Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Szarpanie, gaśnięcie silnika, smród w środku auta. (VAG BŁĘDY)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a dasz radę zaznaczyć na tym obrazku ?

http://obrazki.elektroda.net/2_1223321923.jpg

---------- Post dopisany 04-08-2012 at 13:16 ---------- Poprzedni post napisany 03-08-2012 at 12:54 ----------

moze mi ktos zaznaczyc na obrazku gdzie sie znajduja te czujniki spalania stukowego, bo sie przygladam od 2 h i nie moge kuzwa tego dostrzec.. zdjalem plsatiki widze wtyczki pod zbiorniczkiem plynu chlodniczego, ale nie moge tego k**wa znalezc na silniku

---------- Post dopisany at 16:58 ---------- Poprzedni post napisany at 13:16 ----------

Dobra, jest akcja, doładowałem aku, wyczyściłem te kostki kolorowe pod zbiorniczkiem płynu chłodzącego, teraz lepiej odpala i sam nie gaśnie, na jałowym tylko trzęsie budą zastanawiam się czy jeden przewód nie jest pieprznięty, ale chyba jest lepiej.

Opublikowano

Są dokładnie dwa czujniki spalania stukowego , ale one na pewno nie są przyczyną Twoich problemów. Działają prawidłowo i dlatego są błędy

pokazujące nieprawidłową pracę silnika na podstawie mierzonych przez nie parametrów a widać je tutaj:

STUKOWE_ADR_002.jpg

<br /><br />

Opublikowano

Zaholuję dzisiaj auto na warsztat, ciekawy jestem jaki będzie koszt naprawy... :/

---------- Post dopisany 31-08-2012 at 00:41 ---------- Poprzedni post napisany 06-08-2012 at 10:15 ----------

Otóż.

Pękł któryś zawór i uszkodził głowicę z relacji mechaników, nie wiem dokładnie jak mogło to się stać, ale najwyraźniej tak się stało, nie było kompresji na 2 i 3 cylindrze, z początku myśleli że to uszczelka ale po rozebraniu okazało się że to zawór niestety, planowanie głowicy, wymiana zaworów, uszczelka. Dół silnika jest zdrów...

O koszcie nie będę wspominał, nie życzę nikomu podobnej sytuacji.

Opublikowano

Miałem również podobny problem ze swoim adrem, jak się okazało uszkodzona cewka. Tylko było mi szkoda 7 stówek na zamiennik i kupiłem oryginał na szrocie za nie całą stówkę i śmiga jak trzeba.

@ Czyli reasumując, cena cewki 7 stówek i podejrzewam, że mechanior z czesze od Ciebie tyle hajsu, że wystarczyło by na anglika z silnikiem 1.8t :)

Opublikowano

no i zgadłeś odnośnie koszta.

Stary moduł oryginalny będę sprzedawał bo mimo że jest nadpęknięty, to działa :P nie wiem ile za niego wziąć, bo to niby ten pierwszy Bosh'a ale ze 2 paczki spróbuje ściągnąć :P

Opublikowano

Ten modul jest w pelni sprawny? Ja jestem zainteresowany :) tak jak pisałem wczesniej...

---------- Post dopisany at 13:56 ---------- Poprzedni post napisany at 13:56 ----------

Wiec ile za niego bys chcial?

Opublikowano

wiesz co, w tygodniu będę odbierał auto, sprawdzę go jeszcze raz czy na pewno wszystko z nim ok, i wtedy się dogadamy ;) na pewno dam znać

Opublikowano

Ok, czekam. Sprawdz czy nie popekał od spodu. Pozdrawiam...