Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Passat B5 3BG AVF 1.9tdi program TTC Kraków

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
:facepalm:
Opublikowano
nex,Twoim największym błędem było to,że nie pojechałeś na sofa i hamownię do arcymistrza tuningu elektronicznego,czyli Rogala.

Daniel,jak i całą reszta tunerów,to przy nim tandeciarze,tylko on potrafi najlepiej zrobić każde auto.

Każdy inny soft,wykres,na tym forum nie jest wart niczyjej uwagi,komentarza.Tylko pomiary z najlepszej na świecie hamowni polskiej produkcji DynoProject,to cud techniki,nad cudami techniki.

Taka SuperFlow amerykańskiej produkcji przy hamowni w Performance,to zwykły badziew,już o tych niemieckich wynalazkach mahy nie wspomnę.

Więc jak chcesz żeby się wszyscy na widok Twojego pomiaru spuszczali z wrażenia,to goń na Mineralną.Efekt gwarantowany.

A ja znam przypadki gdzie arcymistrz sobie nie poradził i wynikiem była słaba moc/moment a skasował górę kasiory

A co powiesz o przypadku kolegi MAGIC87?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
nex,Twoim największym błędem było to,że nie pojechałeś na sofa i hamownię do arcymistrza tuningu elektronicznego,czyli Rogala.

Daniel,jak i całą reszta tunerów,to przy nim tandeciarze,tylko on potrafi najlepiej zrobić każde auto.

Każdy inny soft,wykres,na tym forum nie jest wart niczyjej uwagi,komentarza.Tylko pomiary z najlepszej na świecie hamowni polskiej produkcji DynoProject,to cud techniki,nad cudami techniki.

Taka SuperFlow amerykańskiej produkcji przy hamowni w Performance,to zwykły badziew,już o tych niemieckich wynalazkach mahy nie wspomnę.

Więc jak chcesz żeby się wszyscy na widok Twojego pomiaru spuszczali z wrażenia,to goń na Mineralną.Efekt gwarantowany.

hehe... jakie glupie gadanie...

ja rowniez u Daniela stroilem samochod (Audi B6 AVF) i jestem mega zadowolony. Wystroilismy tak jak chcialem, auto sie duzo lepiej wkreca i sie odmulilo znacznie.

Niejeden przereklamowany PRO Tuner wrzuca swoja gotowa mapke, przejedzie sie 1-2 razy, dostroi i kasuje PLNy.... klient zadowolony, bo lepiej jedzie....

U Daniela podejscie jest totalnie inne... nie daje spokoju, poki nie bedzie wystrojone idealnie.

Jezeli chodzi o NM u kolegi to jest ok (przypuszczam ze ma ok 380NM tak naprawde.. ale hamowania hamowni nierowna)... auto ma sluzyc do jazdy na codzien a nie do scigania. Ja moglem zrobic rowniez 400+ NM, ale Daniel mi odradzal, poniewaz szybciej sprzeglo pada.

A hamownia hamownia... jak ktos bardzo chce zobaczyc na wykresie przebieg mocy i momentu to ok... ale do strojenia wogule nie jest potrzebna.

Opublikowano
  • Autor

już powinno być więcej nM, być może kosztem KM, bo robił mi korekte, chciałem lepszy moment :naughty:

Opublikowano

Nex byłeś już na hamowni po budowie fmic'a i korekcie?

Opublikowano
  • Autor

radimm pisałem w krakowskich że jadę w przyszłym tyg i czy ktoś jedzie się ze mną garnąć :wink:, jedziemy z KERCZIM we wtorek do termanowskich na godz. 16-17 się hamować. Jutro będę nas umawiał

Opublikowano

aaaa, wszystko jasne :decayed:

Opublikowano

jestem ciekaw co wypluje:wink: zawsze mozesz k-powerem sobie zmierzyć

Opublikowano
  • Autor

Wiele różnicy nie wypluje, pewno koło 170km i 380nm, tak tylko strzelam :wink:

MAGIC, nie mam vaga

Opublikowano
radimm pisałem w krakowskich że jadę w przyszłym tyg i czy ktoś jedzie się ze mną garnąć :wink:, jedziemy z KERCZIM we wtorek do termanowskich na godz. 16-17 się hamować. Jutro będę nas umawiał
ja mogę podjechać :wink:
Opublikowano
  • Autor

zapraszam serdecznie

---------- Post dopisany 25-09-2012 at 18:40 ---------- Poprzedni post napisany 23-09-2012 at 18:48 ----------

Aktualny wykres:

Program + FMIC

52123139.jpg

Aktualny wykres (korekta i FMIC) + stary (przed korektą i FMIC)

78961411.jpg

Wykres aktualny i po chwili robiony kolejny raz w celu sprawdzenia działania FMIC

38845881.jpg

Opublikowano

2 KM i 16 NM na plus, wszystko równo i płasko czyli jest dobrze. Czujesz różnicę do tego co było przed korektą programu?

Opublikowano

no i Nex gitara :thumbup1:

Opublikowano

mysle ze te 16Nm nie bedzie jakos bardzo odczuwalne:wink:

jak na serie z FMIC jest dbd:naughty:

Opublikowano
  • Autor
Czujesz różnicę do tego co było przed korektą programu?

auto fajnie jedzie i to wystarczy :wink:, mógłbym oczywiście jechać jeszcze raz podnieść moment nawet do około 400, ale nie dotykam już nic :decayed:

Opublikowano

taa z seryjnej suszarki 400 Nm:slina:

Opublikowano
  • Autor

zobacz wynik kolegi o ksywie Siwy

Opublikowano

gdzie ten wykres? u nas na forum?

Opublikowano
  • Autor

Wykres Siwego

Imageshack - a419mod.jpg

Opublikowano

u mnie też prawie 392 Nm na seryjnej suszarce, i już rok jest ok. Ciekawe czy po regeneracji głowicy, wymianie wałka rozrządu i szklanek wynik u mnie mógł ulec zmianie? Dodam, że standardowo wypadł 1 brok z osi dźwigienek wałka, który został zaspawany, ale przez jego brak podobno czasem na hamowni wychodziły słabsze wyniki ;)