Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Instalacja fabrycznego modułu Bluetooth w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

modul cullmana jest pod siedzeniem pasazera?? jezeli tak, to nie wiem czy bedzie latwiej. Wolalbym go dac nad schowek, tak jak w opisie, jest blizej zeby sie wpiac do radia, tylko nie wiem gdzie jest podlaczony oryginalny mikrofon. Radio wyciagnalem i z tylu sa dwie wtyczki (takie okragle) jedna to napewno antena a druga nie mam pojecia.

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Wyświetleń 424,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ja tam wolałem zastąpić stary moduł cullmana, modułem BT wg. opisu bobikosa http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/all-b6-wymiana-modulu-kierownicy-tempomat-kierownice-multifunkcyjna-15393/index71.html#post3090106 Wszystko jasne i pewne.

A kabli od mikrofonu to raczej nie znajdziesz przy radiu.

Opublikowano

Dokładnie jak kolega pisze, a kable mikrofonu są z tego co pamiętam w lewym słupku przy nogach kierowcy, także jak już robić to porządnie :wink:

---------- Post dopisany at 21:11 ---------- Poprzedni post napisany at 21:08 ----------

Ten opis kolegi bobikosa można by było podczepić do pierwszego posta, dla ludzi posiadających cullmana:

Będziesz miał puszkę. Ja też miałem. Tak jak napisałem wcześniej musisz tylko zakupić moduł BT wraz z pianką która go trzyma w tej puszcze, kostkę bo jest inna (najlepiej z pinami bo też są inne do tej kostki). Będziesz musiał wybrać odpowiednie kable - od mikrofonu, do radia, zasilanie, masa i coś tam jeszcze, pozostała część, w tym sporo od samego uchwytu pozostaną niewykorzystane, Do tego dociągniesz CAN i K-line z radia. Potem programowanie i wszystko hula.

Rozpiska kabli w Twojej centralce:

1 - brązowy - masa

4 - szary - muting

7 - czarny - NF-

9 - czarny - mikrofon

11 - czerwono/niebieski - zasilanie

16 - zielony - NF+

18 - zielony - mikrofon+

Rozpiska kabli w BT:

1 - czerwono/niebieski - zasilanie

2 - brązowy - masa

8 - zielony - NF+

9 - czarny - NF-

11 - zielony - mikrofon +

12 - czarny - mikrofon -

16 - szary - muting

dodatkowo z radia dociągasz do BT:

15 - zielono/czerwony - linia K

17 - pomarańczowo/fioletowy - CAN H

18 - pomarańczowo/brązowy - CAN L

17 i 18 muszą być ze sobą splecione. Kable nie muszą być grube 0,35 lub 0,5

Pozostałe kable możesz zaizolować i zostawić, uchwyt rzecz jasna przestaje funkcjonować ale jest przecież zbędny.

Programowanie wg wątku o montażu:

[b6/B7] Instalacja fabrycznego modułu Bluetooth

Do całej zabawy polecam wyjęcie, a przynajmniej okręcenie i odchylenie siedzenia pasażera. Da się bez tego zrobić ale bardzo ciężko wtedy wyciągnąć skrzynkę na wierzch i potem ją zamontować we właściwe miejsce.

powodzenia

Opublikowano

No czytałem już wcześniej ten opis, myślałem ze nad schowkiem będzie łatwiej i szybciej bo bez odkręcania siedzenia pasażera, no ale chyba zrobię tak jak mówicie. Dzięki za pomoc.

A dlaczego linie CAN L i CAN H musza byc ze soba skrecone przez cala dlugosc??

---------- Post dopisany 13-10-2013 at 16:54 ---------- Poprzedni post napisany 10-10-2013 at 21:18 ----------

Modul zainstalowany, wszystko smiga. Mialem problem z wyswietlaniem ksiazki na FISie. Musialem zmienic adaptacje kanalu 62 w Instruments dla radia i telefonu, czyli u mnie wartosc 3 i wszystko hula.

Opublikowano
No czytałem już wcześniej ten opis, myślałem ze nad schowkiem będzie łatwiej i szybciej bo bez odkręcania siedzenia pasażera, no ale chyba zrobię tak jak mówicie. Dzięki za pomoc.

---------- Post dopisany 13-10-2013 at 16:54 ---------- Poprzedni post napisany 10-10-2013 at 21:18 ----------

Modul zainstalowany, wszystko smiga. Mialem problem z wyswietlaniem ksiazki na FISie. Musialem zmienic adaptacje kanalu 62 w Instruments dla radia i telefonu, czyli u mnie wartosc 3 i wszystko hula.

A gdzie kupowałeś wiązkę by to podłączyć? Bo też mam już moduł i antenkę i trzeba mi reszty ;-P

Opublikowano

naviservice - są na ebayu, zdaje się, że po 25F cy cuś takiego...

Opublikowano

A gdzie kupowałeś wiązkę by to podłączyć? Bo też mam już moduł i antenkę i trzeba mi reszty ;-P

Kabel Bluetooth Audi RNSE RNS-E do lutowania A4 A6 (3593723167) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Opublikowano

Kabel Bluetooth Audi RNSE RNS-E do lutowania A4 A6 (3593723167) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

tylko to jest do lutowania, oni mają też p&p

Opublikowano

tylko to jest do lutowania, oni mają też p&p

Pisalem do nich i nie maja P&P i jakos nie byli chcetni zrobic u siebie, moze tobie sie uda cos zalatwic. A ten do lutowania nie jest taki trudny w montazu.

Opublikowano

a to sorry wodzu :wink:

Opublikowano

Moge dac ci kontakt od goscia ktory sie tym zajmuje, moze bedzie mial. Jak cos to pisz na priv dam ci maila

Opublikowano

chłopcy co wy się tak męczycie ? napiszcie do Domina :) on ma fabryke kabli u siebie w domu i wszystko ogarnie co bedzie trzeba :D

chyba że uda się szybciej ---> DOMIN79 ZGŁOŚ SIĘ :D:grin::hi:

Opublikowano

Koledzy, do mikrofonu puścić zwykłe 2 przewody, czy lepiej ekranowany?

Opublikowano

Zwykle stykna

Opublikowano

W oryginalne jest ekranowany, więc może coś w jakości to daje.

Opublikowano

daje rade i bez tego, ale nie zaszkodzi jak dasz lepszy :)

Opublikowano
W oryginalne jest ekranowany, więc może coś w jakości to daje.

nigdy nie było tak że ktoś dał coś droższego żeby się tylko wyróżniać jakością. Oczywiście że daje, inaczej byłby zwykły :):hi:

Opublikowano

Mam mały mankament - RNS-e w wersji Hight, soft 0750, moduł bluetooth z końcówką F. Ogólnie działa - można dzwonić i odbierać połączenia z kierownicy, tam również jest dostępna lista kontaktów. Przy połączeniu wyskakuje na rns'ie info, gdzie dzwonię i ile trwa połączenie. Niestety, gdy tylko je zakończę, to mam komunikat "Użyj telefonu komórkowego" i nie mogę z poziomu rns'e nic zrobić. Nie działa również wybieranie głosowe numeru. Kodowanie jest ok, telefon to iphone 3gs (na SE jest to samo). Can jest podpięty od navi do modułu, a do navi szedł już fabrycznie (miałem wcześniej symphony II). Navi resetowałem, myśląc, że tam jest pies pogrzebany...Gdzie szukać problemu?