Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Instalacja fabrycznego modułu Bluetooth w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki rodzaj mikrofonu obsługuje fabryczny bluetooth?

Pytam bo mam już założony zestaw w którym brakuje mikrofonu.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Wyświetleń 424,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Jaki rodzaj mikrofonu obsługuje fabryczny bluetooth?

Pytam bo mam już założony zestaw w którym brakuje mikrofonu.

Pozdrawiam

[h=4] 8L1 862 373 A[/h]ale i volkswagenowe podejda po przerobieniu wtyczki albo poprostu podlaczeniu na zywca kabelkow, gdzies na allegro mial gosciu ale teraz nie moglem znalezc

Opublikowano

Chodzi mi o rodzaj mikrofonu a nie jego numer. Chce wiedzieć z czego mogę podłączyć mikrofon w zastępstwie.

Opublikowano

Nie wiem czego oczekujesz, az takie drogie to to nie jest zeby tak kombinowac. Chcesz zobaczyc co ma w srodku taki mikrofon?

Opublikowano

Wiesz dla mnie to jest drogie. Za pierdołe wartą góra 5zł dać 60-80 i jeszcze czekać. Mogę sobie załatwić za free mikrofon muszę tylko dobrać najbliżej zbliżony parametrami.

Opublikowano

Zobacze czy uda mi sie zajrzec do srodka i dam Ci znac, rozumiem o co Ci chodzi

Opublikowano

Panowie rozmówcy skarżą sie na jakość rozmowy. Jak obnize czułość mic to mówią ze jest cicho i tak jakbym gadal z puszki znowu jak podniose czułość to mic zbiera hałas z auta i strasznie im szumi. Mozna na to jakos zaradzić. Moze jakis inny mikrofon zastosować. Teraz mam oryginalny mic i moduł w wersji Q

Opublikowano

Ja mam moduł z literką C i nie mam aktywnej książki adresowej. Moduł auta łączy się z telefonem sam, ale wg własnego klucza (raz żąda połączenia, a raz milczy w ogóle). Jak chcę się połączyć z autem, muszę wyłączyć i włączyć telefon, wtedy dopiero go wyłapie. Czy to kwestia ustawień?

Opublikowano

Witam

Nie wiem czy to było, ale może komuś się przyda taka informacja. Podłączając bluetooth znalazłem w bliskiej odległości (ok 30 cm) punkty K-LINE, CAN H i CAN L do których można się podłączyć z kabelkami. Poniższy obrazek przedstawia wiązkę kabli która idzie poniżej prawego przedniego słupka (niestety trzeba ją rozwinąć z czrnej taśmy). Kolory: zielono niebieski - K-Line, pomarańczowy fiolet CAN H, pomarańczowy brąz CAN L. Podane CANY są z systemu DISPLAY czyli z tego gdzie między innymi jest podłączone radio. Oczywiście system KOMFORTu też tu się znajduje: kolory: pomarańczowy zielony CAN H, pomarańczowy brąz CAN L (to tak gdyby ktoś potrzebował podłączyć się do KOMFORTu z np parktronikiem). I pamiętajcie, że kable systemu CAN bez różnicy czy DISPLAY czy KOMFORT powinny być skręcone. Gotowe nie oryginalne wiązki większości nie są skręcone. A oto zdjęcie:

20130508_172828.jpg

---------- Post dopisany at 11:57 ---------- Poprzedni post napisany at 11:56 ----------

Ups... obrazek obrócony o 90 stopni sorry... :)

Opublikowano

Czy wersje Q tych modulow sa tylko pod a4 2006-2009 tak jak etka mowi, nie podejdzie pod zadne inne auto? widzialem takie sprzedaja ludziska i pisza ze tylko pod A3, juz glupi jestem

Opublikowano

a z którego roku q jest?? to w takim razie wcześniej nie było bt w tym modelu??

:wink:

Opublikowano

Nie wiem z ktorego to roku, nie jest to jakos jasno tam napisane

Opublikowano

Z tego co wiem moduł Q był stosowany w A4 i A3, różnica jest tylko w obsłudze telefonów, im młodszy moduł tym lepsze telefony obsługuje.

Opublikowano

Nareszcie blutek jest, a założyłem D -tanio i korzystnie (a radio concert II), działa bez problemu z Samsungiem Galaxy S4, kierownica MF ładnie współpracuje, numer na FISie jest, tylko książki mi nie pobiera na FIS bo specjalnie jeden nr przeniosłem na SIM , ale pewnie nie będzie pobierać kontaktów z Galaxa. :wink::wink: Myślałem że będę robił razem z uchwytem, ale za dużo myślenia, brak schematu i tak by mi się chyba to nie przydało.

Opublikowano
Nareszcie blutek jest, a założyłem D -tanio i korzystnie (a radio concert II), działa bez problemu z Samsungiem Galaxy S4, kierownica MF ładnie współpracuje, numer na FISie jest, tylko książki mi nie pobiera na FIS bo specjalnie jeden nr przeniosłem na SIM , ale pewnie nie będzie pobierać kontaktów z Galaxa. :wink::wink: Myślałem że będę robił razem z uchwytem, ale za dużo myślenia, brak schematu i tak by mi się chyba to nie przydało.

jak dasz całą książkę kopiuj na sim i ustawisz odczyt w telefonie z sima i tel to łyknie Ci do fisa

Opublikowano

jak dasz całą książkę kopiuj na sim i ustawisz odczyt w telefonie z sima i tel to łyknie Ci do fisa

A widzisz, spróbuję tak zrobić. Dzięki za info.

Opublikowano

witam wszystkich:)

W mojej audi mam fabryczny zestaw BLUTEK radio concert II. Telefon nokia e52zestaw łaczy sie odrazu po wejsciu do auta, ksiażke telefoniczna kopiuje na FIS, dzwoni wszystko pieknie ale problem jest w tym ze ja nikogo nie slysze a inni mnie słysza;/w ustawieniach radia sprawdzałem wszystko niby mam ustawione OK nie wiem w czym problem dodam ze zestaw był sprawdzany na innych telefonach i tez ten sam problem;/ czyktos pomoze ?? jestem ze szczecina jakby ktos chciał pomoc

Opublikowano

niemiałes małej navi czasem w bagażniku??? masz pokretło do sterowania navi koło zapalniczki???

Opublikowano

Nani nie było fabrycznie. W podłokietniku mam uchwyt na telefon ale on chyba nie stanowi tu problemu gdyż telefon łaczy sie bezproblemowo problem w tym ze ja nikogo nie słysze;/ nie wiem czy ktos wczesniej zalozyl sobie dodatkowy głośnik pod kierownicą jego tez sprawdzałem i jest sprawny, w radiu mam ustawiony glos na prawy i lewy glosnik i na maxa, i nadal cisza. Radio samo sie wycisza jak telefon dzwoni, moge odbierac multifunkcja, jedynie brak glosu;/

Opublikowano
Nani nie było fabrycznie. W podłokietniku mam uchwyt na telefon ale on chyba nie stanowi tu problemu gdyż telefon łaczy sie bezproblemowo problem w tym ze ja nikogo nie słysze;/ nie wiem czy ktos wczesniej zalozyl sobie dodatkowy głośnik pod kierownicą jego tez sprawdzałem i jest sprawny, w radiu mam ustawiony glos na prawy i lewy glosnik i na maxa, i nadal cisza. Radio samo sie wycisza jak telefon dzwoni, moge odbierac multifunkcja, jedynie brak glosu;/

zobacz czy w tylnym nadkolu w bagażniku nie masz czytnika płyt do navigacji