karelnati21 Opublikowano 16 Lipca 2012 Opublikowano 16 Lipca 2012 Witam. Szukam , Szukam i nie mogę nigdzie znaleść do mojej audi A4 S-Line z 2003 roku wycieraczek AERO?? Usłyszałem gdzieś że muszę wymienić całe ramiona żeby założyć właśnie takie AERO?? Próbowałem już chyba wszystkich marek i żadne nie podchodzą. Pomocy
wladi Opublikowano 16 Lipca 2012 Opublikowano 16 Lipca 2012 Musisz kupić taki zestawik jak chcesz mieć Aero:naughty: PIÓRA WYCIERACZKI AUDI A4 8E ZAMIANA NA AERO (2429409808) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
karelnati21 Opublikowano 16 Lipca 2012 Autor Opublikowano 16 Lipca 2012 Siła!! CZyli nie ma szans że coś podejdzie pod te ramiona co mam?? Trza jednak kupić całe nowe. Jeszcze jedna sprawa lewe ramię jak jadę tak powyżej 120 km/h jak dochodzi do górnej krawędzi to wydaje taki dźwięk jakby kamień w szybę uderzał???? Mam takie wrażenie że szyba zaraz pęknie?? Masakra. Miał może ktoś coś takiego?
wladi Opublikowano 16 Lipca 2012 Opublikowano 16 Lipca 2012 No napewno coś podejdzie ale jak chcesz Aero to cały zestaw musisz mieć. Możesz kupić używane ramiona koleś na forum sprzedawał komplet za 200zł. A co do tego dźwięku to może ramię przeskakuje na zębach i taki wydaje dźwięk:whistling:
crazybutcher Opublikowano 16 Lipca 2012 Opublikowano 16 Lipca 2012 Jeszcze jedna sprawa lewe ramię jak jadę tak powyżej 120 km/h jak dochodzi do górnej krawędzi to wydaje taki dźwięk jakby kamień w szybę uderzał???? Mam takie wrażenie że szyba zaraz pęknie?? Masakra. Miał może ktoś coś takiego? Mnie się to dzieje. Próbowałem z tym walczyć. Najpierw odkręciłem lewą wycieraczkę i przesunąłem ją trochę w kierunku maski na ząbkach, ale niestety nadal stuk występuje i wydaje mi się, że powoduje go element wycieraczki, ktory uderza o pióro. Odnośnie wycieraczek AREO też chciałem je sobie zamontować i mam pytania: 1. czy ktoś kupował ten zestaw z allegro (ponoć oryginalny) i jaki on jest w praktyce? 2. które wycieraczki są lepsze: standardowe ramiona czy ramiona AREO?
wladi Opublikowano 16 Lipca 2012 Opublikowano 16 Lipca 2012 Ja osobiście będę kupował ten zestawik, każdy kogo pytałem mówili że naprawdę warto zainwestować w Aero. A zestaw z allegro jest oryginalny jak chcecie sprawdzić to w Aso cena jest podobna do tej z allegro:naughty:
steve69 Opublikowano 16 Lipca 2012 Opublikowano 16 Lipca 2012 ... 1. czy ktoś kupował ten zestaw z allegro (ponoć oryginalny) i jaki on jest w praktyce? Tu masz to samo taniej (sam kupowałem ten zestaw): allegro.pl/i2495311339.html Wszystkie części nowe, oryginalne. Paczka doszła w 24 godziny. -- Pozdrawiam. Sławek
max1 Opublikowano 17 Lipca 2012 Opublikowano 17 Lipca 2012 Lub tu(kupowałem miesiąc temu,paczka dotarła na drugi dzień,super sprawa jeśli chodzi o Aero): RAMIONA PIÓRA WYCIERACZEK AERO AUDI A4 B6 ORYG (2465218546) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
grzes1150 Opublikowano 17 Lipca 2012 Opublikowano 17 Lipca 2012 mając dobre zniżki w ASO wychodzi jeszcze taniej no i odpada koszt wysyłki i czas oczekiwania na paczkę
fahur Opublikowano 17 Lipca 2012 Opublikowano 17 Lipca 2012 Odnośnie wycieraczek AREO też chciałem je sobie zamontować i mam pytania: 1. czy ktoś kupował ten zestaw z allegro (ponoć oryginalny) i jaki on jest w praktyce? Ja znalazłem na allegro używane od razu z wycieraczkami, które się nadawały na jakiś sezon. W sumie dałem ze 120PLN. Trochę cierpliwości mnie to kosztowało, ale było warto (opłacało się) 2. które wycieraczki są lepsze: standardowe ramiona czy ramiona AREO? Myślę, że na forum powinna powstać taka lista modów, które można zrobić w naszych OOOO - osobiście uważam, że zmiana wycieraczek na AERO powinna być opatrzona tagiem: obowiązkowe (zaraz po kupnie auta). Jest ciszej, płynniej, więcej widać i wydaje mi się, że na dłużej starczają, ale nie robiłem żadnych testów... Polecam!
crazybutcher Opublikowano 18 Lipca 2012 Opublikowano 18 Lipca 2012 Dzięki za pomoc. Chyba kupię te wycieraczki AREO, a po zamontowaniu opiszę czy faktycznie warto było inwestować ćwierć tysiaka:)
karelnati21 Opublikowano 19 Lipca 2012 Autor Opublikowano 19 Lipca 2012 A czy ma może ktoś same ramiona pod aero????
maxus24 Opublikowano 19 Lipca 2012 Opublikowano 19 Lipca 2012 Witam. Szukam , Szukam i nie mogę nigdzie znaleść do mojej audi A4 S-Line z 2003 roku wycieraczek AERO?? Usłyszałem gdzieś że muszę wymienić całe ramiona żeby założyć właśnie takie AERO?? Próbowałem już chyba wszystkich marek i żadne nie podchodzą. Pomocywitaj tez chce kupic aero i jest takie cos zeby nietrzeba bylo wymieniac ramion Wycieraczka Bosch Aerotwin Retro 550mm pasuje do normalnego ramienia na laczenie U tylko jeszcze niewiem jak to sie spisuje i szukam opini kogos kto ma
wladi Opublikowano 19 Lipca 2012 Opublikowano 19 Lipca 2012 Używałem kiedyś Boscha i nie ma tragedii w miarę dobrze chodziły po szybie ale też będę kupował Aero bo opinie są jednoznaczne:naughty:
maxus24 Opublikowano 19 Lipca 2012 Opublikowano 19 Lipca 2012 Używałem kiedyś Boscha i nie ma tragedii w miarę dobrze chodziły po szybie ale też będę kupował Aero bo opinie są jednoznaczne:naughty:tego boscha areo uzywales czy piszesz o jakims innym ?
wladi Opublikowano 19 Lipca 2012 Opublikowano 19 Lipca 2012 Tak tak Boscha aerotwin i tak jak pisałem nawet nieźle chodziły. Z tego co ludzie piszą i kilku kolegów z forum mówiło mi że jednak te Aero typowe są rewelacyjne:wink:
karelnati21 Opublikowano 19 Lipca 2012 Autor Opublikowano 19 Lipca 2012 Ja nie mam ramion z łączeniami "U" dlatego pytam czy można same ramiona kupić? Bo w mojej Audi są i chyba we wszystkich tych modelach takie ramiona że nie można nic dopasować tylko trzeba całe nowe ramiona kupić. Byłem nawet w serwisie i pytałem to dostałem odpowiedź że TAK trzeba kupić nowe ramiona pod AERO.
wladi Opublikowano 19 Lipca 2012 Opublikowano 19 Lipca 2012 No tak jak kilka postów wyżej napisane jest że trzeba kupić dodatkowo ramiona pod wycieraczki Aero nie ma innej możliwości:kwasny:
marekg Opublikowano 19 Lipca 2012 Opublikowano 19 Lipca 2012 Ja nie mam ramion z łączeniami "U" dlatego pytam czy można same ramiona kupić? Bo w mojej Audi są i chyba we wszystkich tych modelach takie ramiona że nie można nic dopasować tylko trzeba całe nowe ramiona kupić. Byłem nawet w serwisie i pytałem to dostałem odpowiedź że TAK trzeba kupić nowe ramiona pod AERO. Wytłumaczcie mi w jaki sposób w B6 macie ramiona z łączeniami U?
Rekomendowane odpowiedzi