Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Prośba o sprawdzenie logów turba i pompy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

prosze o analize logów dodam ze vag nie pokazuje zadnych bledow a wydaje mi sie ze auto jest zmulone

Logi bs

Grupy: 003 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 011 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 000 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 004 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Logi Dynamiczne

Grupy: 011 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 004 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Opublikowano

jakby nieszczelnosc przewodow podcisnienia,zobacz czy na wezyku na sztange jest podcisnienie

Opublikowano

A no jest zamulony - brak jakiejkolwiek reakcji w trybie bs EGR-u i Turbo. Sprawdź czy gdzieś nie ucieka podciśnienie na dzień dobry, czy wszystkie wężyki są dobrze podpięte.

Brakuje logów dynamicznych: 000,001,003,008,010. Bez tego będzie kupa albo szklana kula.

Opublikowano
  • Autor

wezyi zostaly wszystkie wymienione na nowe

---------- Post dopisany at 08:01 ---------- Poprzedni post napisany at 08:00 ----------

logi dorobie dzisiaj

Opublikowano
wezyi zostaly wszystkie wymienione na nowe

No to coś jest źle podpięte....

Opublikowano
  • Autor

ale co moze byc zle podpiete? wszystkie wezyki pojedynzo wypinalem i podpinalem, auto jezdzilo tak samo przed wymiana dodam ze mam wezyk od oslony filtra powietrza urwany znaczy jest luzem bo mi ten yek sie urwal

---------- Post dopisany at 12:23 ---------- Poprzedni post napisany at 12:21 ----------

jak duze ma by to podcisnienie? ma mi zasysac palca mocno?

---------- Post dopisany at 12:23 ---------- Poprzedni post napisany at 12:23 ----------

zaraz porobie zdjecia co jak jest podpiete i pokaze

---------- Post dopisany at 13:03 ---------- Poprzedni post napisany at 12:23 ----------

73e60c812ea2ba29m.jpg

0fb8b8355d93b3acm.jpg

5fcb5957a5aa1a22m.jpg

acf89ff02e823b8am.jpg

tak to u mnie wyglada

Opublikowano

Tędy ucieka podciśnienie, spróbuj go zaślepić i zobacz, czy będzie poprawa.

Opublikowano
Tędy ucieka podciśnienie, spróbuj go zaślepić i zobacz, czy będzie poprawa.

No to w końcu którędy??Napisz

Opublikowano

pierwsze zdjecie w obudowie filtra powietrza jest krociec u Ciebie ten waz jest wypiety

Opublikowano
pierwsze zdjecie w obudowie filtra powietrza jest krociec u Ciebie ten waz jest wypiety

ten wężyk wy piety z obudowy filtra nie ma bez pośredniego wpływu na utratę pod ciśnienia .W obecnej sytuacji jest narażony na zabrudzenie układu pod ciśnienia co ma negatywny wpływ na jego działanie i powinien być w pietydo obudowy filtra

Opublikowano

a jednak powiem ze ma drobny wplyw.Owszem nie mialby on duzego wplywu gdyby byl zaslepiony np wkrecona srubka.

Opublikowano
  • Autor

znaczy mam go zakleic ? a czy nie jest to czasami zasilanie powietrza pobieranego?

Opublikowano
a jednak powiem ze ma drobny wplyw.Owszem nie mialby on duzego wplywu gdyby byl zaslepiony np wkrecona srubka.

Patryk Tu sie nie zgodzę z Tobą żeby był ten wężyk zaślepiony...

Osobiście sprawdzałem ,zdjołem pokrywe filtra i patrzyłem co jest na końcu tego króćca idącego do tej pokrywy ..Nic tam nie ma poza otworkiem około 3mm

Zaś po ściągnięciu tego wężyka ja nie zauważyłem żadnej różnicy w pracy układu pod ciśnienia a do tego wężyka na wolnych obrotach cały czas jest zasysane powietrze (nie sprawdzałem jak jest gdy są obroty większe bo nie mama mi kto przy gazować :grin:)

Chyba że ja mam coś nie tak??

Moje zdanie na ten temat to po to jest podłączony ten wężyk pod filtr

by zasysać czyste powietrze do układu Pozdrawiam .

Opublikowano
  • Autor

i to by sie zgadzalo bo wlasnie przez ten maly zaslepiony wezyk wyskoczyly mi bledy G70 auto mi gaslo nie chciao jechac i turbo nie zalaczalo sie, wiec po zlikwidowaniu nieszczelnosci i odslepieniu tego wezyka auto samo sie wyrywa z pod d... dziekuje wszystkim zrobie jeszcze logi i zamieszcze tutaj