Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B8] A4 B8 Avant 3.0 TDI, ~320PS ~640NM - pierwsza strona po aktualizacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sam możesz zrobić. W VagCanPro mam gotowe gotowe procedury i wszystko robi z automatu. Poszukaj na rosstech powinno być opisane co i jak. Z twojej strony ogranicza się tylko do wciśnięcia pedału gazu w odpowiednim momencie, vag sam ustawia obroty itd.

Opublikowano
  • Autor
Sam możesz zrobić. W VagCanPro mam gotowe gotowe procedury i wszystko robi z automatu. Poszukaj na rosstech powinno być opisane co i jak. Z twojej strony ogranicza się tylko do wciśnięcia pedału gazu w odpowiednim momencie, vag sam ustawia obroty itd.

Dzięki. Jutro tak zrobię.

---------- Post dopisany 08-10-2012 at 09:26 ---------- Poprzedni post napisany 06-10-2012 at 16:27 ----------

Nie mogę znaleźć opisu jak to zrobić. Masz może jakiegoś linka bo nie za bardzo chce mi się kombinować metodą prób i błędów. Może się to kiepsko skończyć:eusathink:

Opublikowano

Nie wiem jakiego masz vaga, ja mam tego:

VAG CAN PROFESSIONAL - informacje

u mnie te procedury OCF są wykonywane automatycznie przez program.

Spróbuj tu poszukać:

Ross-Tech: FAQ

Oprogramowanie diagnostyczne VCDS

Opublikowano

milart przepraszam cie bardzo ale pomecze cie jeszcze troche z tym IC 3.0 TDI BiT.

Nie pamietasz moze jak rozwizales montaz IC z prawej strony patrzac od przodu samochodu.Orginalnie prawa strona jest na taki klips ( wsuwasz i sie zatrzaskuje - patrz zdjecie ) a lewa przykrecana.

zaczepz.jpg

W tym wiekszym widze nie ma teakiego klipsa , sa tylko otwory pod sruby.Jak to rozwaizales dorabiales jakis uchwyt czy cos podobnego ?

zaczep1.jpg

Dzieki za pomoc.

Opublikowano
  • Autor
milart przepraszam cie bardzo ale pomecze cie jeszcze troche z tym IC 3.0 TDI BiT.

Nie pamietasz moze jak rozwizales montaz IC z prawej strony patrzac od przodu samochodu.Orginalnie prawa strona jest na taki klips ( wsuwasz i sie zatrzaskuje - patrz zdjecie ) a lewa przykrecana.

http://imageshack.us/a/img829/6471/zaczepz.jpg

W tym wiekszym widze nie ma teakiego klipsa , sa tylko otwory pod sruby.Jak to rozwaizales dorabiales jakis uchwyt czy cos podobnego ?

http://imageshack.us/a/img443/294/zaczep1.jpg

Dzieki za pomoc.

Nie pamiętam jak było z klipsem ale mógł być z aso za jakieś drobne.

Po montażu u mnie wygląda to tak:

http://i744.photobucket.com/albums/xx88/milart11/Stary%20wydech/20121012068_zps0f0515a9.jpg

Opublikowano

super ! juz widze o co chodzi.Masz moze wiecej zdjec z tego montazu , moze mogl bys mi przeslac na maila jak by to nie byl problem.Sory ze cie mecze ale w 3.0 TDI pare rzeczy jest inych np: chlodnice i musze sie upwnic czy aby na pewno wszystko bedzie pasic bo szkoda wyrzucac 1700 z zeby pozniej rzezbic.

Opublikowano
  • Autor

Nie ma sprawy. Z montażu więcej nie mam a to zdjęcie zrobiłem dzisiaj. Jak potrzebujesz jakiegoś konkretnego to mogę zrobić o ile się da przez otwory przy przeciwmgielnych bądź z pod maski.

Opublikowano

Jest jedno zdjecie ktore w sumie wszystko mi powie i jak bys dal rady bylo by super.Chodzilo by o zdjecie od gory , trzeba by zdjac ta plastikowa oslone mocowana na 4 torxy i cyknac fotke to bede widzial czy ten IC mija sie z chlodnica.Chodzi o zdjecie tej oslony.

aaaiba.jpg

Opublikowano
  • Autor

Ok. Jestem teraz na wyjeździe i nie mam jak torxa odkręcić. Jutro wrócę to zrobię foty...

Opublikowano

Super.bede wdzieczny.

---------- Post dopisany 15-10-2012 at 21:12 ---------- Poprzedni post napisany 14-10-2012 at 08:50 ----------

Udalo ci sie cos cyknac ?

Opublikowano

Super wiem juz wszystko wisze ci dobra flszke za pomoc

Opublikowano
  • Autor

Nie ma sprawy a flaszka zawsze mile widziana:gicior:

---------- Post dopisany at 15:31 ---------- Poprzedni post napisany at 09:09 ----------

Mam dwa pytania i będę wdzięczny jeżeli mi coś podpowiecie:

1. Co myślicie o olejach Motula z serii 300V Motorsport? Macie jakieś doświadczenia? Może jesteście w stanie polecić mi któryś konkretny(HIGH RPM, LE MANS POWER,COMPETITION, POWER RACING)?

2. Na następny sezon będę musiał kupić nowe opony letnie bo P ZERO ROSSO 245/40 R18 97Y które mam jakoś słabo się zachowują przy większych prędkościach nie mówiąc już o jeździe po mokrym. Zastanawiam się nad Vredestein Ultrac Sessanta 245/40 R18 97 Y XL. Mieliście do czynienia z tymi oponami? Prezentują coś poza zaje.....m wyglądem:slina:?

Dzięki za każdą podpowiedź.

Opublikowano

A dlaczego nie wolisz BridgeStone Potenza ?

Twarde, bardzo dobrze przenoszą reakcje auta, deszcz nie jest problemem, sporo wcześniej czuć limit.

Dla mnie świetna opona.

Opublikowano
  • Autor

Wcześniej w A3 3,2Q miałem Continentale ContiSportContact3(lato) i Bridgestone'y(zima). Jedne i drugie były super a teraz chętnie spróbowałbym czegoś innego. Protenzy też mam na liście ale Vredersteiny wizualnie bardziej mi się podobają.

Opublikowano

Jezeli chodxi o motul to ja uzywam w subaru V300 COMPETITION w lecie a w zimie Power.To oleje na baxie estrow do ciezkiego traktowania nie do konca wiem czy sprawdza sie w TDI.

Jezeli chodzi o opony moge z czystym sumieniem polecic Hankook Ventus Evo S1.Ciezko o lepsxa opone w jej cenie.

Opublikowano

ja miałem w B8 vredestein sessanty i jak dla mnie najlepsze opony jakie miałem, z czystym sumieniem polceam, jak fabryczne będą do wymiany to tylko takie wchodzą w grę na wymianę

Opublikowano
  • Autor
Jezeli chodxi o motul to ja uzywam w subaru V300 COMPETITION w lecie a w zimie Power.To oleje na baxie estrow do ciezkiego traktowania nie do konca wiem czy sprawdza sie w TDI.

Jezeli chodzi o opony moge z czystym sumieniem polecic Hankook Ventus Evo S1.Ciezko o lepsxa opone w jej cenie.

Na stronie producenta niby piszą że nadaje sie do TDI. Myślę że spróbuję tylko właśnie nie jestem przekonany który będzie najlepszy do tego silnika.

---------- Post dopisany at 17:13 ---------- Poprzedni post napisany at 17:07 ----------

ja miałem w B8 vredestein sessanty i jak dla mnie najlepsze opony jakie miałem, z czystym sumieniem polceam, jak fabryczne będą do wymiany to tylko takie wchodzą w grę na wymianę

A jak z głośnością przy większych prędkościach?

Opublikowano

Ja już drugi rok na nich śmigam i powiem jedno są strasznie głośne, moim zdaniem o niebo lepsze pod każdym względem są Bridgestone Potenza RE050 i to jest przepaść. Nawet zimówki jak zakładam to jest ciszej, także ja już więcej ich nie kupię...

Opublikowano
z czystym sumieniem polecic Hankook Ventus Evo S1.

Potwierdzam, to bardzo dobre opony:thumbup1: