Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

H&R, Eibach, Weitec... ile faktycznie obniżają?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może zależy od tego ile miały nalatane bo jak ja u siebie założyłem 29369-2 (mam ośkę sedan) to przód siadł mi 35 mm od serii a tył około 25 - 30 mm a springi chyba katalogowo mają chyba -40 przód i tył.

Opublikowano

a jak jest z twardością sprężyn?co usztywni samochód a nie zrobi taczki,interesuje mnie obniżenie -30,-35 max,nie wiem czy na przód nie dać -30 a na tył kupić 1be -20,miałem kiedyś 90-siątkę na -40 mts technik amory i sprężyny i nie dawało się na tym jeździć w dalekie trasy,było to za twarde jak dla mnie

Opublikowano
  • Autor
Może zależy od tego ile miały nalatane bo jak ja u siebie założyłem 29369-2 (mam ośkę sedan) to przód siadł mi 35 mm od serii a tył około 25 - 30 mm a springi chyba katalogowo mają chyba -40 przód i tył.

te springi maja katalogowo siąść -35, te moje są drugi sezon więc nie sądzę, że są uklepane.

Jeśli chodzi o to, ze Tobie siadł mniej to może dlatego, że masz niższe obciążenie osi przedniej plus to, że sedan dało taki efekt

Opublikowano

te springi maja katalogowo siąść -35, te moje są drugi sezon więc nie sądzę, że są uklepane.

Jeśli chodzi o to, ze Tobie siadł mniej to może dlatego, że masz niższe obciążenie osi przedniej plus to, że sedan dało taki efekt

A no tak sorki ja miałem 29368-2 one były dedykowane niby do Quattro i były - 45mm katalogowo ale że mam ośkę to nie siadły jak powinny. Ciekawe jest to że założyłem je zamiast ProKit Eibacha i były tak miękkie w porównaniu z ProKitem że aż mi przeszkadzały i po miesiącu wyleciały z auta.

Opublikowano
  • Autor

A no tak sorki ja miałem 29368-2 one były dedykowane niby do Quattro i były - 45mm katalogowo ale że mam ośkę to nie siadły jak powinny. Ciekawe jest to że założyłem je zamiast ProKit Eibacha i były tak miękkie w porównaniu z ProKitem że aż mi przeszkadzały i po miesiącu wyleciały z auta.

faktycznie H&R dają wrażenie większego komfortu, tak właśnie było u mnie w stosunku do 1BE. Mi akurat to odpowiada choć nigdy nie jeździłem Eibachach więc nie mam porównania.

Tak czy inaczej moim zdaniem te -50 z przodu tak jak masz (pomijam sytuację gdy ma się gwint) to moim zdaniem za dużo. Nie wiem po jakich mieście najczęściej się poruszasz, ale u mnie jest to dość kłopotliwe:wallbash:

Opublikowano

Ja śmigam po Bielsku-Białej a tu naprawdę mamy dobre drogi. Rocznie robię około 15 tys. km i luzik. Wiadomo trzeba troszkę uważać ale ogólnie spoko. Chętnie bym jeszcze z 1 cm go opuścił :decayed:

Opublikowano
  • Autor
Ja śmigam po Bielsku-Białej a tu naprawdę mamy dobre drogi. Rocznie robię około 15 tys. km i luzik. Wiadomo trzeba troszkę uważać ale ogólnie spoko. Chętnie bym jeszcze z 1 cm go opuścił :decayed:

tośmy się zgadali:grin: to samo miasto - te same drogi a różne oceny:wink:

Opublikowano

No faktycznie teraz patrzę :polew: Ale tak poważnie to swego czasu dużo latałem po kraju to w Bielsku mamy naprawdę niezłe drogi :thumbup1: pomijając może PCK i jakichś parę bocznych a tam jaki by zawias nie był to po prostu trzeba zwolnić. No chyba że drażni cię brak możliwości dojechania do krawężnika ale ja już tak mam w drugim aucie i się przyzwyczaiłem.

P.S. Czuje się zawiedziony że nie kojarzysz mojego wypieszczonego jedynego chyba w B-B S-lina sedan :facepalm:

Opublikowano
  • Autor

P.S. Czuje się zawiedziony że nie kojarzysz mojego wypieszczonego jedynego chyba w B-B S-lina sedan :facepalm:

oczywiście, że kojarzę:wink: i jeszcze ten pełny S-line:slina::naughty::oklasky::decayed:

Opublikowano

u mnie H&R tak samo jak u MAGIC87 siadly cos ok -50mm :decayed: moze i nie jest tak miekko ja na ori sprezynach ale z wieksza predkoscia w zakretach ladnie trzyma auto przy glebie :decayed: tak z innej beczki kamelus co to za dokladka z przodu fajnie to wyglada gdzie to nabyles :slina:

Opublikowano

Dokładka z leona CUPRA R. Dostępne w ASO lub alledrogo :naughty:

Opublikowano

Tez zamówiłem do mojego EXEO springi PROKIT-a bo zawias 1BA to maskara