Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Pech

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Piękny wieczór, poniedziałek ok. 20 jade sobei za miasto dojezdzam do młyna pobliskiego patrze po lewej stronei gruz lezy na jezdni, z naprzeciwka jedzie tir zwolnilem mijam sie z tirem i w tym momencie coś pierdykło raz i drugi raz, zaraz sie zatrzymalem, patrze przednia szyba pęknięta tylna lewa tez... zadzwonilem na policje, przyjechali zrobili dokumentacje(zdjecia protokoły itd) i pan z policji stwierdzil ze wina jest młynu który remontuje sciane budynku, ponieważ nei zabezpieczyli gruzu.. no nic pojechalem na drugi dzien do tego mlynu wbijam do nich mowie co i jak, dyrektor mlynu dzwoni po keirownika firmy remontujacej, gosciu wpada ja mu mowie co i jak, a on na to ze co tam moze pokryc mi szkode bo co to dla nich te ok. 2tysiace, lecz zadał pytanie czy zglosilem to na policje, ja mówie ze tak on na to, ze po co bysmy to załatwili od reki prosze jechac po zaswiadczenie, wiec ja poszedlem do auta odjechalem kawalek i stanąłem przy domku jednorodzinny (tak ze nie bylo mnie widac) ja patrze a oni podstawili 2 samochody z 10 chłopa w ciagu 5 minut posprzatali zamietli ulicy wszystko ok, no dobra pojechalem po to zaswiadczenie wracam ide do tego pana, a on do mnie z mordą, ze ich nachodze, ze on bedzie zaraz mial 10 swiadkow ze to ja wysypalem te kamienie na jezdnie, no to sie wkurzylem trzasnalem drzwiami i poszedlem, zadzwonilem do inspekcji pracy nadzoru budowlanego i do zarzadcy drogi... inspekcja i nadzor nie dopatrzyli sie jakis zaniedbań, natomiast zarzadca drogi tak, poniewaz gruz lezal na poboczu, chodniku i jezdni, wiec powinny stac znaki, i powinni miec zgode na zajecie pasa ruchu, na nastepny dzien zadzwonil pan z firmy remontujacej i powiedzial ze wyplaci mi 2tys. i teraz moje pytanie brac kase czy wstawic szybe w ASO i przekazac mu rachunek ?

ps. zrobilem lepszy myk, zglosilem to wszystko do ubezpieczalni tej firmy, i dodalem jeszcze ze auto wykorzystuje w pracy i wypozyczylem inne od kogos z rodziny i place 100zł za dobe, haha i oni beda musieli mi pokryc koszty wypozyczenia tego innego auta do wymienienia szyby... :polew:

Opublikowano

No co z Ciebie za przekręt :> lepiej przedstaw rachunek z ASO bo 2 tys. może nie starczyć na wyminę :wink4: i te 100 zł zaroboine za dzień bedziesz musiał wydać też :>

Opublikowano

hehe ale dobry myk z tym wynajmem jest (pozatym Audiczka i tak pomykam, wlasnie dzisiaj o 19 jade do Krk na 5 dni mam nadzieje ze mnie federalni nie zlapia, jak ktos bedzie widzial szare Audi A4 B6 na rejestracjach ZST z czarnymi szybami [procz przednich] małymi felgami ori 15" z mała naklejka płetwonurka na tylnej klapie to wołać na CB mnie, i mrugac swiatlami )

Ale dobra dogadam sie z nim ze pojedziemy do ASO i on pokryje tam koszty naprawy...

Opublikowano

Do ASO i nie popuszczaj papraczom :!: Niech bulą kesz skoro im sie roboty dobrze wykonać nie chce :!:

A tak na marginesie to na spota w nd zapraszamy kolegę jak będziesz w KR :)

Opublikowano

@ OT

Hmm.. a gdzie ten spot konkretnie moze i wpadne xD zobaczę co będe robi ale znajac zycie to jakies rodzinne obiady beda :thumbdown::sick3:

@ Koniec OT

Nie popuszcze im, jeszcze jakby nie powiedzial ze on bedzie mial swiadkow ze to ja podrzucilem kamienie to bym wzial kase i u kumpla wstawil, ale tak to jade do ASO xD

Opublikowano

@ OT

Hmm.. a gdzie ten spot konkretnie moze i wpadne xD zobaczę co będe robi ale znajac zycie to jakies rodzinne obiady beda :thumbdown::sick3:

@ Koniec OT

Nie popuszcze im, jeszcze jakby nie powiedzial ze on bedzie mial swiadkow ze to ja podrzucilem kamienie to bym wzial kase i u kumpla wstawil, ale tak to jade do ASO xD

Galeria kazimierz :> szukaj a bedziesz wiedział wszystko http://www.a4-klub.pl/smf/spociki_krakowskieniedziela_1800_galeria_kazimierzparking_dach_info_1_post-t23938.0.html

Opublikowano

szare Audi A4 B6 na rejestracjach ZST z czarnymi szybami [procz przednich] małymi felgami ori 15" z mała naklejka płetwonurka na tylnej klapie

stargard taka mala wioska a jakos nie przypominam sobie tego autka :gwizdanie:

Opublikowano

pupa jeszcze nie wyruszylem do Krk, z tylnego prawego koła ucieka mi powietrze, gdzies na trasie bede musial wulkanizacje zaliczyc.... :thumbdown: a ty tez stargard ? Auto od dwoch tygodni stoi na ZST blachach. Ja twojego auta tez nie widzialem.. (edit: chociaz przypatrzylem sie na zdjecia i ostatnio nie jestem pewien ale chyba jechales czarneckiego z pare dni temu. pamietam tą dupcie z szerokimi kołami i czarnymi reflektorami utkwil mi ten widok w pamieci ale nie jestem pewien na jakiej ulicy hmm..) xD ja jestem z centrum miasta i najczesciej tam smigam.

Dobra sorry za OT, mam nadzieje ze w ciagu 40 minut wyrusze w droge.

----

To mówicie ze jechac do ASO ? i nie wiem czy mam ich udupic czy nie ... w sumie doszlismy do porozumienia, no ale... hmm..

Opublikowano

To mówicie ze jechac do ASO ? i nie wiem czy mam ich udupic czy nie ... w sumie doszlismy do porozumienia, no ale... hmm..

oczywiście :th:

Opublikowano

Ale to Oni próbowali Cię wydymać, na szczęście im się nie udało... Za takie zachowanie nie ma pobłażania :kwasny: ASO

Opublikowano

i pamiętaj o kwocie za utratę wartości pojazdu i należą się nowe elementy jak były ori i niebyły malowane

Opublikowano

Jak są szanse na wygraną to niema co popuszczać.

Wiem po sobie, jak we mnie wjechał pijany kierowca to zaproponowałem mu 1000zł dla mnie :naughty: za to, że przyjedzie policja spisze oświadczenie, że to jego kumpel trzeźwy prowadził i we mnie wjechał. Tak żeby nie musiał mi płacić za malowanie lakierowanie i takie tam. Był twardy i się nie zgodził jak usłyszał, że tysiak dla mnie za to że się zgodzę na drugiego trzeźwego. A był gotów 2000 zapłacić. A tak przyjechała policja i się okazało że kolega stracił prawko na rok po tym wybryku. :polew: Nie pamiętał ile wypił. :polew:

Przepraszam za zmianę tematu :gwizdanie: