Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Instalacja fabrycznego modułu Bluetooth w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pytanie do AndyN, jak jest z 8P0 862 335 K , co po nim można się spodziewać?

Masz napisane przecież: http://www.audiforum.us/part-numbers/7639-audi-bluetooth-tel-interface-part-numbers.html

8P0 862 335 K MY 2008 (Europe, sw 0340) -> may get replaced under warranty due to faulty firmware

Omijać szerokim łukiem lepiej

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Wyświetleń 423,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

pytanie do AndyN, jak jest z 8P0 862 335 K , co po nim można się spodziewać?

Masz napisane przecież: http://www.audiforum.us/part-numbers/7639-audi-bluetooth-tel-interface-part-numbers.html

8P0 862 335 K MY 2008 (Europe, sw 0340) -> may get replaced under warranty due to faulty firmware

Omijać szerokim łukiem lepiej

kupiłem go zanim dowiedziałem się, że ma coś z softem. Zainstalowałem go i hula bez zarzutu. Może nie wszystkie "K" są nieteges.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeżeli w K tylko firmware był zły to wada nie zawsze musi się ujawnić. Może w konkretnej konfiguracji sprzętowej, bądz przy wywołaniu jakieś funkcji w specyficznej sytuacji moduł szlag trafia. Audi wolało wyjść do klientów i wymienić moduły zanim już są do wyrzutu. Dzięki temu może im się udało część przechrzcić na Q :P

Czy probował ktoś instalować moduł bluetooth w miejscu oryginalnie do tego przeznaczonym? Jak trudna jest to operacja? Zdaję sobie sprawę z tego, że trzeba fotel wyjąć i zdjąć dywan. Jest coś jeszcze co mogłoby mnie powstrzymać? Jeżeli nie to chętnie bym tam własnie to wpakował i przy okazji zrobił ori oświetlenie stóp.

Mam pytanie do osób które mają moduł D. Czy obsługuje w miarę nowe komurki czy tylko stare żury? Nie mam RNS-E więc nie potrzeba mi jakiś wypasionych funkcji, chodzi tylko o sam fakt rozmowy przez radio oraz współpracy z multi-kierą (stary typ z przyciskami w airbagu). Z tego co kojarzę to boberek ma taką konfigurację + RNS-E. Będe wdzięczny za info.

Opublikowano

jaki jest +/- koszt tej operacji ? i jakie prawdopodobienstwo ze uda sie to zrobic kompletnemu laikowi ? :) ^^

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

jaki jest +/- koszt tej operacji ? i jakie prawdopodobienstwo ze uda sie to zrobic kompletnemu laikowi ? :) ^^

A przeczytałeś dokładnie pierwszy post wątku? Masz podane wszystkie ceny.

Czy uda się laikowi? :mysli: Jeśli laik nie ma dwóch lewych rąk i dostęp do potrzebnych narzędzi to sobie poradzi.

Opublikowano

hej :hi:

majac radio concert II i multikiere z b7 jak bedzie dzialal taki fabryczny blutek ?

chodzi mi o to czy np

-radio bedzie sie sciszalo ?

-beda sie wyswietlaly informacje na fisie (kto dzwoni, ksiazka itd) ?

-z kiery mozna odbierac/konczyc polaczenia ?

-jak wlacze mp3 na telefonie bede mogl tego sluchac na glosnikach ? :)

jesli przynajmniej pierwsze 3 odpowiedzi sa na tak to chetnie kupie zestawik ;)

ps dodam ze czytalem wszystkie posty ale chce sie upewnic :)

Opublikowano
  • Autor

chodzi mi o to czy np

-radio bedzie sie sciszalo ?

Tak

-beda sie wyswietlaly informacje na fisie (kto dzwoni, ksiazka itd) ?

Tak

-z kiery mozna odbierac/konczyc polaczenia ?

Tak

-jak wlacze mp3 na telefonie bede mogl tego sluchac na glosnikach ? :)

Nie, BT Audi jest w wersji 1.1. Nie obsługuje standardu A2DP czyli po pierwsze jest monofoniczny i nie ma profilu audio gate do odgrywania muzyki z innych urządzeń BT (np. telefonu). Pozwala tylko na połaczenia telefoniczne i synchronizację książki.

Opublikowano

-z kiery można odbierać/kończyć poleczenia ?

no ja niestety ze swojego doświadczenia dodam że nie zawsze... Bluetooth z końcówką A tego nie obsługuje... ale to podobno rzadkość więc po prostu takiego nie kupuj

Opublikowano

witam,

mam pytanko jako ze nie mam dostepu do VAGa, czy da sie odczytac wersje BT z tego co sie wyswietla na telefonie? U mnie to jest AUDI UHV 0386.

Dzięki i pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Wersja modułu zapisana jest na naklejce urządzenia. Masz na początku wątku napisane gdzie go można znaleźć fizycznie w aucie.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

przewertowałem cały wątek i w sumie nie znalazłem nic na interesujący mnie problem....

mianowicie, chodzi o to, że wcześniej miałem fabryczny moduł bluetooth, navi BNS, multikiere, wszystko działało, książka itp, ale po wymianie na RNSe nie działa dźwięk...prawdopodobnie stary moduł połączony jest przez navi w bagazniku, kiedy ona została wypieta, dzwiek przestał działać...

co w takim razie muszę, zrobić, oprócz tego, że pod rnsa zakupiłem już moduł z końcówką H...

Opublikowano
  • Autor

przewertowałem cały wątek i w sumie nie znalazłem nic na interesujący mnie problem....

mianowicie, chodzi o to, że wcześniej miałem fabryczny moduł bluetooth, navi BNS, multikiere, wszystko działało, książka itp, ale po wymianie na RNSe nie działa dźwięk...prawdopodobnie stary moduł połączony jest przez navi w bagazniku, kiedy ona została wypieta, dzwiek przestał działać...

co w takim razie muszę, zrobić, oprócz tego, że pod rnsa zakupiłem już moduł z końcówką H...

Kup osobny kabelek za ~120PLN w Naviku (linki w pierwszy poście) i za pomocą niego podepnij RNS-E do modułu BT.

Opublikowano

ok, a powiedz mi jeszcze, odpięcie starego modułu wydaję się być tu niezbędne? no i zapewne kodowanie nowego, tak?

Opublikowano

Czy ktoś wie, czy moduł oznaczony H albo M będzie miał pełna funkcjonalność włącznie ze wczytywaniem książki w telefonie( nie na karcie). Jako alternatywę mam jeszcze do wyboru R. Z tym , ze ten był wg rozpiski przeznaczony na rynek amerykanski. Nie trzeba będzie go przestrajać?

Dzięki

Opublikowano

Bodajże tylko wersje A, D i E oraz bez dodatkowej literki miały ograniczoną funkcjonalność...

Opublikowano

A wersja C jakie ma funkcje?

Opublikowano
  • Autor

Niby pełne.

Opublikowano

Nie patrzcie na kolejność liter - moduły nie wychodziły w kolejności A, B, C, D...

Opublikowano

to niby oznacza ze czego nie ma?

Opublikowano

Panowie, sorry, może to banalne pytania, wątek ten i pozostałe o BT, telefonach itd. prześledziłem i im więcej czytam, tym większy mętlik w głowie...

Zacznę od tego, że w moim aucie po naciśnięciu na kierownicy przycisku "od gadania" słyszę Helgę. W setupie RNS-E nie mam nic o ustawieniach SDS, telefony nie wykrywają w aucie żadnego BT (sprawdzałem zgodnie z instrukcją z forum zaraz po przekręceniu kluczyka, Nokią i SE, w kodach wyposażenia auta też nie ma nic o BT). Jeśli nie mam SDS i BT, no to co do mnie gada? Reaguje też na mój głos, bo jak coś powiem to się mądrzy po niemiecku...

Jeśli głos nie jest z SDS i z BT, to czy zwyczajne sterowanie telefonem (mam instalację pod zestaw głośnomówiący Cullmanna) też wydaje jakieś komunikaty?

Chcę kupić moduł BT i założyć go, ale mam dwie lewe łapy jeśli chodzi o elektronikę. Każdy pisze, że kable z Navika trzeba lutować, sprawdzać piny itd - nie ma żadnego w pełni P&P kabla?

Aha, jeśli będę podpinał kabel z BT pod mikrofon w podsufitce, to co zrobić z tym ori kabelkiem podpiętym pod ten mikrofon dotychczas?

BTW. Malik sporo mi wytłumaczyłeś o tym na pw, dzięki i szacun za wiedzę, ale chyba nie wszystko załapałem i nadal błądzę we mgle... :wallbash:

Z góry dzięki za wszelkie porady :hi:

Panowie,to co, odpisze mi ktoś?