chopin Opublikowano 15 Maja 2014 Opublikowano 15 Maja 2014 Panowie, jak to jest z tym wybieraniem glosowym po nacisnieciu przycisku do mowienia komend? Numery z glosu wybiera a nazwy nie, i ksiazki z wybierania glosowego nie da sie przejrzec bo mowi baba ze jest pusta kiedy na fisie mozna ksiazke przegladac i w navi (w tym przypadku bns) tez mozna ja przegladac?? książkę głosową musisz sobie osobno wgrać zapisując głosowo nazwę użytkownika po czym przedyktować dokładnie numer osoby. I w tej pamięci możesz zapisać 10 numerów. A reszte to ręcznie z multikiery bądź ręcznie z fona Dzieki za podpowiedz. Czyli nie ma to znaczenia czy to rns-e czy bns? tak. Książkę głosową wgrywasz do pamięci blutka - rnse nie ma z tym nic wspólnego bo przecież nie musisz mieć rnse żeby mieć BT podpowiem Ci tylko że numery musisz dyktować pełne zaczynając od +48 ... i radzę poćwiczyć wcześniej cierpliwość i porządny angielski akcent bo mi pomimo iż byłem na stażu w irlandii i angielski biegle , to udało się chyba za 6 razem zapisać pierwszy numer Nie trzeba dyktować numerów. Jest prostszy sposób. Wciskasz "Mode". Najezdzasz na wybraną pozycję rolką. Wciwskaż "PTT". Po sygnale wydajesz komendę "Save". Potem kobieta każe Ci powtórzyć nazwę dwa razy. Na koniec mówi, że "Name...............has been saved" i gotowe. Koło wpisu na FISie pojawia się strzałka. Masz zspisana pozycje glosową. toż to nawet ja nie wiedział a tyle sie nadyktowałem jutro bedziemy sprawdzać czy hula ---------- Post dopisany at 20:32 ---------- Poprzedni post napisany at 20:31 ---------- Panowie, jak to jest z tym wybieraniem glosowym po nacisnieciu przycisku do mowienia komend? Numery z glosu wybiera a nazwy nie, i ksiazki z wybierania glosowego nie da sie przejrzec bo mowi baba ze jest pusta kiedy na fisie mozna ksiazke przegladac i w navi (w tym przypadku bns) tez mozna ja przegladac?? książkę głosową musisz sobie osobno wgrać zapisując głosowo nazwę użytkownika po czym przedyktować dokładnie numer osoby. I w tej pamięci możesz zapisać 10 numerów. A reszte to ręcznie z multikiery bądź ręcznie z fona Dzieki za podpowiedz. Czyli nie ma to znaczenia czy to rns-e czy bns? tak. Książkę głosową wgrywasz do pamięci blutka - rnse nie ma z tym nic wspólnego bo przecież nie musisz mieć rnse żeby mieć BT podpowiem Ci tylko że numery musisz dyktować pełne zaczynając od +48 ... i radzę poćwiczyć wcześniej cierpliwość i porządny angielski akcent bo mi pomimo iż byłem na stażu w irlandii i angielski biegle , to udało się chyba za 6 razem zapisać pierwszy numer Nie trzeba dyktować numerów. Jest prostszy sposób. Wciskasz "Mode". Najezdzasz na wybraną pozycję rolką. Wciwskaż "PTT". Po sygnale wydajesz komendę "Save". Potem kobieta każe Ci powtórzyć nazwę dwa razy. Na koniec mówi, że "Name...............has been saved" i gotowe. Koło wpisu na FISie pojawia się strzałka. Masz zspisana pozycje glosową. toż to nawet ja nie wiedział a tyle sie nadyktowałem jutro bedziemy sprawdzać czy hula ale zaraz zaraz : przycisk mode i rolka to już kiera z b7 w górę, a jak to sie ma do mojej ori b6 ?
Madbar Opublikowano 15 Maja 2014 Opublikowano 15 Maja 2014 Panowie, jak to jest z tym wybieraniem glosowym po nacisnieciu przycisku do mowienia komend? Numery z glosu wybiera a nazwy nie, i ksiazki z wybierania glosowego nie da sie przejrzec bo mowi baba ze jest pusta kiedy na fisie mozna ksiazke przegladac i w navi (w tym przypadku bns) tez mozna ja przegladac?? książkę głosową musisz sobie osobno wgrać zapisując głosowo nazwę użytkownika po czym przedyktować dokładnie numer osoby. I w tej pamięci możesz zapisać 10 numerów. A reszte to ręcznie z multikiery bądź ręcznie z fona Dzieki za podpowiedz. Czyli nie ma to znaczenia czy to rns-e czy bns? tak. Książkę głosową wgrywasz do pamięci blutka - rnse nie ma z tym nic wspólnego bo przecież nie musisz mieć rnse żeby mieć BT podpowiem Ci tylko że numery musisz dyktować pełne zaczynając od +48 ... i radzę poćwiczyć wcześniej cierpliwość i porządny angielski akcent bo mi pomimo iż byłem na stażu w irlandii i angielski biegle , to udało się chyba za 6 razem zapisać pierwszy numer Nie trzeba dyktować numerów. Jest prostszy sposób. Wciskasz "Mode". Najezdzasz na wybraną pozycję rolką. Wciwskaż "PTT". Po sygnale wydajesz komendę "Save". Potem kobieta każe Ci powtórzyć nazwę dwa razy. Na koniec mówi, że "Name...............has been saved" i gotowe. Koło wpisu na FISie pojawia się strzałka. Masz zspisana pozycje glosową. toż to nawet ja nie wiedział a tyle sie nadyktowałem jutro bedziemy sprawdzać czy hula ---------- Post dopisany at 20:32 ---------- Poprzedni post napisany at 20:31 ---------- Panowie, jak to jest z tym wybieraniem glosowym po nacisnieciu przycisku do mowienia komend? Numery z glosu wybiera a nazwy nie, i ksiazki z wybierania glosowego nie da sie przejrzec bo mowi baba ze jest pusta kiedy na fisie mozna ksiazke przegladac i w navi (w tym przypadku bns) tez mozna ja przegladac?? książkę głosową musisz sobie osobno wgrać zapisując głosowo nazwę użytkownika po czym przedyktować dokładnie numer osoby. I w tej pamięci możesz zapisać 10 numerów. A reszte to ręcznie z multikiery bądź ręcznie z fona Dzieki za podpowiedz. Czyli nie ma to znaczenia czy to rns-e czy bns? tak. Książkę głosową wgrywasz do pamięci blutka - rnse nie ma z tym nic wspólnego bo przecież nie musisz mieć rnse żeby mieć BT podpowiem Ci tylko że numery musisz dyktować pełne zaczynając od +48 ... i radzę poćwiczyć wcześniej cierpliwość i porządny angielski akcent bo mi pomimo iż byłem na stażu w irlandii i angielski biegle , to udało się chyba za 6 razem zapisać pierwszy numer Nie trzeba dyktować numerów. Jest prostszy sposób. Wciskasz "Mode". Najezdzasz na wybraną pozycję rolką. Wciwskaż "PTT". Po sygnale wydajesz komendę "Save". Potem kobieta każe Ci powtórzyć nazwę dwa razy. Na koniec mówi, że "Name...............has been saved" i gotowe. Koło wpisu na FISie pojawia się strzałka. Masz zspisana pozycje glosową. toż to nawet ja nie wiedział a tyle sie nadyktowałem jutro bedziemy sprawdzać czy hula ale zaraz zaraz : przycisk mode i rolka to już kiera z b7 w górę, a jak to sie ma do mojej ori b6 ? Wg mnie u Ciebie odpowiednikiem rolki są strzałki w górę i dół po lewej stronie kiery, a odpowiednikiem Mode jest ten trzeci przycisk R/T(Radio/Telephone)
silnik Opublikowano 16 Maja 2014 Opublikowano 16 Maja 2014 Panowie, jak to jest z tym wybieraniem glosowym po nacisnieciu przycisku do mowienia komend? Numery z glosu wybiera a nazwy nie, i ksiazki z wybierania glosowego nie da sie przejrzec bo mowi baba ze jest pusta kiedy na fisie mozna ksiazke przegladac i w navi (w tym przypadku bns) tez mozna ja przegladac?? książkę głosową musisz sobie osobno wgrać zapisując głosowo nazwę użytkownika po czym przedyktować dokładnie numer osoby. I w tej pamięci możesz zapisać 10 numerów. A reszte to ręcznie z multikiery bądź ręcznie z fona Dzieki za podpowiedz. Czyli nie ma to znaczenia czy to rns-e czy bns? tak. Książkę głosową wgrywasz do pamięci blutka - rnse nie ma z tym nic wspólnego bo przecież nie musisz mieć rnse żeby mieć BT podpowiem Ci tylko że numery musisz dyktować pełne zaczynając od +48 ... i radzę poćwiczyć wcześniej cierpliwość i porządny angielski akcent bo mi pomimo iż byłem na stażu w irlandii i angielski biegle , to udało się chyba za 6 razem zapisać pierwszy numer Nie trzeba dyktować numerów. Jest prostszy sposób. Wciskasz "Mode". Najezdzasz na wybraną pozycję rolką. Wciwskaż "PTT". Po sygnale wydajesz komendę "Save". Potem kobieta każe Ci powtórzyć nazwę dwa razy. Na koniec mówi, że "Name...............has been saved" i gotowe. Koło wpisu na FISie pojawia się strzałka. Masz zspisana pozycje glosową. toż to nawet ja nie wiedział a tyle sie nadyktowałem jutro bedziemy sprawdzać czy hula ---------- Post dopisany at 20:32 ---------- Poprzedni post napisany at 20:31 ---------- Panowie, jak to jest z tym wybieraniem glosowym po nacisnieciu przycisku do mowienia komend? Numery z glosu wybiera a nazwy nie, i ksiazki z wybierania glosowego nie da sie przejrzec bo mowi baba ze jest pusta kiedy na fisie mozna ksiazke przegladac i w navi (w tym przypadku bns) tez mozna ja przegladac?? książkę głosową musisz sobie osobno wgrać zapisując głosowo nazwę użytkownika po czym przedyktować dokładnie numer osoby. I w tej pamięci możesz zapisać 10 numerów. A reszte to ręcznie z multikiery bądź ręcznie z fona Dzieki za podpowiedz. Czyli nie ma to znaczenia czy to rns-e czy bns? tak. Książkę głosową wgrywasz do pamięci blutka - rnse nie ma z tym nic wspólnego bo przecież nie musisz mieć rnse żeby mieć BT podpowiem Ci tylko że numery musisz dyktować pełne zaczynając od +48 ... i radzę poćwiczyć wcześniej cierpliwość i porządny angielski akcent bo mi pomimo iż byłem na stażu w irlandii i angielski biegle , to udało się chyba za 6 razem zapisać pierwszy numer Nie trzeba dyktować numerów. Jest prostszy sposób. Wciskasz "Mode". Najezdzasz na wybraną pozycję rolką. Wciwskaż "PTT". Po sygnale wydajesz komendę "Save". Potem kobieta każe Ci powtórzyć nazwę dwa razy. Na koniec mówi, że "Name...............has been saved" i gotowe. Koło wpisu na FISie pojawia się strzałka. Masz zspisana pozycje glosową. toż to nawet ja nie wiedział a tyle sie nadyktowałem jutro bedziemy sprawdzać czy hula ale zaraz zaraz : przycisk mode i rolka to już kiera z b7 w górę, a jak to sie ma do mojej ori b6 ? Wg mnie u Ciebie odpowiednikiem rolki są strzałki w górę i dół po lewej stronie kiery, a odpowiednikiem Mode jest ten trzeci przycisk R/T(Radio/Telephone) A PTT to co to za przycisk? Gdzie go znaleźć w B6
Madbar Opublikowano 16 Maja 2014 Opublikowano 16 Maja 2014 PTT -inaczej Push To Talk. Występuje w dwóch miejscach. Na kierownicy to ten przycisk z prawej na dole z symbolem słuchawki telefonicznej, a oprócz tego na adapterze Cullmana mocowanym na podstawce do telefonu przykręconej do tunelu, tak jak tu:
22baton22 Opublikowano 16 Maja 2014 Opublikowano 16 Maja 2014 Witam kolegów, po zakupie samochodu znalazłem w bagażniku srebrną skrzynkę...po jakimś czasie sprawdziłem i okazało się ze to moduł z anteną bluetooth z literką H...nie mam pojęcia czy jest sprawny, więc przed pakowaniem się w niepotrzebne koszty i robotę (wiązka-której nie mam, kodowanie RNS-E, itp.), mam pytanie: czy byłaby możliwość spotkać się z którymś z kolegów, który korzysta w fabrycznego BT i podmianę modułów na chwilę w celu sprawdzenia mojego?? najlepiej okolice Gliwic, Knurowa, Rybnika, Żor, Bielska-B., Żywca, Wisły, Węgierskiej Górki, Raciborza, K-Koźle, lub okolice ;-) (często w tych miejscach przebywam...) chętnych z pomocną "dłonią" proszę o kontakt na PW z góry dzięki za pomoc
secio84 Opublikowano 17 Maja 2014 Opublikowano 17 Maja 2014 Panowie ma ktos taki problem z blutkiem ze robi tak jakby sie resetowal. Czasem jest to po 5 minutach a czasem po pol godziny. Jak jest podlaczony to sie rozlaczy i po chwili znowi zalaczy. I potem jest oki i za jakis czas znowu. Ktos pomoze.
secio84 Opublikowano 17 Maja 2014 Opublikowano 17 Maja 2014 Sprawdzales wiazke? Wiozka oki bo dziala wszystko tylko nie zaleznie od czasu itp czasem sie wylaczy i zaraz zalaczy. Kabelki przemierzone.
secio84 Opublikowano 17 Maja 2014 Opublikowano 17 Maja 2014 Moze byc nie wiem. Musial bym na innym tel sprawdzic albo w moim jakos cos ustawic bede kombinowal.
chopin Opublikowano 17 Maja 2014 Opublikowano 17 Maja 2014 telefon świruje jak nic. Miałem tak , zmieniłem starą nokie z symbianem na andro S4 i spokój
secio84 Opublikowano 17 Maja 2014 Opublikowano 17 Maja 2014 telefon świruje jak nic. Miałem tak , zmieniłem starą nokie z symbianem na andro S4 i spokój Ja mam s3 mini ale mozliwe ze to jest tel dzis to zobacze na innym telefonie
chopin Opublikowano 17 Maja 2014 Opublikowano 17 Maja 2014 telefon świruje jak nic. Miałem tak , zmieniłem starą nokie z symbianem na andro S4 i spokój Ja mam s3 mini ale mozliwe ze to jest tel dzis to zobacze na innym telefonie no to usuń cache i powyrzucaj niepotrzebne programy bo czasem jak pamięci za mało to sie przycina. Albo zgraj najlepiej wszystko na kompa, kontakty do chmury i zrób twardego reseta do ustawień fabrycznych
ucho.77 Opublikowano 17 Maja 2014 Opublikowano 17 Maja 2014 Panowie ma ktos taki problem z blutkiem ze robi tak jakby sie resetowal. Czasem jest to po 5 minutach a czasem po pol godziny. Jak jest podlaczony to sie rozlaczy i po chwili znowi zalaczy. I potem jest oki i za jakis czas znowu. Ktos pomoze. Pajda ma tak samo,telefon to SGIIImini:facepalm: wiązkę brał od Domia a jak dobrze pamiętam na starym HTC tego nie było połącz z innym telefonem
22baton22 Opublikowano 20 Maja 2014 Opublikowano 20 Maja 2014 Panowie czy nikt na śląsku/opolskie nie ma możliwości sprawdzić czy mój moduł jest sprawny w swoim samochodzie?? myślę, że zajmie to chwilę-a moja wdzięczność będzie bezgraniczna ;-)
Krzycho81 Opublikowano 20 Maja 2014 Opublikowano 20 Maja 2014 Mi tak robił z xperia. Czasem po 10 minutach sie włączał.
chopin Opublikowano 20 Maja 2014 Opublikowano 20 Maja 2014 Panowie czy nikt na śląsku/opolskie nie ma możliwości sprawdzić czy mój moduł jest sprawny w swoim samochodzie??myślę, że zajmie to chwilę-a moja wdzięczność będzie bezgraniczna ;-) ja z chęcią pomogę ale we Wrocławiu bierzesz kierowce ze sobą , pozwiedzasz piękny Wroclove i pomodzimy i popijemy
Rekomendowane odpowiedzi