy się tylko tych z kolorowym LCD czy też będzie działać z czerwonym FISem?

Opublikowano

..działą normalnie z czerwonym wyświetlaczem , moduł basic tzn. nie będzie współpracował np z rns-em

kolega Lemak posiada u siebie concerta , wsio mu ładnie bangla :naughty:

Opublikowano

lemak

Masz concerta II i wszystkie funkcje z MF Ci działają (tzn. zmiana stacji radiowych, głośniej ciszej radio, obsługa CD, blutka itp.) czy tylko prawa rolka? A w jaki moduł kiery się zaopatrzyłeś? Kierę masz z B7?