smolar22 Opublikowano 12 Lipca 2012 Opublikowano 12 Lipca 2012 Witam, Potrzebuje do swojej audicy BLB 2.0 TDi zakupić węża do turbo ten co idzie od turbo do dołu - chyba do Intercoolera. W ASO powiedzieli 580 zł - masakra. Czy idzie, gdzieś to kupić taniej ? Pozdrawiam, Łukasz
Plebansk8 Opublikowano 12 Lipca 2012 Opublikowano 12 Lipca 2012 Napisz do kolegi klubowego TOM77 , on ma dobre ceny
pioteros Opublikowano 12 Lipca 2012 Opublikowano 12 Lipca 2012 na allegro kupisz za kilkadziesiat do stu zlotych RURA 2.0TDI
.Pablo. Opublikowano 12 Lipca 2012 Opublikowano 12 Lipca 2012 Z używanymi jest problem że 90% węży ma wyrobione ząbki i ciśnienie będzie uciekało. Radzę kupić tylko ze sprawdzonego źródła.
pioteros Opublikowano 12 Lipca 2012 Opublikowano 12 Lipca 2012 dlatego trzeba pytac o przebiegi auta i w miare mozliwosci zeby sprzedajacy udokumentowal to jakos, wiadomo ze waz z samochodu o przebiegu 300tys bedzie inny niz tez po 100tys
Plebansk8 Opublikowano 12 Lipca 2012 Opublikowano 12 Lipca 2012 dlatego trzeba pytac o przebiegi auta i w miare mozliwosci zeby sprzedajacy udokumentowal to jakos, wiadomo ze waz z samochodu o przebiegu 300tys bedzie inny niz tez po 100tys tak, ale wiesz jak to jest ze sprzedającymi... ja też kiedyś kupowałem skrzynie, to sprzedawca sie zarzekał że ma 130 tys, a jak sie okazalo ma z 3 razy tyle :/
pioteros Opublikowano 12 Lipca 2012 Opublikowano 12 Lipca 2012 ja z reguly zalatwiam sprawe tak dzwonie do goscia i pytam o czesc ktora mnie interesuje, przebieg auta itp i mowie ze sie zastanowie oddzwonie potem nawet za pare godzin biore inny telefon np. zony i dzwonie do goscia i tez wypytuje np. o inna czesc ale z tego samego auta i widze ile zgadza sie z tego co mi wczesniej mowil, ten sposob tez nie jest pewny na 100% bo gosc moze miec wyuczona bajke o danym samochodzie ale zawsze cos
Plebansk8 Opublikowano 12 Lipca 2012 Opublikowano 12 Lipca 2012 ja z reguly zalatwiam sprawe takdzwonie do goscia i pytam o czesc ktora mnie interesuje, przebieg auta itp i mowie ze sie zastanowie oddzwonie potem nawet za pare godzin biore inny telefon np. zony i dzwonie do goscia i tez wypytuje np. o inna czesc ale z tego samego auta i widze ile zgadza sie z tego co mi wczesniej mowil, ten sposob tez nie jest pewny na 100% bo gosc moze miec wyuczona bajke o danym samochodzie ale zawsze cos ja zrobiłem podobnie, i zapytałem o sprzęgło + dwumas , to bajka była ta sama dobra EOT
smolar22 Opublikowano 12 Lipca 2012 Autor Opublikowano 12 Lipca 2012 PAnowie a czy nei wiecie gdzie zakupić nowy ale taniej ? Niestety podobno jest to tylko oryginał, pytalem Toma, wiec ASO, a moze ktos spotkał to taniej ? Pozdrawiam, Łukasz
Plebansk8 Opublikowano 13 Lipca 2012 Opublikowano 13 Lipca 2012 PAnowie a czy nei wiecie gdzie zakupić nowy ale taniej ? Niestety podobno jest to tylko oryginał, pytalem Toma, wiec ASO,a moze ktos spotkał to taniej ? Pozdrawiam, Łukasz chyba nie bardzo, ewentualnie zostaje CI jeszcze alledrogo, ale jak nie to tylko serwis
spanky Opublikowano 13 Lipca 2012 Opublikowano 13 Lipca 2012 Na allegro jest gosc co sprzedaje jakies nowe niemieckie zamienniki .... p.s czyli jednak byla mala nieszczelnosc ?
smolar22 Opublikowano 13 Lipca 2012 Autor Opublikowano 13 Lipca 2012 Cze Wygląda na to ze turbo miało nieszczelnosc na łopatkach, czyli Twoje załozenie okazało się prawidłowe w 100% Teraz jest ok:) Pozdrawiam, ---------- Post dopisany at 17:51 ---------- Poprzedni post napisany at 17:48 ---------- Czy moze mi ktos podac nr seryjny mojej rury do turbo ? Audi a4 blb 2.0 tdi 140 KM. Dzieki
audiomaniak Opublikowano 13 Lipca 2012 Opublikowano 13 Lipca 2012 Cze Wygląda na to ze turbo miało nieszczelnosc na łopatkach, czyli Twoje załozenie okazało się prawidłowe w 100% Teraz jest ok:) Pozdrawiam, ---------- Post dopisany at 17:51 ---------- Poprzedni post napisany at 17:48 ---------- Czy moze mi ktos podac nr seryjny mojej rury do turbo ? Audi a4 blb 2.0 tdi 140 KM. Dzieki http://s16.postimage.org/htwil4fjl/waz_t.jpg' alt='waz_t.jpg'> <br /><br />
Sztomel Opublikowano 14 Lipca 2012 Opublikowano 14 Lipca 2012 Proponuję napisać PW do forumowicza z okolic Bielska-Białej. Niewielka miejscowość ale wielka w zaopatrzenie czyli Jasienica oferuje sporo części używanych m.in. potrzebny Ci wąż. Ktoś kto pomoże Ci w zakupie ma możliwość sprawdzić na miejscu w jakim stanie jest wąż i jego zatrzaski do szybkozłączki a wtedy zakup będzie tani i pewny. Sam czasami się tam zaopatruję w części więc wytargałem turbo z BRD w idealnym stanie za jedyne 600 zł i pompę wtryskową 11" za 400 stówki - więcej reklamy chyba nie trzeba jeśli ktoś zna ceny powyższych podzespołów.
smolar22 Opublikowano 14 Lipca 2012 Autor Opublikowano 14 Lipca 2012 dzieki Wam za info ---------- Post dopisany at 11:47 ---------- Poprzedni post napisany at 10:43 ---------- Wygląda że to ten z numerem 21 - co idzie do intercoolera - a czy podacie mi jeszcze nr tych podkładek ? To odrazu je zakupie. Pozdrawiam
audiomaniak Opublikowano 14 Lipca 2012 Opublikowano 14 Lipca 2012 dzieki Wam za info---------- Post dopisany at 11:47 ---------- Poprzedni post napisany at 10:43 ---------- Wygląda że to ten z numerem 21 - co idzie do intercoolera - a czy podacie mi jeszcze nr tych podkładek ? To odrazu je zakupie. Pozdrawiam Pytasz o nr 23?
smolar22 Opublikowano 15 Lipca 2012 Autor Opublikowano 15 Lipca 2012 tak nr 23 , bo nie jest widoczne na screena
Sztomel Opublikowano 15 Lipca 2012 Opublikowano 15 Lipca 2012 pierścień uszczelniający - 3C0 145 117F (57,85 mm). Przy okazji, przyda Ci się ETKA online : IFI :: klikasz tylko na CarProg2 i odpala ETKĘ a potem wybierasz sobie markę Audi zamiast VW.
carles Opublikowano 15 Lipca 2012 Opublikowano 15 Lipca 2012 Witam, nie wiem kolego czy kupiłeś czy jeszcze nie, ale ja jak jakiś czas temu szukałem węża z turbo do pierwszego IC-ka w moim BRD to znalazłem NOWY na e-bay.de był z przesyłką o 2/3 tańszy niż w ASO. Także warto jeszcze sprawdzić na e-bayu... Zawsze co nowe to nowe... Pozdrawiam
smolar22 Opublikowano 15 Lipca 2012 Autor Opublikowano 15 Lipca 2012 Dzięki ) Jeszcze nie kupiłem, sprawdze wiec na ebayu:)
Rekomendowane odpowiedzi