Sebastian1983 Opublikowano 31 Lipca 2012 Opublikowano 31 Lipca 2012 dzis po raz pierwszy moje autko odmowilo rozruchu... pierwszy objaw, mrugajacy samochodzik na desce, czasami sie tak zdarzalo, wystarczalo wyjecie i wlozenie kluczyka w stacyjke, ale tym razem nie, auto wogole nie chcialo zapalic.. krecilem i krecilem.. samochodzik od immo nie mrugal, ale auto nie odpalalo, podlaczylem komputer i skasowalem wszystkie bledy, bylo tam cos o tym ze immobiliser locked, skasowalem bledy wszystkie, auto odpala ale gasnie po paru sekundach, mimo ze dodaje gazu, to cos jakby mu go zabieralo i zdycha.... odlaczylem akumulator i odczekam godzine, ale watpie ze to cos da jesli immo zablokowany jest jakos.. pomocy... jest jakas procedura zeby to zapalic i zeby dzialalo, czy tylko aso lub jakis warsztat teraz ? bledow teraz juz nie ma komputer nic nie wyrzuca na obydwu kluczykach to samo gdzies czytalem ze to chyba moja wina ze tak sie stalo, bo ja go meczylem z 10 razy tak zeby w koncu odpalil.. i pewnie cos sie zablokowalo
Sebastian1983 Opublikowano 31 Lipca 2012 Autor Opublikowano 31 Lipca 2012 wykasowalem ale nie zapisalem, a teraz ani w immo ani w silniku sie nie pokazuje zaden blad. auto odpala, ale gasnie po paru sekundach... mam najprawdopodobniej zablokowany immo ... :/ auto stoi ruszyc sie nie da. ide sprawdzic jak po tym akumulatorze teraz odpiety byl godzine ponad. ---------- Post dopisany at 18:57 ---------- Poprzedni post napisany at 18:10 ---------- pomoze ktos ? jak to gowno odblokowac ?
Starsky Opublikowano 31 Lipca 2012 Opublikowano 31 Lipca 2012 ps : wpsikaj czego w stacyjke jakiegos wudziaka Nie polecam. Ja raz tak u siebie zrobiłem i więcej szkód niż pożytku z tego miałem. Cały kurz i inny syf zmieszał się z WD w male błotko i mi blokowało stacyjkę. Poza tym psiknięcie WD w stacyjkę nie będzie miało wpływu na immo. auto odpala, ale gasnie po paru sekundach... Standardowy objaw nierozpoznania kluczyka przez immo jak nic. Dziwne, że nie mruga Ci kontrolka od niego, ani nie zapisują się nowe błędy po wykasowaniu. Możesz jeszcze sprawdzić najczęstszy powodów niedomagań immo - cewka która znajduje się przy stacyjce. Musiałbyś rozmontować obudowę kolumny kierowniczej i wyczyścić wtyczkę jakimś kontaktem oraz ewentualnie zrobić ekran przewodu. Tutaj masz opis co i jak: http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-131/all-immobilizer-1649/ Jak i to nie pomoże, to możliwe że jakiś cudem Ci się kluczyk rozkodował. Wtedy VAG w rękę i zabawa z kodowaniem: http://a4-klub.pl/diagnostyka-vag-32/all-kodowanie-kluczyka-14600/#post187752
Sebastian1983 Opublikowano 31 Lipca 2012 Autor Opublikowano 31 Lipca 2012 czyli sprawdze kodowanie kluczyka.. ide znow na parking, choc to dziwne, ze obydwa kluczyki nagle sie rozkodowaly. dobilem sam tymi probami odpalania .. immo mrugal tylko za 1 razem kiedy go zgasilem w momencie jeszcze mrugania. potem juz byly tylko krecenia, i teraz to gasniecie po paru sekundach. pinu w aso nie uzyskam bo wlasnie dzwonilem (zeby to wylaczyc w cholere). moga mi ew zaprogramowac na nowo wszystko, i pewnie skasuja za to z 5 stów. a jesli kostka w stacyjce, to 150. i wogole jaki ja mam miec login ?????? oO ---------- Post dopisany at 20:10 ---------- Poprzedni post napisany at 19:26 ---------- gdzie jest centralka od immo ? jak ją wyjme porozlaczam to odpale ? potrzebuje ppilnie samochod.. juz mnie to draznic zaczyna, od 15 walcze z vagiem i nic.. ---------- Post dopisany at 20:11 ---------- Poprzedni post napisany at 20:10 ---------- aha, pokodowac to sobie nie pokoduje bo nie mam nietety pinu czy jak to zwie sie loginu.
Kusiu1530 Opublikowano 31 Lipca 2012 Opublikowano 31 Lipca 2012 mialem tak samo. co ci moge doradzic to nic z tym nie zrobisz. u mnie tez byly bledy,mowili ze auto nie rozpoznaje kluczyka. wydalem kilkaset zl na naprawe w ostatecznosci odlaczylem calkiem. powodzenia:facepalm: ---------- Post dopisany at 20:42 ---------- Poprzedni post napisany at 20:40 ---------- aha mozesz dokupic osobno immo z kluczykiem z innego auta
rafal9119 Opublikowano 31 Lipca 2012 Opublikowano 31 Lipca 2012 siema. u mnie tez dosc czesto miga ta kontrolka od immo. a ma na to wpływ ta pastylka co siedzi w kluczyku???
rafal9119 Opublikowano 31 Lipca 2012 Opublikowano 31 Lipca 2012 jak polift ??? audi mam z 95 r. ---------- Post dopisany at 21:21 ---------- Poprzedni post napisany at 21:18 ---------- a czym sie rozni ten polift od normalnego??? bo ja jakis nie zauwazyłem wielkiej różnicy
Sebastian1983 Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2012 jutro rano do elektromechanika jade. jak nie da sie zrobic , to wyjazd z tym gownem bedzie. nie potrzeba mi dziadostwa co moze pasc gdzies na trasie czy na wyjezdzie.
rafal9119 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 i jak sobie z tym poradziłes bo teraz problem dopadł mnie.
mlodziak22 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 u mnie w passku też tak miałem,odpalał i gasł, nie dochodził prąd na pompę wtryskową, jakoś tak, z tego co pamiętam,podłaczyliśmy na krótko i wszystko ok:)
prezesik18 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 i jak sobie z tym poradziłes bo teraz problem dopadł mnie. Kolego, przeanalizuj cały ten temat: http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-131/all-immobilizer-1649/ Ja też w swojej audi miałem problem z immo i właśnie tym sposobem naprawiłem
Sebastian1983 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2012 problemem byla zarznieta pompa paliwa, po wymianie i plukaniu przewodow paliwowych, baku oraz wtryskow wszystko jest ok.
Darecki77 Opublikowano 15 Maja 2013 Opublikowano 15 Maja 2013 Witam, Moje Immo szwankowało od listopada 2012, ale wystarczało sciągnąć klemy i jakimś cudem auto odpalało, żonka to nawet twierdzi, że jak dodała na maksa gazu to też w końcu odpalał. Wczoraj niestety już nic nie pomogło. Kontrolka immo mruga, auto odpali na sekundę i gasnie. Żaden z 4 kluczy nic nie pomaga. Zadzwoniłem dziś do magika i mówi mi żeby mu sterownik przywieźć, zapłacę 180zł i ma być git. Czy on ma zamiar zdeaktywować immobiliser?? Tylko taki magik to zrobi czy można jakoś zaoszczędzić??
adrian998998 Opublikowano 15 Maja 2013 Opublikowano 15 Maja 2013 Wyłaczy immo w sterowniku. Sam tego nie zrobisz jak nie posiadasz wiedzy i sprzetu.
Darecki77 Opublikowano 15 Maja 2013 Opublikowano 15 Maja 2013 Ok. ale to tylko półśrodek rozwiązania. Problem nie zostanie usunięty ale to będzie obejście problemu. ASO by pewnie wymieniło immo albo coś tam jeszcze?
adrian998998 Opublikowano 15 Maja 2013 Opublikowano 15 Maja 2013 Aso to pewnie by wymienilo caly licznik wraz z linia i cewka idaca do kluczyka piotem kodowanie na nowo immo i tyle. jesli mowa o 98r auta
Darecki77 Opublikowano 15 Maja 2013 Opublikowano 15 Maja 2013 http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-131/all-immobilizer-1649/ spróbuje najpierw to, jak nic nie da to 180zeta nie moje ---------- Post dopisany at 23:41 ---------- Poprzedni post napisany at 13:22 ---------- i proszę bardzo, udało się!!! co prawda nie posłuchałem kolegów i nie zdejmowałem całej kierownicy, tylko 4 śrubeczki i już byłem przy kabelkach, może nie pełny dostęp, ale to w zupełności wystarczy, 180złotych uratowane. Dzięki wielkie!!! zobaczymy jak długo będzie hulać, tak czy owak sukces
Rekomendowane odpowiedzi