fahur Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Witam, Ostatnio do moich uszu zaczął dobiegać niepokojący stuk w momencie, kiedy prawe przednie koło opada, np. przy zjeździe ze spowalniacza, nierówność w drodze (zagłębienie), czy też studzienka. Stuknięcie jest wyraźne i się zaczęło nasilać z czasem. Próbowałem jakoś po wpisach na forach znaleźć podobny przypadek, ale nie znalazłem nic, co mi by podpasowało (górny tylny wahacz, ale i poduszka pod amorem). Może ktoś z Was miał podobny przypadek? Co potencjalnie może być do wymiany? Z góry dzięki za pomoc.
hejneken Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Mam podobny problem w swojej B5 na przeglądzie facet stwierdził, że górny przedni wahacz do wymiany więc zapewne też u Ciebie któryś wahacz do wymiany.
HK416 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Z tego co opisałeś wnioskuję że jest uszkodzony wahacz dolny( przedni) zwany potocznie nośnym. A najlepiej pojedz do mechanika i niech ci sprawdzą całe zawieszenie. Chyba że sam to uczynisz podnosząc samochód lub wystarczy tylko to kolo które puka i szarpniesz koło do góry, jak jest nośny wyrąbany to poczujesz luz.
Rekomendowane odpowiedzi