Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B8] A4 B8 Avant 3.0 TDI, ~320PS ~640NM - pierwsza strona po aktualizacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Trzeba poczytać czy te są do 3G i 3G+?:

Audi MMI 3G HDD Navigation Plus DVD Europe Version 2013

Całość zajmuje 27,1GB. Jak pasują to po problemie.

Obawiam się, że nie pasuje, mapy jak idą to podobno łącznie z nowym softem, poza tym nie robiłem tego nigdy i boje się, że coś narozrabiam:decayed: i pewnie stracę polskie menu, jednostka pochodzi z niemiec i z tego co słyszałem, z rynku niemieckiego fabrycznie nie posiada polskiego menu

Sprawdziłem zawartość i jest to pełna karta sd którą mozna kupić w salonie. Zawiera pliki aktualizacyjne do 3G i do 3G+ i full Europę. Nie mogę jedynie znaleźć plików odpowiedzialnych za wersję językową ale z tego co sie dowiedziałem to 3G+ polski ma fabrycznie. A wątpię żeby na nasz rynek audi wydawało oprogramowanie inne niż w pozostałych krajach.

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk

pytanie za sto punktow jak to sie wgrywa na hdd i czy to jest do mmi 3g (taki jak ja mam w a6 2010 rok). No i cyz spolszczenia mi nie machnie, w tej chwili mam mapy z 2012 roku.

Opublikowano
  • Autor

Jeszcze tego nie instalowałem bo nie mam 3g ale z opisów wynika że trzeba to nagrać na kartę 32gb sformatowaną na fat32. Włożyć do slotu i albo zacznie się instalować samo albo gdzieś wybrać opcje update. Jak juz będę miał 3g opiszę ze szczegółami. A jeżeli ktoś to zrobi wcześniej to fajnie jak sie podzieli informacją na ten temat.

Wg opisu pasuje do każdego 3g z hdd i 7"lcd. Co do spolszcenia to ciężko mi powiedzieć.

Opublikowano

kurde normalnie sciagnalbym to i przetestowal , ale boje sie ze mi spolszenie wywali albo co gorsza cos wiecej

Opublikowano
  • Autor

No co do spolszczenia to podejrzewam że wywali bo zapewne masz pirata:wink:. W 3G+ wiem że polski jest normalnie a co do 3G to trzeba doczytać. Prawdopodobnie pliki audio są te same dla obu wersji. To jest oryginalny soft więc nic nie powinno paść. Ja już kartę przygotowałem ale co z tego jak sprzętu jeszcze nie ma na pokładzie:kwasny:

Opublikowano

snajper - spolszczenie na bank pójdzie w eter, nie ma innej możliwości.

Opublikowano

jak masz 3G, po 2009 roku to mapy też potrzebują aktywacji w ASO, po necie krąży już od roku crack aby złamać blokadę po (2 minutach komunikat mapy nie są aktywne) ale dużo ludzi zjeba..o sobie ori firmware przez tą procedurę...

polski język zniknie :kwasny:

Opublikowano
  • Autor

No to chyba niestety chcąc mieć aktualne mapy trzeba będzie co rok bulić ok 1000 zł. A z drugiej strony ta aktywacja w aso jest zastanawiająca bo przecież mozna kupić mapy na karcie. I co wtedy? Instaluje mapy w domu i następnie jadę do aso aktywować?

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk

Opublikowano

200 - 300zł możesz zapłacić za aktualizację map po za aso :wink:

ja robię w Krakowie co 2 lata aktualizację mapy... za 250zł

Opublikowano

Na stronie ASO masz napisane wyraźnie, że aktualizacja przebiega u partnera (jednego z) Audi :wink: Kartę możesz sobie kupić, a kod dostaniesz jak Cię ogolą z kasiory.

Licencja użytkowania danych

nawigacyjnych dla systemu MMI 3G,

EU 2013

(z twardym dyskiem)

Aktualizacja systemu odbywa się u Partnerów Serwisowych

Audi. Po zakończeniu aktualizacji danych nawigacyjnych

klient otrzymuje licencję z kodami aktywacyjnymi.

860 zł

---------- Post dopisany at 13:41 ---------- Poprzedni post napisany at 13:40 ----------

Polskie Menu Lektor nawigacja - BMW Audi VW Mercedes masz za 760pln chyba, czy jakoś tak z kluczami aktywacyjnymi.

Opublikowano

W kazdym ASO mają softy aktualizacyjne :wink: płaci sie za kody (licencja )

Jesli jestes dobrym klientem i serwisujesz auto :naughty: to nic nie placisz ..........jedynie za te własnie kody .

Popytam sie ile rabatu mozna dostac jeszcze .

Opublikowano

Grzesiu - Ty się nie pytaj, bo oni jak mają dopłacić, to nie robią usługi :naughty:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Piekny furacz a srodek to do pozazdroszczenia:slina:

Opublikowano
  • Autor
Piekny furacz a srodek to do pozazdroszczenia:slina:

Dzięki:decayed: To wnętrze tak mi się spodobało, że żadne inne nie wchodziło w grę.....

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kolego dokładkę masz w kolorze auta w tylnym zderzaku czy to po prostu czarny połysk. Mam wahania co zrobić u siebie bo Kolor mam Perłowy a myślałem zrobić dokładkę w czarnym połysku tak jak mam na grilu:eusathink::eusathink:

Opublikowano
  • Autor
Kolego dokładkę masz w kolorze auta w tylnym zderzaku czy to po prostu czarny połysk. Mam wahania co zrobić u siebie bo Kolor mam Perłowy a myślałem zrobić dokładkę w czarnym połysku tak jak mam na grilu:eusathink::eusathink:

Czarny połysk jak na grilu

---------- Post dopisany 21-08-2013 at 13:26 ---------- Poprzedni post napisany 18-08-2013 at 20:29 ----------

Czy ktoś robił jakieś modyfikacje mmi lub nagłośnienie w EuroCarAudio w Bydgoszczy?

Może jakieś ciekawe wrażenia? Bo u mnie jest ich całkiem sporo:facepalm:

Jakiś czas(kilka tygodni) temu pojechałem na wymianę 2g na 3g i byłem świadkiem ciekawych wydażeń:

1. Koleś przyjechał(drugi raz bo za pierwszym brakowało jakiejś części) A8 W12 na wymianę tunera tv z analogu na mpeg4 i po całym dniu rozkładania fury na części pierwsze znowu doszli do wniosku że czegoś im brakuje i kazali przyjechać następnego dnia. Nie muszę pisać ile ch....i im posłał i tak dalej rozjebanym samochodem pojechał do domu żeby przyjechać następnego dnia:facepalm:

2. Polski Niemiec z Bundeswery po trzech dniach przyjechał po odbiór samochodu w którym miała być zainstalowana nawigacja z dużym wyświetlaczem i dowiedział się że niestety nie da się czegoś zakodować ale cyt.: "Proszę się nie martwić bo teraz przynajmniej ma Pan lepiej zrobioną instalację bo kiepska była". Po odbiór przyjechał z blond laleczką z małym pudelkiem(bydle ciągle szczerzyło kły) na rękach i znowu dym.

W tym czasie ja obserwowałem postępy przy moim samochodzie i byłem zdziwiony że widzę to co widzę bo całkiem fajnie chłopakom szło. Instalację z wtyczkami zrobili szybko (trochę niechlujne luty owinięte taśmą bez termo-kurczy więc któregoś dnia będę musiał sam poprawić), wszystko założyli i pojechaliśmy do ASO na komponent. Po godzinie w ASO wracamy do firmy i okazje się że nie ma dźwięku.

Po kilku godzinach walki z softem wniosek: "k**wa przecież mówiłem że trzeba inny wzmacniacz B&O bo wymiana softu nic nie da".

"No musi Pan zostać do jutra bo już dzisiaj wzmaka nie sprowadzimy". Była to gdzieś 18.00 i tak właśnie banan na twarzy poszedł się jebać.

Niestety zostać nie mogłem bo następnego dnia wyjeżdżaliśmy więc dolutowali na tzw. "Krzysztofa" wtyki do 2g i dopiero na dniach jak dobrze pójdzie i znajdę wolną chwilę pojadę wszystko założyć. Normalnie czeski film:doh:

Opublikowano

masakra, że takie rzeczy u mnie w mieście się dzieją :facepalm:

Opublikowano
Normalnie czeski film

Ach te Warszawiaki:facepalm: Byście se autostradę na południe zrobili, to by wam WRC zrobił jak należy:naughty::grin:

pzd

Opublikowano

Czy ktoś robił jakieś modyfikacje mmi lub nagłośnienie w EuroCarAudio w Bydgoszczy?

Może jakieś ciekawe wrażenia? Bo u mnie jest ich całkiem sporo:facepalm:

Montowałem u nich RNS-e jak jeszcze miałem B6 i również nie byłem zadowolony. Nie umieli zakodować RNS-e pod BOSE i dźwięk zanikał, dopiero mój kumpel mi to porządnie ogarnął w Grudziądzu.

Pomijam fakt podejścia do klienta.:kwasny: Ja odradzam.:thumbdown:

Opublikowano
  • Autor
masakra, że takie rzeczy u mnie w mieście się dzieją :facepalm:

To była obserwacja jednodniowa. A taka jazda zapewne jest codziennie:wink:

Ach te Warszawiaki:facepalm: Byście se autostradę na południe zrobili, to by wam WRC zrobił jak należy:naughty::grin:

pzd

No teraz to nie ma wyjścia:decayed: A ze mnie to taki Warszawiak jak i z większości:kox:

Montowałem u nich RNS-e jak jeszcze miałem B6 i również nie byłem zadowolony. Nie umieli zakodować RNS-e pod BOSE i dźwięk zanikał, dopiero mój kumpel mi to porządnie ogarnął w Grudziądzu. Pomijam fakt podejścia do klienta.:kwasny: Ja odradzam.:thumbdown:

No potrafią przyciąć w ch... I gdyby nie to, że się z nimi w miarę dogadałem co do ceny to bym nie jechał. W każdym bądź razie ja także nie polecam. Jak już jakimś trafem cała sprawa się pozytywnie zakończy to będę miał po nich sporo roboty:facepalm: