Czitos Opublikowano 20 Maja 2008 Opublikowano 20 Maja 2008 witam przeszukując gąszcz starszych tematów niestety nie natknąłem sie na porady jak zamontowac głośniki na przód A4 B5. Otórz mój probnlem polega na tym, iz po rozebraniu tapicerki na przednich drzwiach moim oczom ukazał sie fabryczny głośnik 100mm pontowany na 3 sruby szukałem na allegro dystansów niestety znalazlem tylko takie na 130mm. Pomóżcie gdzie takie cos dostac lub jak inaczej zamonowac głosniki w przednich drzwiach. a moze i przy okazji poradzicie co zamontowac w rozsadnej cenie. z góry dzieki.
audiii a4 Opublikowano 20 Maja 2008 Opublikowano 20 Maja 2008 http://www.a4-klub.pl/smf/b5_glosniki_16cm_w_drzwiach_bez_przerobek_tapicerki-t23961.0.html
Czitos Opublikowano 20 Maja 2008 Autor Opublikowano 20 Maja 2008 a moze znajdzie sie cos mniej wymagającego? zalezy mi glównie na wymianie "wypierdzianego" orginalnego głośnika
audiii a4 Opublikowano 20 Maja 2008 Opublikowano 20 Maja 2008 ty chcesz założyć 13 taka jak była czy 16 ??
Czitos Opublikowano 20 Maja 2008 Autor Opublikowano 20 Maja 2008 u mnie byl zamontowany orginalny glosnik 10-11 cm audi-blaupunkt :/ a chciałbym założyc równiez blaupunkta (cx130) 13cm
audiii a4 Opublikowano 20 Maja 2008 Opublikowano 20 Maja 2008 tam ci na pewno 13 wejdzie bez zdanych przeróbek , można i tak zamontować będzie lepiej http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t10011.0.html;highlight=13+cm
Watson Opublikowano 22 Maja 2008 Opublikowano 22 Maja 2008 W Twoim modelu A4 oryginalnie powinien byc zamontowany glosnik 13cm. Jezeli ktos postaral sie aby zamontowac tam glosnik 10cm to jestem baardzo ciekawy sensu takiej wymiany. Aby zamontowac glosnik o oryginalnej srednicy potrzebny bedzie adapter plastikowy.
matti_1986 Opublikowano 3 Listopada 2011 Opublikowano 3 Listopada 2011 a ja chcialbym zalozyc glosniki do tylnich drzwi bo niestety niemam :/ mozecie cos podsunac jakie glosnki tam ida jaka srednica nio i jak to zrobic ?? maskownice kable itd
tomaszstn Opublikowano 3 Listopada 2011 Opublikowano 3 Listopada 2011 a ja chcialbym zalozyc glosniki do tylnich drzwi bo niestety niemam :/ mozecie cos podsunac jakie glosnki tam ida jaka srednica nio i jak to zrobic ?? maskownice kable itd W tylnych drzwiach wchodzą oryginalnie 16" dwudrożne. Ja mam avanta i wzmacniacz w subie. Z tego co się orientuję to w sedanach głośniki powinieneś mieć na tylnej półce i w jednym z nich jest wzmacniacz. Chyba również 16" tam wchodzą.
matti_1986 Opublikowano 3 Listopada 2011 Opublikowano 3 Listopada 2011 dokladnie tak mam w polce glosniki ze wzmacniaczem ale jeszcze chcialbym zalozyc do tylnich drzwi glosniki tylko nie wiem czy moge zostawic swoje boczki czy musze zmieniac ??
JarusKK Opublikowano 6 Listopada 2011 Opublikowano 6 Listopada 2011 W przednich drzwiach jest głosnik 10,5cm montowany na 3 wkrety który jeden z nich jest pod kątem:/ najlepiej sie pobawic troche i zrobić na 16;) ładniej gra a wogóle jest lepiej ale głośnik nie może byc głeboki bo moga byc problemy z otwieraniem szyby :/
tomaszstn Opublikowano 6 Listopada 2011 Opublikowano 6 Listopada 2011 dokladnie tak mam w polce glosniki ze wzmacniaczem ale jeszcze chcialbym zalozyc do tylnich drzwi glosniki tylko nie wiem czy moge zostawic swoje boczki czy musze zmieniac ?? Ja jestem właśnie na takim etapie. Nie miałem w tylnych drzwiach głośników ale kupiłem tylne kompletne tapicerki i będę zakładał. Maskownice są zgrzane od tyłu ale nożykiem to zgrzanie ponacinałem i wyszło ładnie. W mojej starej tapicerce od tyłu jest mocowanie na głośnik i są również miejsca montażu maskownic. Wystarczy wywiercić otwory, przykręcić głośnik, pociągnąć kable i U Ciebie skoro masz już w tylnej półce to raczej wyboru nie masz. Nie mam pojęcia czy ten wzmacniacz od tylnych głośników pociągnie jeszcze jeden komplet Raczej wątpie. Ja na Twoim miejscu dołożyłbym raczej jakiś sub a resztę zostawił, ewentualnie zrobił dobry przód i sub i będzie o niebo lepiej niż fabryka.
Rekomendowane odpowiedzi