Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Pedał hamulca twardy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema problem z hamulcem ogolem dziala dobrze ale naprzyklad po jezdzie zgasza auto zostawie przyjde i naciskam hamulec bez odpalania i jest diabelsko twardy tak ze na gorce nie jest w stanie utrzymac auta w pozycji dopiero jak odpale to wtedy mieknie i lapie hamulec..co to ?

Opublikowano

gdzieś masz nieszczelność w podciśnieniu...i po prostu na postoju zassie sobie powietrze i tak jest jak jest

Poszukaj od pompy vakum na przewodach pod ciśnienia gdzieś łapie powietrze ....no chyba ze pada serwo ale mam nadzieję że nie

Opublikowano

ok sprawdze jutro

Opublikowano

wszystko jest ok

Opublikowano

tak przewodzik byl rozerwany ;/....jak narazie go pokleilem a jutro jade zamowic....dzieki!

Opublikowano

Panowie mam ten sam problem, mam 1.9 tdi avf. Pedał hamulca jest twardy jak silnik wyłączony a jak włączony to wszystko jest oki. Powiedzcie mi gdzie mam szukać tych przewodów podciśnieniowych, w którym miejscu mam ich szukać?

Opublikowano
Panowie mam ten sam problem, mam 1.9 tdi avf. Pedał hamulca jest twardy jak silnik wyłączony a jak włączony to wszystko jest oki. Powiedzcie mi gdzie mam szukać tych przewodów podciśnieniowych, w którym miejscu mam ich szukać?

to znaczy, że masz wszystko OK :wink:

Opublikowano

nie do końca bo powinno trzymać jak się naciśnie po wyłączeniu silnika a ja mam od razu twardy, niewielka górka i auto się toczy tak jak to kolega opisał na samym początku tylko nie wiem gdzie szukać tych przewodów