Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jak ustawić lampy DEPO (brak mechanizmu, silniczka). Obecnie świeca do gory... HELP:)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otoz mam zalozony zestaw HID w lampach firmy DEPO (dzielone).

W lampach brak jakiegokolwiek mechanizmu ustawiajacego wysokosc swiecenia swiatel. Jest opcja recznego ustawienia swiatel by nie swiecily na wysokosci 4 pietra?? Prosze o pomoc.

Opublikowano

moment, ale te DEPO sa soczewkowe chociaz? jesli jest miejsce na silniczek a nie ma go fizycznie nie ustawicz swiatel, bo wklad odblysnika musi byc przytwierdzony aby gorne regulacje mogly dzialac, inaczej bedzie ci latal gora dol, najlepiej jakbys znalazl silniczki i wstawil je nawet nie podlaczajac, dopiero wtedy bedziesz mogl ustawic reflektory

Opublikowano

Tak sa soczewkowe.

No wlasnie caly wklad w ktorym sa zamontowane soczewka i zarowki lata :/ miejsca na regulacje sa, krecilem ale nic z tego...

---------- Post dopisany at 18:41 ---------- Poprzedni post napisany at 18:21 ----------

scaled.php?server=685&filename=p4202184.jpg&res=crop

Opublikowano

to potrzebujesz silniczków. albo uchwytów zamaist silniczków zeby unieruchomić odbłysnik góra fól. wtedy dopiero będziesz mogł je ustawić.

Opublikowano

A nie było uchwytów w zestawie ? To jak one działały przed założeniem HID-u ? Też mam DEPO dzielone i silniczki przekładałem ze starych Valeo.

Opublikowano

uchwyty jakies sa, ze srubek jakichs zrobione, nie wiem czy to samorobka czy co?

kupie silniczki, moze beda wspolgraly...

Opublikowano

Jeśli to są nowe lampy, to wszystko powinieneś mieć w komplecie, czyli zaślepki mocujące odbłyśnik zamiast silniczków oraz adaptery do zamontowania silniczków przedliftowych.

Jesli używki, kup silniczki jak do valeo po lifcie, najlepiej z kawałkiem wiązki.