motor144 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 a Ile wam ADRy pala gazu bo chyba sie nie oplaca na gaz przerabiac bo mi np. łyka 8 litry wachy To z ciekawości sprawdź ile masz podane spalanie Pb na wlepce w bagażniku - bo te 8l to chyba prawie sama trasa. U mnie w ADR w Avancie jest: 1.nominalnie: miasto 12,2/ trasa 6,6 / mieszany 8,6. 2.w praktyce prawie to samo ale zależy ile klimy używam( po mieście najmniej to 10,8l ale zwykle więcej) Tyle, że ważna też jest masa własna - u mnie jest chyba więcej niż w sedanie bo 1334 kg. Co do gazu to na pewno się opłaca jak dużo nabijasz kilometrów - u mnie jak to przekalkulowałem(koszt instalacji + dodatkowe koszty wynikające z eksploatacji gazu) to nie za bardzo .
grzesu3 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 a Ile wam ADRy pala gazu bo chyba sie nie oplaca na gaz przerabiac bo mi np. łyka 8 litry wachy Ostatnio leciałem do Zakopanego, to na trasie wyszło 23 zł na 100km spokojnej jazdy 100-110 km/h
rafal9119 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Moze i sie oplaca ale dla takich kto juz kupił auto z gazem a teraz go zakładac to czysty bezsens jak dla mnie.
marioximus Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 LPG - latem ok. 10l/100 a zimą mniej ok. 9l/100. Latem silnik bardzo szybko przełącza się na gaz, a zimą później, więc więc logicznie mniej gazu na 100km Co do wody z wydechu, to normalne.
Rekomendowane odpowiedzi