Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Czy to brak oleju w skrzyni?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.A więc tak trzeci i piąty bieg wchodzi mi ze zgrzytem,sprawdziłem i była bardzo wyrobiona tulejka wybieraka.Dziś wymieniłem wybierak ale trójka i piątka dalej zgrzytają.Może być to spowodowane małą ilością oleju w skrzyni?I jeszcze jedno pytanko ile i jaki olej do skrzyni?Pozdrawiam

Opublikowano

Raczej synchronizatory trzeba wymienić. Ja jak wymieniałem sprzęgło u siebie to przy okazji wymieniłem olej. Zalałem MOTULA 75W90 a weszło.

Opublikowano

Chciałem kupić olej do skrzyni oryginalny VW G 052 911, ale sprzedawca proponował mi FUCHS Sintofluid 75W80 o połowę tańszy. Nie powiedział tego wprost, ale dał do zrozumienia, że w oryginalnych butelkach VW znajduje się właśnie olej FUCHS. Orientuje się ktoś w tym temacie ?

Opublikowano
Chciałem kupić olej do skrzyni oryginalny VW G 052 911, ale sprzedawca proponował mi FUCHS Sintofluid 75W80 o połowę tańszy. Nie powiedział tego wprost, ale dał do zrozumienia, że w oryginalnych butelkach VW znajduje się właśnie olej FUCHS. Orientuje się ktoś w tym temacie ?

Może taki ma do opchnięcia. Z tego co się orientuje to jedynie olej castrola poza oryginałem z ASO posiada normę VW CASTROL SYNTRANS TRANSAXLE 75W-90 1L - TAF-X (2540808510) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano

zalej millersa nt nie pozalujesz

Opublikowano

Znalazłem na allegro oryginalny olej VW do manualnych skrzyn biegów za ok 40 zeta. Jednak do mojej skrzyni ma być z normą G052911A2 (za 130 zeta litr), a tam ten miał inną. Czyli VW ma różne oleje do manuali. W takim razie którą normę spełnia ten Castrol ?

Opublikowano
Znalazłem na allegro oryginalny olej VW do manualnych skrzyn biegów za ok 40 zeta. Jednak do mojej skrzyni ma być z normą G052911A2 (za 130 zeta litr), a tam ten miał inną. Czyli VW ma różne oleje do manuali. W takim razie którą normę spełnia ten Castrol ?

Ten castrol spełnia właściwą normę, kiedyś był w zielonych butelka i nazwa jego brzmiała "Castrol TAF-X 75W90" obecnie zastąpił go ten co podałem w linku. Dodatkowo znalazłem ci informację na ten temat z forum passata gdzie podają, że FUCHS Sintofluid 75W80 spełnia normę VW Olej do skrzyni biegów G052911A1/A2, norma VW 501.50 [Archiwum] - Passat forum