marec-ki Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Witam, potrzebuję paru informacji na temat spienionego PCV. Chcę go użyć do budowy łódki RC, która będzie mi służyć do wywożenia zestawów i zanęty. Z tego co już wyczytałem to jest to bardzo wdzięczny materiał bo łatwo się go obrabia mechanicznie. Problem może wystąpić przy klejeniu. Ponoć najpewniejsze klejenie jest wtedy gdy dwa kawałki PCV ściśle do siebie przylegają na jak największej powierzchni. Niestety w przypadku łódki łącząc te dwa elementy szerokość tego łączenia będzie miała 4mm bo takiej grubości spienionego PCV chcę użyć. - czy istnieje klej, który puchnie i dobrze wypełni szczelinę między łączonymi elementami ? - czy na przykład uszczelniacz poliuretanowy (Sikaflex) po nałożeniu w miejscu łączenia dwóch elementów przylegnie do spienionego PCV, czyli ogólnie czy istnieją uszczelniacze/silikony które dobrzy przylgną do spienionego PCV ? Z góry dzięki za pomoc
bigos_s Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 A na zakładkę nie możesz tego skleić ? Zakładkę może mylne słowo ale pisząc łopatologicznie dwa elementy kleić do czoła i wzmocnienie paskiem PCV od boku jak taśmą klejącą karton
Rekomendowane odpowiedzi