Dave J. Opublikowano 19 Lipca 2012 Opublikowano 19 Lipca 2012 Cześć. Mam w planach przeszczepić przód b7 do b6. Problem: Czy w B7 były produkowane pasy przednie z miejscem na Wentylator Wisko silnika? Tzn w miejscu wentylatora na pasie powinno być tylko miejsce na wentylator zamocowany przy silniku. Silnik 1.9 TDI 130 km. Skrzynie mam AWX. Widziałem wszelakie pasy na alledrogo, ale takowego właśnie nie. Podobnie jest w B6. Też jest dużo pasów już w montowanym wentylatorem silnika. Problemu by nie było, gdyby pasy z wmontowanym wentylatorem po jego wymontowaniu odpowiadały wymiarami tym bez wbudowanego wentylatora, ale się minimalnie różnią. Proszę o odpowiedź bez zbędnych komentarzy "po co ci taki przód". Dzięki.
wrclaguna Opublikowano 20 Lipca 2012 Opublikowano 20 Lipca 2012 Pas ....pasem a co z błotnikami ? bo są inne
iceweed Opublikowano 20 Lipca 2012 Opublikowano 20 Lipca 2012 Z błotnikami nie ma problem wystarczyc wyciąć zgrabne przody blotnikow z b7 i polaczyc ze starymi od b6
wrclaguna Opublikowano 20 Lipca 2012 Opublikowano 20 Lipca 2012 Gdzieś tu jest wszystko opisane tylko trzeba poszukać B6 A4
yaboo Opublikowano 20 Lipca 2012 Opublikowano 20 Lipca 2012 Cześć. Mam w planach przeszczepić przód b7 do b6. Problem: Czy w B7 były produkowane pasy przednie z miejscem na Wentylator Wisko silnika? Tzn w miejscu wentylatora na pasie powinno być tylko miejsce na wentylator zamocowany przy silniku. Silnik 1.9 TDI 130 km. Skrzynie mam AWX. Widziałem wszelakie pasy na alledrogo, ale takowego właśnie nie. Podobnie jest w B6. Też jest dużo pasów już w montowanym wentylatorem silnika. Problemu by nie było, gdyby pasy z wmontowanym wentylatorem po jego wymontowaniu odpowiadały wymiarami tym bez wbudowanego wentylatora, ale się minimalnie różnią. Proszę o odpowiedź bez zbędnych komentarzy "po co ci taki przód". Dzięki. wizualnie mocowania i wymiary obudow wentylatorów są takie same, wystarczy więc przełożyć z B6 do pasa z B7.. róznice w pasach są jeżeli chodzi o silniki 1.9, 2.0 TDI różni sie od tego 2.5, 2.7, 3.0 TDI obudowa went. B6 obud wentyl. B7
Dave J. Opublikowano 20 Lipca 2012 Autor Opublikowano 20 Lipca 2012 Przód = Maska, zderzak, błotniki. To oczywiste. Ale jak jest z tymi Pasami? ---------- Post dopisany at 10:08 ---------- Poprzedni post napisany at 10:05 ---------- Dzięki wielkie Yaboo. Więc te wnętrze pasa przełoże ze swojego i tyle.
Rekomendowane odpowiedzi