Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Bląd,16618. proszę, o,analizę, logów.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od pewnego czasu przy przyśpieszaniu autko (1.9 Tdi BKE 116 KM) przechodzi w tryb awaryjny po podłączeniu do vaga wyskakuje błąd 16618 czyli przeładowanie. dzieję się tak najczęściej gdy silnik jest jeszcze nierozgrzany. postanowiłem zrobić logi ale akurat wtedy nie chciał przejść w tryb awaryjny, jednak prosiłbym o analize logów bo wydaje mi się że turbina nie chodzi prawidłowo.

logi 003,010,011 011,010,003.JPG | | Fotki, Zdjcia, Obrazki Fotosik.pl

logi 011,010,003 003,010,011.JPG | | Fotki, Zdjcia, Obrazki Fotosik.pl

Z góry dziękuje za wszelką pomoc.

Czy masz trudności z prawidłowym wyborem prefix-u?!

W wątku opisujesz jak i co ale już wybrać z pola wyboru dokładnie jaki silnik to trudność?! - poprawiłem kolejne wywalę do kosza/chudineze

Opublikowano

Zgadza sie przeladowuje, zapieczone lopatki ;) do czyszczenia

Opublikowano

Drugi log nie za bardzo poprawny, pedał gazu nie był do oporu wciśniety... ale w pierwszym to tak jak kolega wyżej napisał.

Opublikowano

dziękuje za info. tak właśnie myślałem że turbina będzie do czyszczenia. tylko się jeszcze zastanawiam czy nie spróbować na początek jakiegoś środka do czyszczenia turbo czy nie ma sensu tego stosować tylko rozkręcić turbo i dokładnie wyczyścić? prosiłbym o sugestie.

Opublikowano

Rozkrecić i wyczyścić najlepiej, środki do czyszczenia niewiele dadzą a jak dadzą to na krótki czas...