Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] FMIC w A4 B5 1.9 TDI AFN oraz 1.8T B6 AVJ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Już to pisałem w innym wątku ale tu to będzie lepiej pasowało.

Więc ja kupiłem rurki i złączki silikonowe:

# kolanko połysk fi 50mm z www.investa.pl (5x20zł)

# rura połysk 3m fi 50mm z Castoramy (dział balustrady, coś koło 50zł)

# zwężka silikonowa fi 55mm x 50mm (wygląda jak SAMCO) www.agrokor.pl (2x40zł)

# rura silikonowa 1m fi 50mm (wygląda jak SAMCO) www.agrokor.pl (90zł)

Planuję rurki pospawać więc rura silikonowa pewnie się nie przyda ale kupiłem ją awaryjnie :wink4:

Poza tym pewnie sporo rzeczy mi zostanie... pożyjemy... zobaczymy :)

Niedługo foto relacja :tongue4:

Pozdro

jak będziesz spwać te rurki to radzę załóż porządne rękawice ponieważ z tego co widziałem na fotkach to jest zwykła stal chromowana a to strasznie pryska przy spawaniu i nie zawsze chce się dobrze przetapiać.

Opublikowano

Mam w końcu ten zestaw FMIC z USA. Wygląda fajowo :> Całe orurowanie i rdzeń w rozmiarze 63mm. W przyszły weekend może zamontuje :evil:

Opublikowano

Mam w końcu ten zestaw FMIC z USA. Wygląda fajowo :> Całe orurowanie i rdzeń w rozmiarze 63mm. W przyszły weekend może zamontuje :evil:

tzn ktory .. podaj link ....

Opublikowano

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/CXRacing-Intercooler-Piping-M3-A4-A6-Celica-27x6x2-5_W0QQitemZ190226780154QQihZ009QQcategoryZ33742QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Opublikowano

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/CXRacing-Intercooler-Piping-M3-A4-A6-Celica-27x6x2-5_W0QQitemZ190226780154QQihZ009QQcategoryZ33742QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

jestem ciekaw jak to spasujesz ... czekam na relacje ... :wink4:

p.s jaki calkowity koszt tych gadzetow .... ?

Opublikowano

jestem ciekaw jak to spasujesz ... czekam na relacje ... :wink4:

p.s jaki calkowity koszt tych gadzetow .... ?

220$ po wczorajszym kursie ok 460 PLN

jest kilka rurek do przerobienia ale może będzie dobrze. Na pewno trzeba będzie dokupić z jedną redukcję.

Opublikowano

Za wszystko dałeś tyle co ja za samego ICka :disgust:

Opublikowano

Takie są ceny w naszym chorym kraju :confused4: Jak pisałem wcześniej coś tam trzeba będzie do tego dorzucić. Trzeba przeskoczyć ze średnicy wylotu z Twojej przejściówki (chyba jakieś 36mm?) na 63mm. Ale mam już plan :evil:

Opublikowano

a jak tam prace u Ciebie ?

Opublikowano

Jutro mam zamiar zabrać się za orurowanie :wink4:

Zastanawiam się tylko czy się bawić w spawanie czy połączyć złączkami silikonowymi...

Opublikowano

Jutro mam zamiar zabrać się za orurowanie :wink4:

Zastanawiam się tylko czy się bawić w spawanie czy połączyć złączkami silikonowymi...

kwestia ile masz czasu,kasy i zapalu .. lepiej spawac .... ale na probe mozesz zlaczkami silikonowymi .. doj**iesz doladowanie po korekcje i jak nie bedzie Ci zdmuchiwac to zostawisz .... :naughty:

Opublikowano

HeHeHe

Myślałem żeby wcześniej jeszcze końcówki zmienić no chyba że cipmajster gratisowo mi zrobi korektę :gwizdanie:

Opublikowano

HeHeHe

Myślałem żeby wcześniej jeszcze końcówki zmienić no chyba że cipmajster gratisowo mi zrobi korektę :gwizdanie:

wkladaj koncowki i dopiero na korekte ...

Opublikowano

Witam

No i w końcu udało się zamontować FMIC :)

Podsumowanie wszystkiego.

KOSZT:

# uniwersalny IC 550x180x65mm w www.re5pect.pl (439zł)

# kolanko połysk fi 50mm z www.investa.pl (4x20zł)

# rura połysk 3m fi 50mm z Castoramy (dział balustrady, coś koło 50zł - został mi 1m)

# zwężka silikonowa fi 55mm x 50mm (SIMCO RUBENA - niebieska, wygląda jak SAMCO) www.agrokor.pl (2x40zł)

# rura silikonowa 1m fi 50mm (SIMCO RUBENA) www.agrokor.pl (90zł - zostało jakieś 0,5m)

# obejmy zaciskowe GBS NORMA (12x8,20zł /w okolicznym sklepie ale na allegro są tańsze)

----------------------------------

SUMA: 839zł + pozostałości materiałów

MONTAŻ IC BEZ ORUROWANIA:

01m.JPG 02m.JPG 03m.JPG 04m.JPG

05m.JPG 06m.JPG 07m.JPG 08m.JPG

09m.JPG 10m.JPG 11m.JPG

MONTAŻ ORUROWANIA DO IC:

12m.JPG 13m.JPG 14m.JPG 15m.JPG

16m.JPG 17m.JPG 18m.JPG

PRZYCIĘCIE BELKI I PLASTIKÓW ZDERZAKA:

19m.JPG 20m.JPG 21m.JPG

MONTAŻ ZDERZAKA Z FMIC:

27m.JPG 25m.JPG 26m.JPG

EFEKT KOŃCOWY:

23m.JPG 24m.JPG 22m.JPG

Moim zamiarem było wmontowanie FMIC bez odbiegania od standardowego wyglądu A4 i myślę że mi to całkiem ładnie wyszło :gwizdanie:

Jeszcze tylko będę musiał podnieść rejestrację ale to się zrobi jak dostanę nowe ramki klubowe.

Pozdrawiam

Kowicz

Opublikowano

gratki ... jak odczucia podczas jazdy ?

Opublikowano

gratki ... jak odczucia podczas jazdy ?

Odczucia są takie że furka idzie równo do 4500 i nie traci mocy a poza tym już tak nie kopci jak z SMIC.

Opublikowano

Odczucia są takie że furka idzie równo do 4500 i nie traci mocy a poza tym już tak nie kopci jak z SMIC.

Same plusy :mysli:

Opublikowano

Kowicz, ładnie :good:

ale strasznie dużo tych gumowych łączek, nie lepiej było by to pospawac ?

Opublikowano

wyglada na solidna robote a teraz pytanka:

- ile czasu Ci to zajęło

- jak szczelność przy takiej ilosci łączeń gumowych

pzdr

Opublikowano

Jeśli chodzi o czas to w sumie wyszło dwa dni spokojnej roboty ale myślę że można się wyrobić w jeden dzień.

Co do szczelności to przy tych opaskach zaciskowych GBS jest idealnie. Wcześniej przy zwykłych z Castoramy rozszczelniało się przy lekkim dodaniu gazu ale to głównie przez to że rury nie miały żadnego rantu i były gładkie. Jak już zakupiłem opaski GBS to wszystkie końcówki rur spiłowałem na szlifierce i na chwile obecną nawet przy mocnym pałowaniu nic się nie rozszczelnia.

W planach oczywiście miałem spawanie ale na chwile obecną sobie odpuściłem bo złączki silikonowe ładnie wyglądają i w pełni spełniają swoją rolę. Może jak znajdę gościa który się tego podejmie w rozsądnych pieniądzach to je pospawam.